Playlists delen

Je kunt op je mobiele apparaat of op je computer je eigen playlists en playlists van andere YouTubers delen. Wanneer je een playlist deelt, wordt er een link gemaakt die je aan iemand anders kunt geven. Je kunt de link delen op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

Als je playlist privévideo's bevat, moet je je vrienden uitnodigen voordat ze de video's kunnen zien.

How to share a YouTube playlist

Abonnee  je op ons YouTube Help-kanaal om alles uit YouTube te halen.

Als je een playlist wilt delen, kopieer je de URL uit je browser terwijl je de pagina van de playlist bezoekt.

Kijk of je 'playlist' in de URL ziet staan. Zo weet je zeker dat je een playlist deelt en niet alleen maar een video in een playlist. Voorbeeld: https://www.youtube.com/playlist?list=<playlist ID>.

Dit zijn een aantal manieren om de pagina van de playlist te vinden:

• Als het je eigen playlist is: Ga naar het menu aan de linkerkant. Klik onder Bibliotheek op de playlist om naar de pagina van de playlist te gaan. Kopieer de URL in de browser.
  • Als het de playlist van iemand anders is: Ga naar de kanaalpagina van die persoon en dan tabblad Playlists. Klik op VOLLEDIGE PLAYLIST WEERGEVEN. Kopieer de URL in de browser.
  • Als je een video in een playlist bekijkt: Klik op de titel van de playlist in het grijze vak aan de rechterkant om naar de pagina van de playlist te gaan.

Opmerking: Als video's niet in een ingesloten playlist worden weergegeven, heeft de gebruiker die de video heeft geüpload mogelijk de insluitingsoptie uitgeschakeld voor sommige video's. Privévideo's worden ook niet in de playlist afgespeeld, tenzij ze met jou zijn gedeeld door de gebruiker die video heeft geüpload.

Voor creators: Zorg ervoor dat je playlist alleen openbare video's bevat die kunnen worden ingesloten.

Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.