Dela videor och kanaler

Dela videor på YouTube

1. Börja titta på en video på youtube.com.

2. Klicka på Dela under videon.

3. En panel öppnas, och på den ser du olika delningsalternativ:
    • Sociala nätverk: Klicka på någon av ikonerna för sociala nätverk (till exempel Facebook eller Twitter) om du vill dela videon där.
    • E-post: Välj e-postikonen om du vill skicka ett e-postmeddelande med datorns e-postprogram.
    • Bädda in: Klicka på knappen Bädda in om du vill generera en kod som du kan använda för att bädda in videon på en webbplats.
    • Kopiera länken: Klicka på knappen Kopiera om du vill kopiera en länk till videon som du kan klistra in någon annanstans, till exempel i ett e-postmeddelande.
    • Starta vid: Om du vill länka till en specifik del av videon kryssar du i rutan och anger starttid innan du kopierar länken. Om du till exempel vill att videon ska börja spelas upp efter 2 minuter och 30 sekunder markerar du kryssrutan och skriver ”2:30” i rutan.
    • Community-inlägg: Om du har åtkomst till Community-fliken kan du dela en video i ett offentligt inlägg.

Dela YouTube-kanaler

1. Öppna kanalsidan.
  2. Kopiera webbadressen i webbläsarens adressfält.
  3. Klistra in webbadressen där du vill dela den.

Om du vill skapa en anpassad kanaladress som är enkel att dela lägger du till namnet på din YouTube-kanal i YouTube-webbadressen.