Afspeellijsten maken en beheren

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Op het tabblad Bibliotheek kun je al je afspeellijsten bekijken.

Een afspeellijst maken

YouTube-app

Je kunt een afspeellijst maken via een video of via het tabblad 'Bibliotheek'.

Via een video:

1. Zoek een video die je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
  2. Tik onder de video op Opslaan om de video automatisch op te slaan in de laatste afspeellijst waarin je iets hebt opgeslagen, of om de video op te slaan in je afspeellijst 'Later bekijken'. Onderaan het scherm verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd aan welke afspeellijst de video is toegevoegd.
  3. Als je wilt wijzigen waar je video wordt opgeslagen, tik je in de pop-up op Wijzigen. Selecteer de afspeellijst waarin je video moet worden opgeslagen.

Via het tabblad 'Bibliotheek':

1. Ga naar het tabblad 'Bibliotheek'.
  2. Tik op NIEUWE AFSPEELLIJST in het gedeelte 'Afspeellijsten'.
  3. Selecteer in je recente kijkgeschiedenis een of meer video's die je aan de afspeellijst wilt toevoegen.
  4. Tik op VOLGENDE.
  5. Geef je afspeellijst een titel en kies de privacyinstelling.
  6. Tik op MAKEN.

Mobiele site

1. Zoek een video die je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
  2. Tik onder de video op Opslaan .
  3. Tik op Nieuwe afspeellijst maken.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdownmenu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Als je de afspeellijst privé maakt, wordt deze niet weergegeven in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Tik op MAKEN.

Tik op het tabblad Bibliotheek om naar je nieuwe playlist te gaan.

Een afspeellijst verwijderen

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik in het gedeelte 'Bibliotheek' op de afspeellijst die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen
  4. Selecteer OK.
Opmerking: Je oude afspeellijst kan nog wel in de kijkgeschiedenis van anderen worden weergegeven.

Nadat je een afspeellijst hebt verwijderd, zijn de URL en titel van de afspeellijst niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens die aan de afspeellijst zijn gekoppeld, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van algemene rapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde afspeellijst.