Krav på anmälningar om intrång i upphovsrätten: videor

Tips! Det enklaste sättet att begära borttagning av en video som du anser gör intrång på din upphovsrätt är att använda vårt webbformulär.

Om du vill begära borttagning av innehåll som inte är videomaterial, till exempel kanalbannerbilder, måste din begäran innehålla den här obligatoriska informationen.

Om du vill begära en anmälan om intrång i upphovsrätten för en video måste du inkludera uppgifterna som anges nedan. Vi kan inte bearbeta din begäran utan dessa uppgifter.

Du kan skicka in uppgifterna nedan i ett e-postmeddelande (inte i en bilaga) till copyright@youtube.com eller via fax eller vanlig post.

1. Dina kontaktuppgifter

YouTube och uppladdaren för innehållet du vill att vi ska ta bort kan behöva kontakta dig angående din begäran. Ange ett eller flera av följande i din begäran:

• din e-postadress
  • din fysiska adress
  • ditt telefonnummer

2. Beskrivning av ditt upphovsrättsskyddade verk

I din begäran ska du tydligt och fullständigt beskriva det upphovsrättsskyddade innehållet du vill skydda.

Om du anser att mer än ett av dina upphovsrättsskyddade verk har utsatts för intrång tillåter lagen en representativ lista över dessa verk i din begäran.

3. Specifika webbadresser till videorna i fråga

Din begäran måste innehålla specifika länkar till den eller de videor du anser gör intrång i din upphovsrätt.

Ange webbadressen till videon eller videorna i följande format:

www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx

Allmän information som kanalnamn eller webbadress till kanalen är inte tillräckligt.

4. Godkänn och bifoga följande två medgivanden:

”Jag har anledning att tro att användningen av materialet enligt klagomålet inte är godkänd av upphovsrättsinnehavaren, av dennes agent eller av lagen.”

"Uppgifterna i det här meddelandet är riktiga. Jag intygar även, och jag är medveten om påföljden för mened, att jag äger upphovsrätten som jag anser har utsatts för intrång, eller att jag är behörig att agera å ägarens vägnar."

5. Din underskrift

Fullständiga begäranden om borttagning kräver en fysisk eller elektronisk signatur av upphovsrättsinnehavaren eller ett ombud med fullmakt att agera för innehavarens räkning.

I enlighet med det här kravet kan upphovsrättsinnehavaren eller det auktoriserade ombudet ange sitt fullständiga officiella namn som signatur längst ned i begäran. Fullständigt officiellt namn avser för- och efternamn, inte ett företagsnamn.

Inkludera den här informationen i e-postmeddelandets brödtext (inte i en bilaga) till copyright@youtube.com. Du kan även skicka in din begäran via fax eller vanlig post.