Skapa och hantera spellistor

En spellista är en samling videor. Vem som helst kan skapa spellistor och dela dem. Vill du sätta ihop en grym gymmix eller samla de snyggaste fotbollsmålen genom tiderna? Eller kanske dela de bästa videorna om matlagning med din bästa vän? Då är spellistor något för dig.

Tips! Läs om hur dina vänner kan bidra med videor till dina spellistor.
Det finns två versioner av YouTube till datorn, den aktuella och den gamla versionen. Följ anvisningarna för den version du använder.

Aktuella YouTube

Skapa och hitta dina spellistor

1. Börja med en video du vill ha med i spellistan.
  2. Klicka på Lägg till i under videon.
  3. Välj Titta senare, Favoriter eller en spellista du redan har skapat, eller klicka på Skapa ny spellista
    1. Om du skapar en ny spellista ska du ge den ett namn.
  4. Välj sekretessinställning för spellistan med hjälp av rullgardinsmenyn. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  5. Klicka på Skapa.

Du hittar dina spellistor genom att öppna guiden  och klicka på Bibliotek.

Obs! För närvarande går det inte att ta bort spellistor i nya YouTube.

Gamla YouTube

Skapa och hitta dina spellistor

1. Börja med en video du vill ha med i spellistan.
  2. Klicka på Lägg till i Add to playlist under videon.
  3. Klicka på Skapa ny spellista.
  4. Ge spellistan ett namn.
  5. Välj sekretessinställning för spellistan med hjälp av rullgardinsmenyn. Om den är privat kan andra inte hitta den när de söker på YouTube.
  6. Klicka på Skapa.

Du hittar den nya spellistan under Bibliotek i guiden till vänster på skärmen.

Radera en spellista

1. Välj en spellista från Bibliotek i guiden.
  2. Klicka på menyikonen .
  3. Klicka på Ta bort spellista.
  4. Om du är säker på att du vill ta bort spellistan klickar du på Ja, ta bort den
  5. Observera att din gamla spellista kan finnas kvar i tittarnas visningshistorik.