Skapa och radera spellistor

En spellista är en samling videoklipp som du eller en annan användare har skapat. Har du hittat en grupp med videoklipp du gillar? Kanske en där några av dina favoritlåtar är med, eller några höjdpunkter från ditt lokala idrottslag? Behöver du organisera innehållet du har skapat så att du kan dela det med dina tittare? Om du lägger videoklippen i en spellista kan du titta på dem i följd när du vill.

Skapa spellistor med dina uppladdningar

Ordna dina videoklipp i olika spellistor på din kanals startsida så att du kan dela dem med dina trogna tittare och nå ut till nya prenumeranter.

Android

Navigera till Uppladdningar i guiden och välj det videoklipp du vill lägga till i en spellista. Tryck på videoklippet när det spelas upp och sedan på ikonen Lägg till.

• Välj Ny spellista om du vill skapa en ny spellista. Ange ett namn för spellistan och tryck på OK.
  • Om du vill lägga till videoklipp i en befintlig spellista väljer du listan på menyn.
iOS
  1. Tryck på Min kanal i guiden.
  2. Tryck på fliken Videoklipp.
  3. Hitta ett videoklipp du vill lägga till i en spellista.
  4. Tryck på videoklippet när det spelas upp och tryck på ikonen Lägg tillAdd to playlist .
  5. Välj Lägg till i spellista.
  • Välj Skapa en ny spellista om du vill skapa en ny spellista. Ange ett namn för spellistan och välj sekretessinställning.
  • Om du vill lägga till videoklipp i en befintlig spellista väljer du listan på menyn och trycker på Välj.
Mobilwebbplats
  1. Tryck på Min kanal i guiden.
  2. Tryck på fliken Videoklipp.
  3. Hitta ett videoklipp du vill lägga till i en spellista.
  4. Tryck på ikonen Lägg tillAdd to playlist .
  • Välj Skapa en ny spellista om du vill skapa en ny spellista. Ange ett namn för spellistan och tryck på Spara.
  • Om du vill lägga till videoklipp i en befintlig spellista väljer du listan på menyn.
Dator

Om du använder Videohanteraren på datorn kan du lägga till enskilda eller flera videoklipp åt gången i en spellista.

1. Navigera till Videohanteraren i Studio.
  2. Välj det eller de videoklipp du vill lägga till i en spellista.
  3. Klicka på Lägg till och välj spellistan.

Bygg upp spellistor med videoklipp du gillar

Du kan skapa spellistor med videoklipp som laddats upp av andra och på så sätt samla alla dina favoriter på ett och samma ställe.

Android

Hitta ett videoklipp du vill lägga till i en spellista. Tryck på videoklippet när det spelas upp och tryck på ikonen Lägg till.

• Välj Ny spellista om du vill skapa en ny spellista. Ange ett namn för spellistan och tryck på OK.
  • Om du vill lägga till videoklipp i en befintlig spellista väljer du listan på menyn.
iOS
  1. Hitta ett videoklipp du vill lägga till i en spellista.
  2. Tryck på videoklippet när det spelas upp och tryck på ikonen Lägg tillAdd to playlist .
  3. Välj Lägg till i spellista.
  • Välj Skapa en ny spellista om du vill skapa en ny spellista. Ange ett namn för spellistan och välj sekretessinställning.
  • Om du vill lägga till videoklipp i en befintlig spellista väljer du listan på menyn och trycker på Välj.
Mobilwebbplats

Hitta ett videoklipp du vill lägga till i en spellista. Tryck på ikonen Lägg till .

• Välj Skapa en ny spellista om du vill skapa en ny spellista. Ange ett namn för spellistan och tryck på Spara.
  • Om du vill lägga till videoklipp i en befintlig spellista väljer du listan på menyn.
Dator
  1. Klicka på ikonen Lägg till nedanför videoklippet.
  2. Välj en befintlig spellista eller skapa en ny.
  3. Det visas en bekräftelse när videoklippet har lagts till i spellistan.

Komma åt dina spellistor

Du kan öppna dina spellistor från guiden. På datorn kommer du åt guiden genom att besöka startsidan och klicka på guideikonen som finns till vänster på alla videosidor. I mobilen eller på surfplattan hittar du guiden genom att trycka på guideikonen som finns längst upp till vänster när du inte tittar på videoklipp.

Radera en spellista

Du kan när som helst radera en spellista du har skapat.

Android
  1. Öppna en spellista via guiden.
  2. Tryck på menyikonen .
  3. Tryck på Ta bort spellista.
iOS
  1. Tryck på Min kanal i guiden.
  2. Tryck på fliken Spellistor.
  3. Tryck sedan på menyikonen Menu bredvid spellistan.
  4. Tryck på Ta bort spellista.
Mobilwebbplats
Fler funktioner för spellistor på YouTubes mobilwebbplats kommer snart.
Dator
  1. Välj en spellista via guiden.
  2. Klicka på Inställningar för spellistor.
  3. Klicka på Ta bort spellista.
Om du vill ta bort en spellista från guiden besöker du helt enkelt målsidan för spellistor och klickar på knappen Sparad så kan du ta bort spellistan.

Till hur stor hjälp är denna artikel:

Feedbacken har registrerats. Tack!
  • Inte alls till någon hjälp
  • Inte till så stor hjälp
  • Till viss hjälp
  • Till stor hjälp
  • Extremt stor hjälp