Därför visas inte din kanal eller video i sökresultaten på YouTube

Om du nyligen har skapat en kanal eller video, uppdaterat din video eller ändrat kanalnamnet kan det ta några dagar innan den visas i sökresultaten på YouTube.

Om det har gått några dagar och du fortfarande inte hittar videon i sökresultaten kan du testa följande:

Hitta din kanal bland sökresultat

• Sök på kanal-id i stället för på kanalnamn. Läs mer om hur du hittar ditt kanal-id.
  • Använd alternativet FILTER längst upp i sökresultaten om du bara vill visa kanaler.

Hitta din video bland sökresultaten

Om du gör ändringar i en video kan det ta några dagar innan uppladdningen visas bland sökresultaten på YouTube.

Om det har gått några dagar och du fortfarande inte får upp videon bland sökresultaten kan du prova följande:

• Sök på videons exakta video-id.
  • Definiera din sökning med hjälp av sökfilter.
  • Förbättra dina videotaggar så att din video visas i sökresultaten.
  • Kolla i YouTube Studio om det finns fel i någon av dina videor.

Så här rankar YouTube sökresultat

Med sökfunktionen på YouTube försöker vi ge dig de mest relevanta sökresultaten. Resultaten kan inkludera videor, kanaler, spellistor och livestreamar. Din kanal kanske inte visas överst i sökresultaten om

• namnet används ofta i videotitlar
  • du har ett vanligt kanalnamn
  • din YouTube-kanal är ny
  • ditt kanalnamn inte är lämpligt för alla tittare.