Vereistes vir kopieregskendingkennisgewings: Video’s

Wenk: Die maklikste manier om te versoek dat ’n video wat jy meen jou kopiereg skend, verwyder word, is om ons webvorm te gebruik.

Om te versoek dat nievideo-inhoud, soos kanaalbanierprente, verwyder word, moet jou versoek hierdie vereiste inligting insluit.

Om ’n kopieregskendingkennisgewing vir ’n video te versoek, moet jy die vereiste inligting wat hieronder gelys word, insluit. Sonder hierdie inligting kan ons nie voortgaan met jou versoek nie.

Jy kan die inligting hieronder in die hoofteks van ’n e-pos (nie in ’n aanhegsel nie) by copyright@youtube.comof via faks of gewone pos indien.

1. Jou kontakinligting

YouTube en die oplaaier van die inhoud wat jy verwyder wil hê, sal jou dalk oor jou versoek moet kontak. Sluit in jou versoek een of meer van die volgende in:

• Jou e-posadres
  • Jou fisieke adres
  • Jou telefoonnommer

2. Beskrywing van jou werk met kopiereg

Maak in jou versoek seker dat jy jou inhoud met kopiereg wat jy probeer beskerm, duidelik en volledig beskryf.

As jy meen dat meer as een van jou werke met kopiereg geskend is, laat die wet toe dat jy ’n verteenwoordigende lys van sodanige werke in jou versoek insluit.

3. Spesifieke URL’e van die betrokke video’s

Jou versoek moet spesifieke skakels insluit na die video of video’s wat jy meen jou kopiereg skend.

Sluit die URL of URL’e van die presiese video of video’s in die volgende formaat in:

www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx

Algemene inligting soos ’n kanaalnaam of kanaal-URL is nie voldoende nie.

4. Stem in tot die volgende twee verklarings en sluit dit in:

"Ek glo in goeder trou dat die gebruik van die materiaal op die manier waaroor daar gekla word, nie deur die kopieregeienaar, sy agent, of die wet gemagtig is nie."

"Die inligting in hierdie kennisgewing is akkuraat, en onder straf van meineed, is ek die eienaar, of ’n agent wat gemagtig is om namens die eienaar op te tree, van ’n eksklusiewe reg wat na bewering geskend word."

5. Jou handtekening

Volledige verwyderversoeke benodig die fisiese of elektroniese handtekening van die kopieregeienaar of ’n agent wat gemagtig is om namens hulle op te tree.

Om aan hierdie vereiste te voldoen, kan die kopieregeienaar of gemagtigde agent hul volle wetlike naam as hul handtekening onderaan die versoek invoer. ’n Volle wetlike naam moet ’n voornaam en van wees, nie ’n maatskappynaam nie.

Sluit die inligting hierbo in die hoofteks van ’n e-pos in (nie as ’n aanhegsel nie) aan copyright@youtube.com. Jy kan jou versoek ook via faks of gewone pos indien.