Find og løs problemer med lyd eller video i uploads på YouTube

Hvis du har problemer med lyd eller video, du har uploadet, kan du prøve disse fejlfindingstrin for at løse problemet.

Problemer med lyden

Lyd og billede er ikke synkroniseret

Sørg for, at varigheden af dine lyd- og videospor er den samme. Hvis dit lydspor er kortere eller længere end din video, er din lyd og video måske ikke synkroniseret korrekt.

Brug et videoredigeringsværktøj til at redigere dine lyd- og videospor, før du uploader indhold til YouTube.

Lyden afspilles på en computer, men ikke på en mobilenhed

Hvis din videos lyd afspilles korrekt på en computer, men ikke på en mobilenhed, kan din lyd muligvis have dårlig monokompatibilitet.
Videoer har tit stereolyd, som indeholder lyd til venstre og højre højttaler (ligesom hovedtelefoner). De fleste mobilenheder har kun én højttaler. Når din mobilenhed afspiller stereolyd, skal den konvertere det til monolyd (én højttaler), før din video afspilles.
Hvis lyden i din video har dårlig "monokompatibilitet", kan monokonverteringsprocessen reducere lydkvaliteten eller slå lyden fra. Dette problem forekommer tit, når der bliver brugt flere lydoptagelser i en enkelt video.
Sørg for, at din lyd er "i fase".
Andre problemer med lyd eller video

Du kan løse almindelige lyd- og videoproblemer ved at redigere din videos indstillinger. Sådan gennemgår og ændrer du indstillingerne for din video:

Åbn videoen i et videoredigeringsprogram

Brug et videoredigeringsprogram til at åbne din råvideo på computeren. Hvis du har optaget din video på en mobilenhed, kan du åbne videoen i en redigeringsapp på telefonen.

Tjek videoindstillingerne

I dit videoredigeringsværktøj skal du tjekke, at dine videoindstillinger stemmer overens med vores anbefalede indstillinger for uploads.

Videoindstillinger:
  • Komprimering: H.264
  • Billedfrekvens: 24, 25, 30, 48, 50, 60 FPS foretrækkes. Andre mindre almindelige billedfrekvenser som 23.98, 59.94 og 29.97 accepteres også.
  • Datahastighed: Automatisk
  • Klippunktsfrekvens: Automatisk
  • Ny rækkefølge for billeder: Ikke markeret
Lydindstillinger:
  • Format: AAC-LC
  • Bithastighed: 128-256 kBit/sek.
  • Samplingsfrekvens: 44.100 eller 48.000
Andre indstillinger:
  • Størrelse: Vælg videoens oprindelige størrelse

Gem og eksportér

Når videoen har de anbefalede indstillinger, skal du uploade videoen til YouTube igen.

Problemer med video

Ny video kan ikke afspilles i høj kvalitet (4K og 1080p)

Når du uploader en video, bliver den i første omgang behandlet i lav kvalitet. Det betyder, at du kan uploade videoen hurtigere. Højere videokvalitet, f.eks. 4K eller 1080p, kan tage længere tid at behandle. Under behandlingen kan det i flere timer se ud, som om din video ikke er tilgængelig i højere kvalitet.

Hvis du foretrækker, at dine nye uploads er tilgængelige i alle kvaliteter, kan du vælge at starte med at uploade din video som skjult. Du kan så offentliggøre videoen, når den er tilgængelig i alle kvaliteter. Få flere oplysninger om videokvalitet i nye uploads.

Bemærk! På grund af platformsbegrænsninger er højere videokvalitet som f.eks. 4K muligvis ikke tilgængelig på specifikke enheder eller i specifikke browsere.

Farverne vises ikke korrekt

Hvis farverne ikke vises korrekt, skal du sørge for, at videoens metadata for overførselskarakteristika, primærfarver og farvematrixkoefficienter stemmer overens med, hvordan videoen blev mastereret.

Hvis farverne stadig ikke gengives korrekt, kan det skyldes din browser eller enhed. Du kan isolere problemet ved at teste din originale video og dit YouTube-upload i andre browsere.

Andre problemer med lyd eller video

Du kan løse almindelige lyd- og videoproblemer ved at redigere din videos indstillinger. Sådan gennemgår og ændrer du indstillingerne for din video:

Åbn videoen i et videoredigeringsprogram

Brug et videoredigeringsprogram til at åbne din råvideo på computeren. Hvis du har optaget din video på en mobilenhed, kan du åbne videoen i en redigeringsapp på telefonen.

Tjek videoindstillingerne

I dit videoredigeringsværktøj skal du tjekke, at dine videoindstillinger stemmer overens med vores anbefalede indstillinger for uploads.

Videoindstillinger:
  • Komprimering: H.264
  • Billedfrekvens: 24, 25, 30, 48, 50, 60 FPS foretrækkes. Andre mindre almindelige billedfrekvenser som 23.98, 59.94 og 29.97 accepteres også.
  • Datahastighed: Automatisk
  • Klippunktsfrekvens: Automatisk
  • Ny rækkefølge for billeder: Ikke markeret
Lydindstillinger:
  • Format: AAC-LC
  • Bithastighed: 128-256 kBit/sek.
  • Samplingsfrekvens: 44.100 eller 48.000
Andre indstillinger:
  • Størrelse: Vælg videoens oprindelige størrelse

Gem og eksportér

Når videoen har de anbefalede indstillinger, skal du uploade videoen til YouTube igen.