Waarom je kanaal of video niet in de zoekresultaten van YouTube staat

Als je onlangs je kanaal of video hebt gemaakt, je video hebt geüpdatet of je gebruikersnaam of kanaalnaam hebt gewijzigd, kan het een paar dagen duren voordat dit te zien is in de zoekresultaten van YouTube.

Als je je video na enkele dagen nog steeds niet in de zoekresultaten vindt, kun je dit proberen:

Je kanaal vinden in de zoekresultaten

• Zoek op kanaal-ID in plaats van je gebruikersnaam of kanaalnaam. Lees waar je je kanaal-ID vindt.
  • Gebruik de optie FILTEREN bovenaan je zoekresultaten om alleen kanalen te zien.

Je video vinden in de zoekresultaten

Het kan een paar dagen duren voordat geüploade video's worden weergegeven in de zoekresultaten van YouTube, vooral als je je video pas hebt gewijzigd.

Als je je video na enkele dagen nog steeds niet in de zoekresultaten vindt, probeer dan het volgende:

• Zoek naar de exacte video-ID.
  • Gebruik zoekfilters om je zoekopdracht te verfijnen.
  • Verbeter je videotags, zodat je video sneller naar voren komt bij zoekopdrachten.
  • Controleer in YouTube Studio of je video's fouten bevatten.

Hoe YouTube zoekresultaten rangschikt

De zoekmachine van YouTube geeft de meest relevante resultaten weer. Dit kunnen video's, kanalen, playlists en livestreams zijn. In de volgende gevallen staat je kanaal mogelijk niet bovenaan de lijst met zoekresultaten:

• Je gebruikersnaam of kanaalnaam wordt vaak in videotitels gebruikt.
  • Je hebt een algemene kanaalnaam.
  • Je YouTube-kanaal is nieuw.
  • Je kanaalnaam is mogelijk niet geschikt voor alle leeftijden.