Skapa och hantera spellistor

En spellista är en samling videor. Vem som helst kan skapa spellistor och dela dem. Vill du sätta ihop en grym gymmix eller samla de snyggaste fotbollsmålen genom tiderna? Eller kanske dela de bästa videorna om matlagning med din bästa vän? Då är spellistor något för dig.

Tips! Läs om hur dina vänner kan bidra med videor till dina spellistor.

Skapa och hitta dina spellistor

Om du inte kan följa de här instruktionerna använder du antagligen en gammal version av YouTube. Uppdatera till den aktuella versionen av YouTube om du använder en ny webbläsare.

1. Börja med en video du vill ha med i spellistan.
  2. Klicka på Lägg till i under videon.
  3. Välj Titta senare, Favoriter eller en spellista du redan har skapat, eller klicka på Skapa ny spellista
    1. Om du skapar en ny spellista ska du ge den ett namn.
  4. Välj sekretessinställning för spellistan med hjälp av rullgardinsmenyn. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  5. Klicka på Skapa.

Du hittar dina spellistor genom att öppna guiden  och klicka på Bibliotek.

Obs! För närvarande går det inte att ta bort spellistor i nya YouTube. Så här redigerar eller tar du bort spellistor:

1. Gå till din kanalsida.
  2. Välj Redigera layout.
  3. Du kommer till den gamla designen där du kan göra ändringar.