YouTube-videoihin liittyvien virheiden korjaaminen

Jos YouTube-videon toistaminen ei onnistu, kokeile ratkaista ongelma näiden ohjeiden avulla. Yleisimpiä virheviestejä:

• Tapahtui virhe.
  • Toistovirhe. Yritä uudelleen napauttamalla.
  • Yhteys palvelimeen katkesi.
  • Tämä video ei ole käytettävissä.
  • Jokin meni vikaan. Yritä uudelleen napauttamalla.
  • Tarkista verkkoyhteys (yritä uudelleen).
  • Sisältö ei ole saatavilla.

Tarkista internetyhteyden nopeus

• Muodosta internetyhteys uudelleen.
  • Testaa internetyhteytesi nopeus ja varmista, että se riittää valitun videoresoluution käyttöön. Voit myös parantaa katselukokemusta muuttamalla videon laatua. Huom. Jos useat laitteet käyttävät samaa verkkoa, laitteen hyödynnettävissä oleva nopeus voi pienentyä.
  • Tarkista YouTube-videon resoluutio ja toistoon suositeltu nopeus. Alla olevasta taulukosta näet likimääräiset suositellut nopeudet kutakin videoresoluutiota varten.

Videoresoluutio Suositeltu tasainen nopeus
4K 20 Mb/s
HD 1080p 5 Mb/s
HD 720p 2,5 Mb/s
SD 480p 1,1 Mb/s
SD 360p 0,7 Mb/s

• Jos haluat tätäkin tarkempia tietoja videoiden striimaamisesta, tutustu teknisiin tietoihin.

Tarkista, että olet kirjautunut YouTubeen

Varmista, että olet kirjautunut YouTubeen.

YouTube-yhteisön suojaamiseksi saatamme estää uloskirjautuneilta käyttäjiltä pääsyn YouTube-videoihin, kun materiaalia yritetään ladata offline-käyttöä varten.

Jos olet tutkija ja haluat hyödyntää YouTube-dataa akateemisessa tutkimuksessa, voit hakea mukaan YouTuben tutkijaohjelmaan. Lue lisää prosessista ja saatavilla olevasta datasta täältä.

Käynnistä YouTube-sovellus tai laite uudelleen

Sulje YouTube-sovellus tai käynnistä laite uudelleen. Voit myös poistaa YouTube-sovelluksen ja asentaa sen uudelleen.

Päivitä selain

Kokeile päivittää selain tai tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet. Voit myös tarkistaa, vaikuttaako jokin mainoksia estävä selainlaajennus videon toistamiseen. Vaihtoehtoisesti kokeile avata YouTube incognito-ikkunassa, kun kaikki laajennukset on poistettu käytöstä, ja tarkista, jatkuuko ongelma.

Päivitä YouTube-sovellus

Päivitä YouTube-sovellus uusimpaan versioon. Voit myös kokeilla päivittää laitteesi järjestelmä- tai laiteohjelmiston.

Tarkista datan käyttö

Varmista, että YouTube voi käyttää dataa:

1. Mene laitteen asetuksiin.
  2. Valitse Mobiilidata.
  3. Mene Cellular Data (Mobiilidata) ‑osiossa kohtaan YouTube.
  4. Anna YouTubelle lupa käyttää mobiilidataa napauttamalla sen vieressä olevaa painiketta.

Muita virheitä

Videosoittimen vihreä tai musta näyttö

Jos YouTube-videon ääni kuuluu mutta videosoittimen näyttö on vihreä tai musta, kokeile seuraavia:

Jos ongelma ei ratkea, kokeile näitä vianetsintävinkkejä.

Audio-ongelmat

Jos et kuule YouTube-videon ääntä, kokeile seuraavia:

• Varmista, että selaimen tai laitteen äänet ovat päällä.
  • Tarkista laitteesi ääniasetukset.
  • Käynnistä selain tai laite uudelleen.

Ikärajoitettu sisältö

Toisinaan sisältö ei riko YouTuben käytäntöjä, mutta se ei välttämättä sovi alle 18-vuotiaille. Tällöin videolle saatetaan asettaa ikärajoitus. Huom. Rajoitettu tila voi myös olla päällä.

Videoiden lataamiseen liittyvät ongelmat

Jos sinulla ei ole YouTube Premiumia tai jos videoiden tallentaminen laitteelle ei ole käytettävissäsi, et voi tallentaa videoita laitteellesi. Jos videoiden tallentamisen pitäisi olla mahdollista, mutta latauksessa ilmenee ongelmia, kokeile näitä ongelmanratkaisuvinkkejä.

Tiliin liittyvät virheet

Jos sinulla on ongelmia tilisi kanssa, tutustu näihin ongelmanratkaisuartikkeleihin.

YouTuben maksullisiin tuotteisiin liittyvät ongelmat

Jos edellä olevat ohjeet eivät auttaneet, ja

• olet ostanut elokuvan tai TV-ohjelman YouTubesta TAI
  • sinulla on YouTube Musicin, YouTube Premiumin tai YouTube TV:n voimassa oleva, maksullinen jäsenyys,
voit ottaa meihin yhteyttä ja pyytää apua ostoihin ja jäsenyyksiin liittyvissä asioissa.