Tekijänoikeusrikkomusilmoitusten vaatimukset: Videot

Vinkki: Helpoin tapa pyytää sellaisen videon poistamista, joka mielestäsi rikkoo tekijänoikeuksiasi, on käyttää verkkolomaketta.

Jos haluat pyytää muun kuin videosisällön, kuten kanavabannerikuvien, poistamista, pyynnössä on oltava nämä tarvittavat tiedot.

Videota koskevaan tekijänoikeusrikkomusilmoituspyyntöön on lisättävä alla mainitut tiedot. Ilman näitä tietoja emme voi käsitellä pyyntöäsi.

Voit lähettää alla olevat tiedot sähköpostin viestiosassa (ei liitteenä) osoitteeseen copyright@youtube.com tai faksilla tai postitse.

1. Yhteystiedot

YouTuben ja poistopyynnön kohteena olevan sisällön lataajan on ehkä oltava sinuun yhteydessä pyyntöösi liittyen. Mainitse pyynnössäsi ainakin yksi seuraavista:

• sähköpostiosoitteesi
  • katuosoitteesi
  • puhelinnumerosi.

2. Tekijänoikeudella suojatun teoksen kuvaus

Kuvaile pyynnössäsi selkeästi ja kattavasti tekijänoikeuksin suojattua sisältöäsi.

Jos useamman teoksesi tekijänoikeuksia on mielestäsi loukattu, voit mainita pyynnössäsi kaikki tällaiset teokset.

3. Kyseisten videoiden tarkat URL-osoitteet

Lisää pyyntöösi tarkat linkit videoihin, jotka mielestäsi loukkaavat tekijänoikeuksiasi.

Ilmoita videoiden URL-osoitteet seuraavassa muodossa:

www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx

Kanavan nimi tai URL-osoite tai muut yleiset tiedot eivät riitä.

4. Hyväksy seuraavat lausunnot ja sisällytä ne pyyntöösi:

”Uskon vilpittömästi, että materiaalin käyttö valituksen mukaisella tavalla ei ole tekijänoikeuden omistajan, tämän edustajan tai lain sallimaa.”

”Tämän ilmoituksen tiedot pitävät paikkansa, ja vannon väärästä valasta seuraavista rangaistuksista tietoisena, että olen tekijänoikeuksien omistaja tai minut on valtuutettu toimimaan väitetysti loukatun yksinomaisen oikeuden omistajan puolesta.”

5. Allekirjoitus

Poistopyyntöihin tarvitaan tekijänoikeuden omistajan tai hänen valtuutetun edustajansa fyysinen tai sähköinen allekirjoitus.

Tätä varten tekijänoikeuden omistajan tai hänen valtuutetun edustajansa on lisättävä koko virallinen nimensä pyynnön loppuun allekirjoitukseksi. Nimen on oltava koko virallinen nimi (etu- ja sukunimi, ei yrityksen nimeä).

Lähetä yllä olevat tiedot sähköpostin viestiosassa (ei liitteenä) osoitteeseen copyright@youtube.com. Voit lähettää pyynnön myös faksilla tai postitse.