Videolatausten audio- ja video-ongelmat

Jos sinulla on ongelmia latauksesi audio- tai videosisällön kanssa, näistä ohjeista voi olla apua.

Uutta videota ei voi toistaa suuremmilla resoluutioilla (4K, 1080p)

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi pienellä resoluutiolla latauksen nopeuttamiseksi. Suurten resoluutioiden (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä suuren resoluution vaihtoehdot voivat puuttua videosta useita tunteja latauksen jälkeen.

Jos haluat uuden videon olevan heti katsottavissa kaikilla resoluutioilla, lataa se ensin piilotettuna. Tee siitä julkinen vasta, kun kaikki resoluutiot ovat käytettävissä. Katso lisätietoja uusien latausten kuvanlaadusta.

Huom. Suuremmat resoluutiot, kuten 4K, eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla laitteilla tai selaimilla alustan rajoitusten vuoksi.

Värit eivät näy oikein

Jos videon värit eivät näy oikein, varmista että sisällönkuvaustiedoissa määritellyt siirto-ominaisuudet, väriavaruudet ja värimatriisielementti vastaavat videon alkuperäistä masterointia.

Jos värien renderöinnissä on edelleen ongelmia, ne voivat johtua käyttämästäsi selaimesta tai laitteesta. Testaa alkuperäistä videota ja YouTubeen lataamaasi versiota muilla selaimilla ja katso, esiintyykö ongelma myös niillä.

Audio ja video toistuvat eri aikaan

Varmista, että ääni- ja videoraitojesi kesto on sama. Jos ääniraita on lyhyempi tai pidempi kuin videoraita, audion ja videon toisto ei välttämättä synkronoidu oikein.

Muokkaa ääni- ja videoraitaa videonmuokkausohjelmalla ennen kuin lataat sisällön YouTubeen.

Ääni kuuluu tietokoneella mutta ei mobiililaitteella

Jos videon ääni kuuluu oikein tietokoneella mutta ei mobiililaitteella, videon audio ei välttämättä sovellu monotoistoon.
Videoiden audio on usein stereomuodossa, eli siinä on erilliset äänikanavat vasemmalle ja oikealle kaiuttimelle (esimerkiksi kuulokkeita varten). Useimmissa mobiililaitteissa on kuitenkin vain yksi kaiutin. Kun mobiililaite toistaa stereoääntä, se muuntaa sen ensin monoääneksi (yksi kaiutin).
Jos videosi audio ei sovi monotoistoon, muuntoprosessi voi huonontaa äänen laatua tai mykistää sen kokonaan. Näin käy usein tapauksissa, joissa yksi video sisältää useita audiotallenteita.
Varmista, että äänessä ei ole vaiheongelmia.
Muut audio- tai video-ongelmat

Videon asetusten muuttaminen voi korjata joitakin yleisiä audio- ja video-ongelmia. Voit tarkistaa ja muuttaa videoasetuksiasi näiden ohjeiden avulla.

Avaa video editointiohjelmassa

Avaa editoimaton video tietokoneen editointiohjelmassa. Jos olet kuvannut videon mobiililaitteella, voit avata sen mobiilieditointisovelluksessa.

Tarkista videoasetukset

Tarkista videoeditorissa, että videoasetuksesi vastaavat suositeltuja latausasetuksiamme.

Videoasetukset:
  • Pakkaustyyppi: H.264
  • Kuvataajuus: Suositellut vaihtoehdot ovat 24, 25, 30, 48, 50 tai 60 kuvaa sekunnissa. Myös harvinaisemmat taajuudet, kuten 23,98, 29,97 ja 59,94, hyväksytään.
  • Tietonopeus: automaattinen
  • Avainruudut: automaattinen
  • Kuvien uudelleenjärjestys: ei valittu
Audio-/ääniasetukset:
  • Muoto: AAC-LC
  • Bittinopeus: 128 kb/s – 256 kb/s
  • Näytteenottotaajuus: 44 100 tai 48 000
Muut asetukset:
  • Koko: Valitse videon alkuperäinen koko

Tallenna ja vie

Kun videoasetukset ovat suositusten mukaiset, lataa video uudelleen YouTubeen.