Video's en kanalen delen

Video's delen

1. Speel een video af op youtube.com.

2. Klik onder de video op Delen .

3. Er verschijnt een venster met verschillende deelopties:
    • Bericht op YouTube: Selecteer de YouTube-contacten met wie je de video wilt delen. Er wordt een privéchat gemaakt waarin één of meer ontvangers de video kunnen bekijken en bespreken. Je vindt de privéchat door op het pictogram Berichten in de rechterbovenhoek van de pagina te klikken. Je kunt de gedeelde video's bekijken en tegelijkertijd chatten.
    • Sociale netwerken: Klik op het pictogram van een sociaal netwerk (zoals Facebook of Twitter) om de video via dit netwerk te delen.
    • E-mail: Kies het e-mailpictogram rechts van de rij met sociale netwerken om via de standaard e-mailsoftware op je computer een e-mail te verzenden.
    • Insluiten: Klik op de knop Insluiten om een code te genereren waarmee je de video kunt sluiten op een website.
    • De link kopiëren: Klik op de knop Kopiëren om een link naar de video te kopiëren die je ergens anders kunt plakken, bijvoorbeeld in een e-mailbericht.
    • Vanaf: Als je naar een specifiek gedeelte van de video wilt verwijzen, vink je dit vakje aan en voer je de begintijd in voordat je de link kopieert. Als je de video bijvoorbeeld wilt laten starten op 2 minuten en 30 seconden, vink je dit vakje aan en typ je '2:30'.

Kanalen delen

1. Ga naar de kanaalpagina.
  2. Kopieer de URL in de adresbalk van de browser.
  3. Plak de URL op de plek waar je deze wilt delen.

Als je videomaker bent en een custom kanaal-URL wilt maken die je abonnees eenvoudig kunnen delen, voeg je de naam van je YouTube-kanaal toe aan de YouTube-URL.