Brukerfunksjoner for kommentarer

YouTube-kommentarer: svar, filtrering og moderering

Hvis eieren av en video har slått på kommentarfunksjonen, kan du legge ut kommentarer og svare på andres kommentarer til videoen – eller angi at du liker eller ikke liker dem. Du kan også redigere eller slette dine egne kommentarer. Svar på kommentarer sorteres i tråder under den opprinnelige kommentaren, slik at du kan følge med på samtalen.

Svar på kommentarer på en smart-TV

Nå kan du se og svare på kommentarer mens du ser på innhold på en smart-TV eller spillkonsoll. Hvis du vil se kommentarene til en video, går du til den aktuelle videosiden og velger videotittelen. Info-delen vises, inkludert kommentarfeltet til videoen. Velg kommentarruten for å se hele listen over kommentarer til videoen, for eksempel

• kommentarer skaperen har festet
  • antall «liker»
  • antall svar

Velg en kommentar for å lese hele kommentaren, se svarene eller reagere med «liker» eller «liker ikke».

For å svare på eller legge ut kommentarer, synkroniser smart-TV-en eller spillkonsollen med telefonen. Bruk telefonen for å legge til kommentarer.

Slik legger du til en kommentar eller et svar:

1. Åpne YouTube-appen på telefonen.
  2. Sjekk at du er logget på den samme Google-kontoen på begge enhetene.
  3. Det åpnes et forgrunnsvindu i YouTube-appen der du blir bedt om å koble til YouTube på TV-en.
  4. Trykk på Koble til.
  5. Kommentarene til videoen du ser på TV-en, lastes inn i YouTube-appen, slik at du enkelt kan svare på dem eller legge ut egne kommentarer.
Merk: Når du er logget av, kan du se kommentarer, men du kan ikke svare på dem eller legge ut egne.

Legg ut kommentarer til en video

Offentlige videoer

Du kan legge inn kommentarer om sanger, videoer, podcaster og opplastet musikk fra YouTube og YouTube Music. Hvis du kommenterer en offentlig video på YouTube, er kommentaren din også offentlig, og alle kan svare på den. Hvis du bruker en Google-konto, er alle kommentarene du legger ut på YouTube, offentlig synlige for brukere utenfor domenet ditt.

Slik legger du til en kommentar

1. Under videoen trykker du på Kommentarer.
  2. Trykk på Legg til en kommentar
  3. Skriv inn kommentaren din.
  4. Trykk på Send inn kommentaren .

Private videoer

Kommentarer er ikke tilgjengelig for private videoer. Hvis du vil tillate kommentarer på en video som ikke er offentlig tilgjengelig, kan du legge ut videoen som ikke-oppført i stedet.

Ikke-oppførte videoer

Du kan kommentere og svare på kommentarer på ikke-oppførte videoer. Kommentarer på ikke-oppførte videoer er synlige for alle som har linken til videoen. Finn ut mer om ikke-oppførte videoer og tilgangsinnstillinger.

Hvis du ikke har noen YouTube-kanal, oppretter du en automatisk ved å legge ut en kommentar. Du kan gå til og administrere kanalen din ved å klikke på profilbildet ditt etter at du har lagt ut kommentaren.
Svar på kommentarer
  1. Trykk på forhåndsvisningen av kommentarfeltet for å se alle kommentarene.
  2. Trykk på Svar  under en kommentar.
  3. Skriv inn kommentaren din.
  4. Trykk på Send .

Tips: Trykk på Tilbake for å gå tilbake til kommentardelen. Trykk på X for å gå tilbake til videoen.

Oversett kommentarer
Start samtaler med forskjellige fellesskap rundt i verden ved å trykke på Oversett-knappen som (stort sett) vises under kommentarer på andre språk.
Oversatte kommentarer vises på språket som oppdages automatisk, som er basert på en rekke signaler, for eksempel språket ditt, hvor du befinner deg, og hvilke videoer du nylig har sett på. Disse signalene fører til at kommentarer vises på språket som passer best for deg. Dette kan være et annet språk enn det du har angitt som hovedspråk.
Legg til formatering i kommentarer
Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Legg til en stil i kommentarer

Du kan bruke rik tekst til å formatere kommentaren din med vanlige spesialkoder, for eksempel følgende:

• *fet tekst*fet
  • _tekst i kursiv_kursiv
  • -tekst med gjennomstreking-gjennomstreking

Legg til linker i kommentaren din

Hvis du legger til en nettadresse i kommentaren din, vises den som hyperlink.

Gi et hjerte til favorittkommentarene dine

Du kan gi et hjerte  for å vise at du setter pris på seernes kommentarer på Fellesskap-fanen. Det samme gjelder kommentarer på videosiden.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til et innlegg på Fellesskap-fanen.
  3. Du finner hjertet  ved siden av Liker- og Liker ikke-ikonene.

