Problemen met de audio of video van uploads oplossen

Als er problemen zijn met de audio of video van je upload, doe je het volgende om de problemen op te lossen.

Nieuwe video kan niet worden afgespeeld in hogere resoluties (4K, 1080p)

Als je een video uploadt, wordt deze in eerste instantie in een lage resolutie verwerkt. Hierdoor verloopt het uploadproces sneller. Het kan meer tijd kosten om hogere resoluties zoals 4K of 1080p te verwerken. Tijdens deze verwerkingsperiode lijken hogere resoluties voor je video enkele uren te ontbreken.

Als je wilt dat nieuwe uploads in alle resoluties beschikbaar zijn, kun je eerst je video als verborgen uploaden. Je kunt je video daarna openbaar maken zodra alle resoluties beschikbaar zijn. Meer informatie over de videokwaliteit bij nieuwe uploads

Opmerking: Mogelijk zijn hogere resoluties zoals 4K niet beschikbaar voor bepaalde apparaten of browsers vanwege platformbeperkingen.

Kleuren worden niet correct weergegeven

Als kleuren niet correct worden weergegeven, controleer dan of de overdrachtskenmerken, primaire kleuren en metadata voor de kleurmatrixcoëfficiënten van de video overeenkomen met hoe de video is gemasterd.

Als kleuren nog steeds niet op de juiste manier worden weergegeven, kan dit aan je browser of apparaat liggen. Test je oorspronkelijke video en je YouTube-upload in andere browsers om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Audio en video lopen niet synchroon

Zorg ervoor dat de duur van je audio- en videotrack even lang is. Als de audiotrack korter of langer is dan de video, worden de audio en video mogelijk niet goed gesynchroniseerd.

Als je je audio- en videotracks wilt bewerken, gebruik dan videobewerkingssoftware voordat je je content naar YouTube uploadt.

Audio wordt afgespeeld op computers, maar niet op mobiele apparaten

Als het geluid van je video correct wordt afgespeeld op computers, maar niet op mobiele apparaten, heeft de audio mogelijk een slechte monocompatibiliteit.
Video's bevatten vaak stereogeluid met audio voor linker- en rechterspeakers (zoals hoofdtelefoons). De meeste mobiele apparaten hebben maar één speaker. Als je stereogeluid op een mobiel apparaat wilt afspelen, moet het apparaat dit eerst naar mono (één speaker) converteren voordat de video kan worden afgespeeld.
Als de audio in je video een slechte monocompatibiliteit heeft, kan het monoconversieproces de audiokwaliteit verminderen of de audio dempen. Dit probleem treedt vaak op als er meerdere audio-opnamen in één video worden gebruikt.
Zorg ervoor dat je audio 'in fase' is.
Andere problemen met audio of video

Als je de instellingen van je video bewerkt, kun je veelvoorkomende audio- en videoproblemen oplossen. Volg deze stappen om de instellingen van je video's te bekijken en te wijzigen.

Open de video in een videobewerkingsprogramma

Open je onbewerkte video met een videobewerkingsprogramma op een computer. Als je je video hebt opgenomen op een mobiel apparaat, kun je de video openen met een mobiele bewerkingsapp.

Controleer de video-instellingen

Controleer in je videobewerkingsprogramma of je video-instellingen overeenkomen met onze aanbevolen uploadinstellingen.

Video-instellingen:
  • Compressietype: H.264
  • Framesnelheid: FPS-snelheden van 24, 25, 30, 48, 50 of 60 hebben de voorkeur. Andere, minder gebruikelijke framesnelheden zoals 23,98, 29,97 en 59,94 zijn ook toegestaan.
  • Gegevenssnelheid: automatisch
  • Hoofdrames: automatisch
  • Wijzigen van de framevolgorde: niet aangevinkt
Audio-/geluidsinstellingen:
  • Indeling: AAC-LC
  • Bitsnelheid: 128 kbps - 256 kbps
  • Samplingsnelheid: 44100 of 48000
Overige instellingen:
  • Grootte: kies de oorspronkelijke grootte van de video

Sla je video op en exporteer deze

Zodra je video de aanbevolen instellingen heeft, upload je deze opnieuw naar YouTube.