Afspeellijsten maken en beheren

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Afspeellijsten maken en bekijken

YouTube-app

1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik onder de video op het pictogram Opslaan om de video automatisch op te slaan in de laatste afspeellijst waarin je iets hebt opgeslagen, of om de video op te slaan in je afspeellijst 'Later bekijken'. Onderaan het scherm verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd aan welke afspeellijst de video is toegevoegd.
  3. Als je wilt wijzigen waar je video wordt opgeslagen, tik je in de pop-up op Wijzigen. Selecteer de afspeellijst waarin je video moet worden opgeslagen.

Ga naar het tabblad Bibliotheek  om al je afspeellijsten te bekijken.

Mobiele website

1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik onder de video op Toevoegen aan afspeellijst Add to playlist .
  3. Tik op Een nieuwe afspeellijst maken Add to playlist .
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdown-menu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.

Tik op Account  om naar je nieuwe afspeellijst te gaan. Hier zie je al je afspeellijsten.

Een afspeellijst verwijderen

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik in het gedeelte Bibliotheek op de afspeellijst die je wilt verwijderen.
  3. Tik op het menupictogram  van de afspeellijst.
  4. Tik op Verwijderen
  5. Selecteer OK.

Nadat je een afspeellijst hebt verwijderd, zijn de URL en titel van de afspeellijst niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens die aan de afspeellijst zijn gekoppeld, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van verzamelrapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde afspeellijst.