Video's en kanalen delen

YouTube-video's delen

1. Speel een video af op youtube.com.

2. Klik onder de video op Delen .

3. Je ziet een venster met verschillende deelopties:
    • Sociale netwerken: klik op het icoon van een sociaal netwerk (bijvoorbeeld Facebook of Twitter) om de video via dit netwerk te delen.
    • E-mail: Kies het e-mailicoon om met de standaard e-mailsoftware op je computer een e-mail te sturen.
    • Insluiten: Klik op de knop Insluiten om een code te genereren waarmee je de video kunt insluiten op een website.
    • De link kopiëren: Klik op de knop Kopiëren om een link naar de video te kopiëren die je ergens anders kunt plakken, bijvoorbeeld in een e-mailbericht.
    • Vanaf: Als je naar een specifiek gedeelte van de video wilt verwijzen, vink je dit vakje aan en voer je de begintijd in voordat je de link kopieert. Als je de video bijvoorbeeld wilt laten starten op 2 minuten en 30 seconden, vink je dit vakje aan en typ je '2:30'.
    • Communitypost: Als je toegang tot het tabblad Community hebt, kun je een video delen in een openbare post.

YouTube-kanalen delen

1. Ga naar de kanaalpagina.
  2. Kopieer de URL in de adresbalk van de browser.
  3. Plak de URL op de plek waar je deze wilt delen.

Als je een aangepaste kanaal-URL wilt maken die makkelijk kan worden gedeeld, voeg je de naam van je YouTube-kanaal toe aan de YouTube-URL.