Visa, organisera eller radera kommentarer

Gör så här för att göra inlägg och interagera med kommentarer på YouTube

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Om videons ägare har aktiverat kommentarer kan du lägga upp kommentarer och gilla, ogilla eller svara på andras kommentarer till en video

Visa kommentarer för en video

Om du vill visa kommentarer för en video scrollar du ned på videons sida. Svar visas i trådar så att det blir enklare att följa konversationer. YouTube-kommentarer är offentliga, och vem som helst kan svara på en kommentar som du lägger upp.

Om du inte hittar en kommentar efter att du fått en avisering är det möjligt att kommentaren redan har tagits bort. Kommentarer kan tas bort av personen som lade upp dem, kanalägaren eller om de bryter mot policyn.

Om du anser att en kommentar är olämplig kan du rapportera den som spam eller otillåten användning. Om du är kreatör kan du också använda verktygen för kommentarsmoderering för att hantera kommentarer till dina videor.
Visa kommentarshistoriken

Du kan visa offentliga kommentarer du lagt upp på YouTube.

1. Öppna Kommentarshistorik.
  2. Du kan klicka eller trycka på innehållet om du vill visa var du lade upp kommentaren.

Kommentarer på videor som har raderats och kommentarer som har tagits bort av YouTube på grund av överträdelser av policyn visas inte i historiken.

Få en delbar länk för en kommentar

Du kan klicka eller trycka på en kommentars tidsstämpel för att skapa en länk för en markerad kommentar. Då får du en länk som du kan dela i adressfältet för just den kommentaren och tråden.

Ändra vilka kommentarer som visas först

På webben kan du ändra hur kommentarer visas under en video. Använd alternativet Sortera efter och välj Toppkommentarer eller Nyaste först.

Klicka på tidsstämpeln för att skapa en länk till en markerad kommentar. Det här isolerar kommentarstråden och skapar en länk som du kan dela i adressfältet.

Radera kommentarer
  1. Öppna Kommentarshistorik.
  2. Klicka eller tryck på videolänken.
  3. Välj Mer ” bredvid kommentaren på YouTube.
    1. Välj Redigera eller Radera .

Interagera med kommentarer på en smart-tv

Nu kan du visa och interagera med kommentarer medan du tittar på innehåll på en smart-tv eller spelkonsol. Om du vill visa kommentarerna för en video besöker du videons visningssida och väljer videons titel. Avsnittet Om visas med videons kommentarspanel. Välj kommentarsrutan om du vill se en fullständig lista över kommentarer till videon, inklusive

• kommentarer som kreatören har fäst
  • antal gilla-markeringar
  • antal svar.

Välj en kommentar om du vill läsa hela kommentaren, se svar samt gilla eller ogilla den.

Om du vill svara på eller lägga upp en kommentar synkroniserar du din smart-tv eller spelkonsol med telefonen och kommenterar via telefonen.

Så här lägger du till en kommentar eller ett svar:

1. Öppna YouTube-appen i telefonen.
  2. Se till att du är inloggad på samma Google-konto på båda enheterna.
  3. Ett popup-fönster öppnas i YouTube-appen där du uppmanas att ansluta till YouTube på tv:n.
  4. Tryck på Anslut.
  5. Kommentarer för videon du tittar på på tv:n läses in i YouTube-appen så att du kan lägga upp och interagera med dem.
Obs! När du är utloggad kan du se kommentarer, men du kan inte svara på dem eller lägga upp egna kommentarer.