Videolatausten ääni- ja kuvaongelmat

Jos sinulla on ongelmia YouTubeen lataamasi videon ääni- tai kuvasisällön kanssa, näistä ohjeista voi olla apua.

Uutta videota ei voi toistaa suuremmilla resoluutioilla (4K, 1080p)

YouTube käsittelee suuren resoluution (esim. 4K ja 1080p) videoita vielä jonkin aikaa latauksen jälkeen. Tästä syystä video voi aluksi olla katsottavissa vain matalan resoluution versioina, jotka on käsitelty latauksen aikana.

Kun suuren resoluution käsittely on valmis, videota voi katsoa myös korkeampilaatuisena. Katso lisätietoja uusien latausten kuvanlaadusta.

4K-videot ovat neljä kertaa suurempia kuin 1080p-videot. 4K-videon käsittely voi kestää jopa neljä tuntia. Jos haluat uuden videon olevan heti katsottavissa kaikilla resoluutioilla, lataa se ensin piilotettuna. Tee siitä julkinen vasta, kun kaikki resoluutiot ovat käytettävissä.
Ratkaise yleiset ongelmat tarkistamalla videoasetuksesi

Videoasetusten muokkaaminen voi ratkaista monia yleisiä ääni- ja video-ongelmia. Voit tarkistaa ja muokata videoasetuksiasi seuraamalla näitä ohjeita.

Avaa video editointiohjelmassa

Avaa editoimaton video työpöytä- tai verkkoeditointiohjelmassa. Jos tallensit videon mobiililaitteella, voit avata sen mobiilieditointisovelluksessa.

Tarkista videoasetukset

Tarkista videoeditorissa, että videoasetuksesi vastaavat suositeltuja latausasetuksiamme.

Videoasetukset:
  • Pakkaustyyppi: H.264
  • Kuvataajuus: Suositellut vaihtoehdot ovat 24, 25, 30, 48, 50 tai 60 kuvaa sekunnissa. Myös harvinaisemmat taajuudet, kuten 23,98, 29,97 ja 59,94, hyväksytään.
  • Tietonopeus: automaattinen
  • Avainruudut: automaattinen
  • Kuvien uudelleenjärjestys: ei valittu
Ääniasetukset:
  • Muoto: AAC
  • Klikkaa Show advanced settings ja valitse koodaustavaksi Constant Bit Rate
Muut asetukset:
  • Size: Valitse videon alkuperäinen koko
  • Prepare for Internet Streaming: Aloita striimaus nopeasti

Tallenna ja vie

Kun videoasetukset ovat suositusten mukaiset, lataa video uudelleen YouTubeen.

Ääni ja video toistuvat eri aikaan

Varmista, että ääni- ja videoraitojesi kesto on sama. Ongelma saattaa aiheutua esimerkiksi siitä, että ääniraidan kesto on 50 sekuntia mutta videoraidan kesto on 40 sekuntia.

Muokkaa ääni- ja videoraitojasi kolmannen osapuolen videoeditorilla ennen kuin lataat sisällön YouTubeen.

Ääni kuuluu tietokoneella mutta ei mobiililaitteella

Jos videosi ääni toistuu oikein tietokoneella mutta ei mobiililaitteella, ongelma voi videon äänen soveltuminen monotoistoon. Jos kuuntelet stereoääntä (sisältää vasemman ja oikean kanavan) laitteella, jossa on vain yksi kaiutin, laite muuntaa stereoäänen monoääneksi (yksikanavainen) ennen videon toistoa. Jos stereoääni ei sovellu toistettavaksi monoäänenä, monomuunnos huonontaa videon äänenlaatua tai vaientaa äänen kokonaan. Näin voi käydä erityisesti tapauksissa, joissa yksi video sisältää useita äänitallenteita (esimerkiksi kokoelmavideoissa).
Helppo tapa varmistaa äänen soveltuvuus monotoistoon on kuunnella sitä laitteella, jossa on yksi kaiutin, kuten matkapuhelimella. Jos havaitset ongelmia, kokeile kuunnella ääntä stereokuulokkeilla. Jos toistossa yksittäisen kaiuttimen kautta on ongelmia mutta kuulokkeilla ei, ongelma on hyvin todennäköisesti äänen soveltuvuudessa monotoistoon. Varmista, että äänessä ei ole vaiheongelmia.