Afspeellijsten maken en beheren

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Op het tabblad Bibliotheek kun je al je afspeellijsten bekijken.

Een playlist maken

YouTube-app

Je kunt een playlist maken via een video of via het tabblad Bibliotheek .

Via een video:

1. Zoek een video die je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
  2. Tik onder de video op Opslaan  om de video automatisch op te slaan in de laatste playlist waarin je iets hebt opgeslagen, of om de video op te slaan in je playlist 'Later bekijken'. Onderaan het scherm verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd aan welke playlist de video is toegevoegd.
  3. Als je wilt wijzigen waar je video wordt opgeslagen, tik je in de pop-up op Wijzigen. Selecteer de playlist waarin je video moet worden opgeslagen.

Via het tabblad Bibliotheek:

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik in het gedeelte Playlists op NIEUWE PLAYLIST.
  3. Selecteer in je recente kijkgeschiedenis een of meer video's die je aan de playlist wilt toevoegen.
  4. Tik op VOLGENDE.
  5. Geef je playlist een titel en kies de privacyinstelling.
  6. Tik op MAKEN.

Mobiele site

1. Zoek een video die je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
  2. Tik onder de video op 'Opslaan' .
  3. Tik op 'Nieuwe afspeellijst maken'.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdownmenu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Als je de afspeellijst privé maakt, wordt deze niet weergegeven in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Tik op 'MAKEN'.

Tik op het tabblad 'Bibliotheek'  om naar je nieuwe playlist te gaan.

Een playlist verwijderen

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik in het gedeelte Playlists op de playlist die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen
  4. Selecteer OK.
Opmerking: Je oude playlist kan nog wel in de kijkgeschiedenis van anderen worden weergegeven.

Nadat je een playlist hebt verwijderd, zijn de URL en titel van de playlist niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens over de playlist, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van algemene rapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde playlist.