Dela videor och kanaler

Tips: När du delar en video på YouTube eller tar emot en delad video från en YouTube-kontakt skapas en privat chatt där mottagarna kan titta på och diskutera videon. Du kan titta på delade videor direkt i chatten.

Videor

Du kan dela videor genom att kopiera videolänken eller skicka den till en annan app på mobilen. Du kan också dela videor på inkorgsfliken i YouTube-appen.

Dela videor i YouTube-appen

1. Öppna videon du vill dela.

2. Under videospelaren trycker du på Dela .

3. Välj en vän eller tryck på Lägg till vänner.

Du kan dela videor och chatta om dem med en eller flera vänner i en privat chatt. Om du vill visa alla dina delade videor går du till inkorgsfliken . När du delar en video med någon du kanske känner får de en inbjudan att kontakta dig. Men de kan inte se den delade videon förrän de godkänner vänförfrågan. Läs mer om hur du lägger till vänner på YouTube.

Obs! Delning i YouTube-appen är bara tillgängligt på mobiler, inte på surfplattor.

Dela en länk

1. Öppna videon du vill dela.

2. Under videospelaren trycker du på Dela .

3. Välj Kopiera länk, eller välj en app för att dela länken direkt via appen.

Kanaler

Du kan också dela kanaler i appen.

1. Gå till kanalen du vill dela.
  2. Tryck på Mer .
  3. Tryck på Dela.

Lägg till ditt YouTube-kanalnamn i YouTube-adressen om du är en innehållsskapare och vill skapa en anpassad webbadress till kanalen som dina prenumeranter enkelt kan dela.