Skapa, redigera och ta bort spellistor

En spellista är en samling videoklipp som du eller en annan användare har skapat. Har du hittat en grupp med videoklipp du gillar? Kanske en där några av dina favoritlåtar är med, eller några höjdpunkter från ditt lokala idrottslag? Om du lägger videoklippen i en spellista kan du titta på dem i följd när du vill.

Skapa och bygg upp spellistor

Skrivbordet
  1. Klicka på "Lägg till i" under ett videoklipp
  2. Ange namnet på den nya spellistan
  3. Klicka på "Skapa spellista"
  4. Hitta dina spellistor med hjälp av Videohanteraren
iOS

När du tittar på ett videoklipp trycker du på symbolen + längst ned på skärmen i stående läge (enheten hålls vertikalt).

I menyn som visas väljer du en befintlig spellista eller skapar en ny genom att rulla längst ned på skärmen.

Android
  1. När du tittar på ett videoklipp trycker du på menysymbolen längst upp på skärmen
  2. Tryck på "Lägg till i ny spellista”
  3. Tryck på "Skapa ny spellista …” eller välj en befintlig spellista

Redigera eller ändra ordningen i spellistor

På datorn kan du till exempel redigera beskrivningen eller inställningarna genom att klicka på Spellistor i guiden. Välj den spellista du vill redigera och sedan Redigera spellista

Ändra ordning på videoklippen i en spellista

Du ändrar ordning på videoklipp i spellistan genom att dra och släppa videoklippens miniatyrer.

• Dator: Medan du redigerar spellistorna håller du muspekaren över videoklippet tills du ser den grå vertikala stapeln bredvid videoklippet.
  • Mobil: På m.youtube.com trycker du på Redigera för en spellista när du vill se ikonen.

Alla redigeringsfunktioner för spellistor kanske inte finns i alla mobilappar.

Grundläggande information

På fliken "Grundläggande information" kan du ändra namn och beskrivning på din spellista, uppdatera sekretessinställningarna samt lägga till och ta bort videoklipp.

Fliken "Inställningar"

På fliken "Inställningar" kan du ange spellistan som seriespellista, tillåta inbäddning av spellistan och uppdatera "Gilla"-inställningarna.

Officiell seriespellista

En seriespellista är ett sätt att markera spellistan som en officiell uppsättning videoklipp. När videoklipp i en seriespellista visas kan tittaren få förslag på andra utvalda videoklipp i samma seriespellista. YouTube kan använda informationen för att ändra hur videoklippen presenteras eller upptäcks.

Det finns några saker du bör tänka på när du använder seriespellistor:

• Du måste ha ett verifierat konto om du vill använda seriespellistor.
  • Ett videoklipp kan inte finnas i fler än en seriespellista.
  • Du kan bara lägga till videoklipp i seriespellistor om du själv har laddat upp dem och äger rättigheterna till dem.

Ta bort en spellista

Dator

1. Klicka på Spellistor i guiden och välj en spellista
  2. Klicka på Redigera spellista.
  3. Klicka på Ta bort spellista.

YouTube för Android

1. Öppna en spellista via guiden.
  2. Tryck på Meny > Ta bort spellista

YouTube för iOS

1. Öppna en spellista via guiden
  2. Tryck på Meny > Ta bort spellista
Om du vill ta bort en gillad spellista från guiden slutar du bara gilla spellistan genom att trycka på gillaknappen igen.

Ta bort videoklipp från en spellista

Markera rutan bredvid videoklippet du vill ta bort, klicka på Åtgärder i rullgardinsmenyn och sedan på Ta bort videoklipp från spellistan.

Dator

1. Markera kryssrutan bredvid videoklippet du vill ta bort.
  2. Klicka på rullgardinsknappen Åtgärder.
  3. Ta bort videoklipp från spellista.

Mobilapp

1. Öppna en spellista via guiden.
  2. Välj  > Ta bort bredvid videoklippet du vill ta bort.

Mobilwebbläsare

1. Navigera till Spellistor via guiden.
  2. Öppna en spellista och tryck på Redigera.
  3. Tryck på ta bort-ikonen bredvid videoklippet du vill ta bort.