Brukerbildet ditt vises med et lite rødt hjerte nederst til venstre, og seeren får et varsel (avhengig av innstillingene hen har angitt på datamaskin og mobil) om at kanaleieren har gitt kommentaren et hjerte.

Tips: Du kan også administrere kommentarer med Skaperstudio-appen på mobilenheten din. Gå til brukerstøtten for YouTube Studio-appen for å komme i gang.
Fest kommentarer øverst

For å feste kommentarer må du ha slått på avanserte funksjoner på kanalen din. Det kan ta opptil 24 timer fra du har slått dem på, til de vises på kanalen.

Du kan gjøre en kommentar mer synlig for fansen ved å feste den øverst i kommentarfeltet. Seere som bruker mobiltelefon, må utvide kommentarfeltet for å se den festede kommentaren. Du kan velge å feste din egen kommentar eller en kommentar fra en fan.

1. Logg på YouTube.
  2. I kommentarene under en video velger du kommentaren du vil feste.
  3. Klikk på Mer » etterfulgt av Fest . Hvis du allerede har festet en kommentar, erstattes den av den nye kommentaren du fester.
    Merk: Du kan løsne en kommentar når som helst. Kommentaren flyttes da tilbake til den opprinnelige posisjonen.
  4. Klikk på FEST for å bekrefte.

Seere som bruker datamaskin, ser den festede kommentaren øverst på videosiden, sammen med «Festet av»-ikonet og kanalnavnet ditt. Seere som bruker mobiltelefon, må trykke på kommentarfeltet for å vise den.

Tips: Du kan også administrere kommentarer med Skaperstudio-appen på mobilenheten din. Gå til brukerstøtten for YouTube Studio-appen for å komme i gang.
Vis at du liker eller ikke liker kommentarer

Gå til en kommentar, og bruk ikonene for Liker eller Liker ikke .

Tips: Hvis du ser en kommentar du mener er upassende, kan du rapportere den som nettsøppel eller uriktig bruk. Hvis du er skaper, kan du også bruke verktøyene for kommentaradministrering til å administrere kommentarer på videoene dine.

Rediger eller fjern kommentarer

Trykk på Mer  for å gå til alternativene for redigering eller fjerning av kommentarer.

Vanlige spørsmål om forhåndsvisning av kommentarer

Hvilke kommentarer vises i delen for forhåndsvisning av kommentarer?

Det kan være mange grunner til at kommentarer vises i delen for forhåndsvisning av kommentarer. Det kan for eksempel gjelde kommentarer som

• nylig er lagt ut
  • er festet eller har fått et hjerte av videoskaperen

Hvordan ser jeg alle kommentarene?

Hvis du vil se alle kommentarene, trykker du hvor som helst i forhåndsvisningen av kommentarfeltet.

For å gå tilbake til listen over videoer du kan se etterpå, trykker du på krysset øverst til høyre.

Vises de festede kommentarene mine i forhåndsvisningen av kommentarfeltet?

Fordi det er begrenset plass i forhåndsvisningen, er det ikke sikkert at alle festede kommentarer vises der. Festede kommentarer vises imidlertid fortsatt øverst når en bruker trykker for å se alle kommentarene.

Gjelder innstillingene mine for kommentarmoderering også delen for forhåndsvisning av kommentarer?

Ja Alle innstillingene for kommentaradministrering gjelder også for forhåndsvisningen av kommentarfeltet, inkludert blokkerte ord og skjulte brukere. Finn ut mer om hvordan du administrerer og modererer kommentarer.

Påminnelser, varsler og tidsavbrudd for kommentarer

Påminnelser for kommentarer

Før du legger ut en kommentar, kan det hende du ser en påminnelse om å utvise respekt på YouTube. Denne påminnelsen vises når systemet vårt registrerer at en kommentar kan oppfattes som støtende av andre. Tenk over kommentaren din før du legger den ut, eller ta en titt på retningslinjene for brukere.

Merk: Denne påminnelsen er foreløpig bare tilgjengelig for kommentarer på engelsk og spansk.

Varsler om fjerning av kommentarer

Når du har lagt til en kommentar, kan det hende du får et varsel om at kommentaren er fjernet. Dette kan skje hvis YouTube-systemet registrerer at kommentarene dine gjentatte ganger har vært i strid med YouTube-retningslinjene for brukere. Hvis du er uenig i fjerningen, kan du sende inn tilbakemelding her.

Kommentarfunksjon på pause

Når du har lagt til en kommentar, kan det hende du får et varsel om at kommentarfunksjonen er satt på pause for kontoen din. Dette kan skje hvis YouTube-systemet registrerer at du gjentatte ganger har lagt ut kommentarer som kan være i strid med en eller flere av retningslinjene for brukere. Muligheten til å kommentere kan være satt på pause i opptil 24 timer.