Playlists maken en beheren

Een playlist is een verzameling video's. Iedereen kan playlists maken en delen. Vrienden kunnen video's aan je playlist toevoegen.

Op het tabblad Bibliotheek kun je al je playlists bekijken.

Als een video of kanaal is gemarkeerd als 'Gemaakt voor kinderen' en je bevindt je op een weergavepagina of een kanaalpagina, kun je de video niet aan een playlist toevoegen. Je kunt nog steeds content van zoekresultaten aan playlists toevoegen.

Ga naar de gids en klik op Bibliotheek om je playlists te bekijken.

Een playlist maken

1. Zoek een video die je aan de playlist wilt toevoegen.
  2. Klik onder de video op Opslaan .
  3. Selecteer 'Later bekijken', 'Favorieten' of een playlist die je al hebt gemaakt, of klik op Nieuwe playlist maken
    1. Geef een naam op voor de playlist als je een nieuwe playlist maakt.
  4. Gebruik het dropdownmenu om de privacyinstelling van je playlist te selecteren. Als je de playlist privé maakt, is deze alleen voor jou zichtbaar.
  5. Klik op Maken.

Een playlist bewerken

1. Selecteer in de gids de playlist die je wilt bewerken.
  2. Klik op Bewerken.

Een playlist verwijderen

1. Ga naar een van je playlists.
  2. Klik op het menu .
  3. Selecteer 'Playlist verwijderen'.
  4. Selecteer 'Verwijderen' om te bevestigen dat je de playlist wilt verwijderen.
Opmerking: Je oude playlist kan nog wel in de kijkgeschiedenis van anderen worden weergegeven.

Nadat je een playlist hebt verwijderd, zijn de URL en titel van de playlist niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens over de playlist, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van algemene rapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde playlist.