Feilsøk YouTube-opplastinger med lyd- eller videoproblemer

Hvis du har problemer med lyden eller videoen i en opplasting, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene for å løse problemet.

Lydproblemer

Lyden og videoen er ikke synkronisert

Sørg for at lyd- og videosporene er like lange. Hvis lydsporet er kortere eller lengre enn videoen, kan det hende lyden og videoen blir usynkronisert.

Du kan redigere lyd- og videosporene i et videoredigeringsprogram før du laster opp innholdet til YouTube.

Lyden spilles av på datamaskiner, men ikke mobilenheter

Hvis lyden i videoen spilles av riktig på datamaskiner, men ikke på mobilenheter, kan det hende lyden er dårlig egnet for konvertering til mono.
Videoer har ofte stereolyd, som inneholder lyd for venstre og høyre høyttaler (som hodetelefoner). De fleste mobilenheter har bare én høyttaler. Når en mobilenhet spiller av stereolyd, må den konvertere lyden til mono (én høyttaler) før videoen spilles av.
Hvis lyden i videoen ikke er godt egnet for konvertering til mono, kan lyden bli dårligere eller kuttet helt under denne prosessen. Dette problemet oppstår ofte når flere lydopptak brukes i én video.
Sørg for at lydsignalene ikke er faseforskjøvet.
Andre lyd- eller videoproblemer

Vanlige lyd- og videoproblemer kan ofte løses ved å endre videoinnstillingene. Slik kan du se og endre innstillingene for en video:

Åpne videoen i et videoredigeringsprogram

Du kan åpne RAW-videofiler i et videoredigeringsprogram på en datamaskin. Hvis du har tatt opp videoen på en mobilenhet, kan du åpne den i en redigeringsapp på mobilenheten.

Kontroller videoinnstillingene

Dobbeltsjekk at videoinnstillingene i videoredigeringsprogrammet stemmer med opplastingsinnstillingene vi anbefaler.

Videoinnstillinger:
  • Komprimeringstype: H.264.
  • Bildefrekvens: helst 24, 25, 30, 48, 50 eller 60 bilder per sekund. Andre, mindre vanlige bildefrekvenser, som 23,98, 29,97 og 59,94, kan også brukes.
  • Datafrekvens: automatisk.
  • Nøkkelbilder: automatisk.
  • Endring av bilderekkefølge: ikke avmerket.
Lydinnstillinger:
  • Format: AAC-LC
  • Bithastighet: 128–256 kbps
  • Samplingfrekvens: 44 100 eller 48 000
Andre innstillinger:
  • Størrelse: Velg den opprinnelige videostørrelsen.

Lagre og eksportér

Når du har angitt de anbefalte innstillingene for videoen, kan du laste den opp til YouTube igjen.

Videoproblemer

Nye videoer kan ikke spilles av i høyere kvalitet (4K og 1080p)

Når du laster opp en video, behandles den først som en video av lav kvalitet. Dette gjør at opplastingen kan fullføres raskere. Det kan ta lengre tid å behandle videoer av høyere kvalitet, som 4K eller 1080p. Mens behandlingen pågår, kan det virke som om videoen ikke finnes i høyere kvalitet. Dette kan vare i noen timer.

Hvis du vil at nye videoer skal være tilgjengelige i alle kvalitetsalternativene, kan du prøve å laste dem opp som ikke-oppført først. Når alle kvalitetsalternativene er klare, kan du gjøre videoen offentlig. Finn ut mer om videokvaliteten på nye opplastinger.

Merk: Høyere kvalitet, som 4K, er kanskje ikke tilgjengelig på alle enheter eller i alle nettlesere på grunn av begrensninger ved visse plattformer.

Fargene vises ikke riktig

Hvis fargene ikke vises riktig, må du kontrollere at overføringsegenskapene, primærfargene og metadataene for fargematrisekoeffisientene samsvarer med hvordan videoen ble generert.

• Ikke-HDR-videoer: Bruk BT.709
  • HDR-videoer: Finn ut mer

Hvis fargene fortsatt ikke gjengis riktig, kan det ha med nettleseren eller enheten å gjøre. Test både originalvideoen og YouTube-opplastingen i andre nettlesere for å isolere problemet.

Andre lyd- eller videoproblemer

Vanlige lyd- og videoproblemer kan ofte løses ved å endre videoinnstillingene. Slik kan du se og endre innstillingene for en video:

Åpne videoen i et videoredigeringsprogram

Du kan åpne RAW-videofiler i et videoredigeringsprogram på en datamaskin. Hvis du har tatt opp videoen på en mobilenhet, kan du åpne den i en redigeringsapp på mobilenheten.

Kontroller videoinnstillingene

Dobbeltsjekk at videoinnstillingene i videoredigeringsprogrammet stemmer med opplastingsinnstillingene vi anbefaler.

Videoinnstillinger:
  • Komprimeringstype: H.264.
  • Bildefrekvens: helst 24, 25, 30, 48, 50 eller 60 bilder per sekund. Andre, mindre vanlige bildefrekvenser, som 23,98, 29,97 og 59,94, kan også brukes.
  • Datafrekvens: automatisk.
  • Nøkkelbilder: automatisk.
  • Endring av bilderekkefølge: ikke avmerket.
Lydinnstillinger:
  • Format: AAC-LC
  • Bithastighet: 128–256 kbps
  • Samplingfrekvens: 44 100 eller 48 000
Andre innstillinger:
  • Størrelse: Velg den opprinnelige videostørrelsen.

Lagre og eksportér

Når du har angitt de anbefalte innstillingene for videoen, kan du laste den opp til YouTube igjen.