Video's en kanalen delen

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal om alles uit YouTube te halen. Tilmeld

Video's delen

1. Speel een video af op youtube.com.

2. Klik onder de video op Delen .

3. Er verschijnt een venster met verschillende deelopties:
    • Sociale netwerken: Klik op het pictogram van een sociaal netwerk (zoals Facebook of Twitter) als je de video daar wilt delen.
    • E-mail: Kies het e-mailpictogram rechts van de rij met sociale netwerken om via je standaard e-mailprovider een e-mail te verzenden.
    • Insluiten: Klik op de knop Insluiten om een code te genereren die je kunt gebruiken om de video op een website in te sluiten.
    • De link kopiëren: Klik op de knop Kopiëren om een link naar de video te kopiëren die je ergens anders kunt plakken, bijvoorbeeld in een e-mailbericht.
    • Vanaf: Als je naar een specifiek gedeelte van de video wilt verwijzen, vink je dit vakje aan en voer je de begintijd in voordat je de link kopieert. Als je de video bijvoorbeeld wilt laten starten op 2 minuten en 30 seconden, vink je dit vakje aan en typ je '2:30'.

Kanalen delen

1. Ga naar de kanaalpagina.
  2. Kopieer de URL in de adresbalk van de browser.
  3. Plak de URL op de plek waar je deze wilt delen.

Als je videomaker bent en een aangepaste kanaal-URL wilt maken die je abonnees eenvoudig kunnen delen, voeg je de naam van je YouTube-kanaal toe aan de YouTube-URL.