Krav til varsler om brudd på opphavsretten: videoer

Tips: Den enkleste måten å be om fjerning av en video du mener krenker opphavsretten din på, er å bruke nettskjemaet vårt.

For å kunne be om fjerning av innhold som ikke er videoinnhold, for eksempel kanalbannerbilder, må forespørselen inneholde denne obligatoriske informasjonen.

For å be om et varsel om brudd på opphavsretten for en video må du oppgi den obligatoriske informasjonen nedenfor. Uten denne informasjonen kan vi ikke gå videre med forespørselen din.

Du kan skrive inn informasjonen nedenfor i tekstfeltet i en e-post (ikke i et vedlegg) og sende den til copyright@youtube.com, eller du kan bruke faks eller vanlig post.

1. Kontaktinformasjonen din

Det kan hende at YouTube og opplasteren av innholdet du ber om å få fjernet, må kontakte deg angående forespørselen din. I forespørselen må du derfor legge til ett eller flere av følgende alternativer:

• e-postadressen din
  • bostedsadressen din
  • telefonnummeret ditt

2. En beskrivelse av det opphavsrettsbeskyttede verket ditt

I forespørselen må du gi en tydelig og fullstendig beskrivelse av det opphavsrettsbeskyttede innholdet du prøver å beskytte.

Hvis du mener at flere enn ett av de opphavsrettsbeskyttede verkene dine er krenket, kan du i henhold til lov og rett sende inn en representativ liste over disse verkene i forespørselen.

3. Spesifikke nettadresser til de aktuelle videoene

Forespørselen må inneholde linker til nøyaktig den videoen eller de videoene du mener krenker opphavsretten din.

Oppgi nettadressene til de aktuelle videoene i følgende format:

www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx

Generell informasjon som kanalnavn eller kanalnettadresse er ikke tilstrekkelig.

4. Godta og inkluder følgende to utsagn:

«Jeg er i god tro om at bruken av materialet som er påklaget, ikke er tillatt av opphavsrettseieren, vedkommendes representant eller loven.»

«Jeg erklærer, vel vitende om at jeg kan bli tiltalt for mened hvis jeg oppgir uriktige opplysninger, at informasjonen i dette varselet er korrekt, og at jeg er eieren av, eller er autorisert til å handle på vegne av eieren av, en enerett som angivelig er krenket.»

5. Signaturen din

Fullstendige fjerningsforespørsler må inneholde den fysiske eller elektroniske signaturen til opphavsrettseieren eller en agent med fullmakt til å handle på vegne av vedkommende.

For å oppfylle dette kravet må opphavsrettseieren eller agenten med fullmakt skrive inn fullt juridisk navn som signatur nederst i forespørselen. Fullt juridisk navn skal være for- og etternavn, og ikke et bedriftsnavn.

Skriv inn informasjonen ovenfor i tekstfeltet i en e-post (ikke i et vedlegg), og send den til copyright@youtube.com. Du kan også sende forespørsler via faks eller vanlig post.