Dela videor och kanaler

Tips: När du delar en video på YouTube eller tar emot en delad video från en YouTube-kontakt skapas en privat chatt där mottagarna kan titta på och diskutera videon. Du kan titta på delade videor direkt i chatten.

Dela videor

1. Börja titta på en video på youtube.com.

2. Klicka på Dela under videon.

3. En panel visas, och på den ser du olika delningsalternativ:
    • Meddelande på YouTube: Välj en eller flera vänner på YouTube som du vill skicka videon till. En privat konversation skapas där mottagarna kan titta på och diskutera videon. Klicka på Meddelanden högst upp till höger på sidan för att hitta den privata chatten. Du kan titta på delade videor och chatta samtidigt.
    • Sociala nätverk: Klicka på någon av ikonerna för sociala nätverk (som Facebook eller Twitter) om du vill dela videon där.
    • E-post: Välj e-postikonen om du vill skicka ett e-postmeddelande med datorns e-postprogram.
    • Bädda in: Klicka på knappen Bädda in om du vill generera en kod som du kan använda för att bädda in videon på en webbplats.
    • Kopiera länken: Klicka på knappen Kopiera om du vill kopiera en länk till videon som du kan klistra in någon annanstans, till exempel i ett e-postmeddelande.
    • Starta vid: Om du vill länka till en specifik del av videon kryssar du i rutan och anger starttid innan du kopierar länken. Om du till exempel vill att videon ska börja spelas upp efter 2 minuter och 30 sekunder markerar du kryssrutan och skriver ”2:30” i rutan.
    • Community-inlägg: Om du har åtkomst till Community-fliken kan du dela en video i ett offentligt inlägg.

Dela kanaler

1. Öppna kanalsidan.
  2. Kopiera webbadressen i webbläsarens adressfält.
  3. Klistra in webbadressen var du än vill dela den.

Lägg till ditt YouTube-kanalnamn i YouTube-adressen om du är en innehållsskapare och vill skapa en anpassad webbadress till kanalen som dina prenumeranter enkelt kan dela.