Playlists maken en beheren

Een playlist is een verzameling video's. Iedereen kan playlists maken en delen. Vrienden kunnen video's aan je playlist toevoegen.

Op het tabblad Bibliotheek  zie je al je playlists. Je kunt je playlists ook beheren in YouTube Studio.

Als het publiek van een video of kanaal is ingesteld als gemaakt voor kinderen en je je op een homepage bevindt, kun je de video niet toevoegen aan een playlist. Je kunt nog steeds content van zoekresultaten aan playlists toevoegen.

Een playlist maken

YouTube-app

Je kunt een playlist maken via een video of via het tabblad Bibliotheek .

Via een video:

1. Zoek een video die je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
  2. Tik onder de video op Opslaan  om de video automatisch op te slaan in de laatste playlist waarin je iets hebt opgeslagen, of om de video op te slaan in je playlist 'Later bekijken'. Onderaan het scherm verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd aan welke playlist de video is toegevoegd.
  3. Als je wilt wijzigen waar je video wordt opgeslagen, tik je in de pop-up op Wijzigen. Selecteer de playlist waarin je video moet worden opgeslagen.

Via het tabblad Bibliotheek:

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik in het gedeelte Playlists op Nieuwe playlist Toevoegen aan playlist .
  3. Selecteer een of meer video's uit je kijkgeschiedenis om toe te voegen aan de playlist.
  4. Tik op VOLGENDE.
  5. Geef je playlist een titel en kies de privacyinstelling.
  6. Tik op MAKEN.

Mobiele site

1. Selecteer een video die je aan je playlist wilt toevoegen.
  2. Tik onder de video op Opslaan .
  3. Tik op Nieuwe playlist maken .
  4. Geef je playlist een naam.
  5. Gebruik het menu om de privacyinstelling van je playlist te selecteren. Als je de playlist privé maakt, wordt deze niet getoond in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Tik op MAKEN.

Tik op het tabblad Bibliotheek  om naar je nieuwe playlist te gaan.

Een afspeellijst verwijderen

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik in het gedeelte 'Playlists' op de playlist die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen .
  4. Selecteer VERWIJDEREN.
Opmerking: Je oude playlist kan nog wel in de kijkgeschiedenis van anderen worden weergegeven.

Nadat je een playlist hebt verwijderd, zijn de URL en de titel van de playlist niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens over de playlist, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van algemene rapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde playlist.