Video's uploaden

Je kunt video's in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Volg de onderstaande instructies om je video's te uploaden vanaf een computer of mobiel apparaat.

Video's uploaden in de bètaversie van YouTube Studio

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer rechtsboven Uploaden.
  3. Selecteer Video uploaden (bèta).
  4. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.

Als je de uploadflow verlaat voordat je de instellingen hebt bepaald, wordt de video als concept opgeslagen op de pagina Video's.

Stap 1: Basisinformatie toevoegen

Voeg belangrijke, vereiste gegevens aan je video toe. Als deze informatie ontbreekt, wordt je upload als concept opgeslagen op de pagina Video's.
Titel De titel van je video.
Beschrijving Informatie die onder je video wordt weergegeven.
Thumbnail De afbeelding die kijkers zien voordat ze op je video klikken.

Stap 2: Geavanceerde instellingen kiezen

Selecteer Volgende om de geavanceerde instellingen te kiezen.
Opmerking: Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar als de video nog niet volledig is verwerkt. Je kunt de video altijd als 'Verborgen' uploaden en deze functies toevoegen zodra de video is verwerkt. Ontdek hoe je de privacyinstellingen van een video wijzigt als deze is geüpload.
Playlists Voeg de video toe aan een of meer van je playlists of maak een nieuwe playlist voor de video.
Eindscherm Verlaat de uploadflow om visuele elementen toe te voegen aan het einde van je video.
Kaarten Verlaat de uploadflow om interactieve content toe te voegen aan je video.
Ondertiteling Upload ondertitelingsbestanden.
Videotaal Kies de oorspronkelijke taal van de video.
Tags Voeg beschrijvende zoekwoorden toe waarmee fouten in zoekopdrachten kunnen worden verbeterd.
Categorie Selecteer de categorie van de video, zoals educatie of humor.
Videolocatie Voeg de locatie toe waar de video is opgenomen.
Opnamedatum Voer de datum in waarop de video is opgenomen.
Licentie en eigendomsrechten Kies tussen een standaard auteursrechtlicentie en een Creative Commons-licentie.
Reacties en beoordelingen Geef aan of kijkers reacties kunnen achterlaten bij de video. Kies ook of kijkers kunnen zien hoeveel likes en dislikes de video heeft.
Aanvullende instellingen
  • Leeftijdsbeperking: Stel een leeftijdsbeperking in voor video's die mogelijk niet geschikt zijn voor alle doelgroepen.
  • Insluiten: Selecteer of de video kan worden ingesloten op een andere website.
  • Meldingen: Geef aan of je meldingen over je nieuwe video wilt sturen aan je abonnees.
  • Betaalde promotie: Laat kijkers en YouTube weten dat je video betaalde promoties bevat.

Step 3: Voorbeeld bekijken en publiceren

1. Selecteer het tabblad Bekijken en publiceren.
  2. Selecteer de privacyinstellingen voor de video. Gebruik de optie 'Verborgen' om te zorgen dat je kijkers de video pas kunnen zien als deze volledig is verwerkt.
  3. Bekijk een voorbeeld van de video en zorg dat alles voldoet aan het beleid van YouTube. Nu kun je de video publiceren.

Als je een openbare video uploadt, kun je een première instellen. Verborgen video's en privévideo's kunnen na het uploaden ook worden omgezet in premières.

Uploaden in Creator Studio

Uploaden in de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik bovenaan de pagina op Uploaden  en dan Video uploaden.
  3. Kies de privacyinstellingen voor je video.
  4. Selecteer een video die je wilt uploaden op je computer of uit Google Foto's.
  5. Terwijl de video wordt geüpload, voeg je een titel (max. 100 tekens) en een beschrijving (max. 5000 tekens) aan je video toe.
  6. Wijzig eventueel de andere instellingen. Partners kunnen hun instelingen voor inkomsten genereren aanpassen.
  7. Klik op Publiceren (openbare video's) of Klaar (verborgen en privévideo's) om te voltooien.

Als je niet op Publiceren of Klaar klikt, wordt je video niet zichtbaar voor anderen. Je kunt de video altijd op een later moment publiceren via Videobeheer.

Meer informatie over het uploaden van video's

Meer informatie over het verschil tussen 'uploaden' en 'publiceren'

Als je een video uploadt, wordt het videobestand geïmporteerd naar YouTube.
Als je een video publiceert, wordt de video beschikbaar gemaakt voor iedereen die toegang heeft tot je video.

Verticale video's uploaden

Als je je video uploadt en publiceert, bepaalt YouTube hoe de content het best kan worden weergegeven. Voeg geen zwarte balken aan de zijkanten van je verticale video toe. De video past altijd op het scherm, of hij nu verticaal, vierkant of horizontaal is.

Ontdek waarom de uploaddatum en de publicatiedatum van je video van elkaar verschillen.

• Uploaddatum: De datum waarop je je video hebt geüpload. Je ziet deze datum naast je video op de pagina Video's.
  • Publicatiedatum: De datum waarop je video openbaar is gemaakt. Je ziet deze datum onder je live video (in Pacific Standard Time (PST)).

Deze datums kunnen verschillen als je:

1. Je video als privévideo of verborgen video hebt geüpload en later openbaar hebt gemaakt.
  2. Je in een tijdzone bevindt die voorloopt op PST.
Tip: Je kunt de publicatie van je video altijd inplannen op een specifieke datum.

Over videoverwerking en -kwaliteit

Als je een video uploadt, wordt deze in eerste instantie in een lage resolutie verwerkt. Hierdoor verloopt het uploadproces sneller. Als de upload is voltooid, kan je video in een lage resolutie op allerlei verschillende apparaten worden gestreamd.
Het kan meer tijd kosten om hogere resoluties zoals 4K of 1080p te verwerken. Tijdens deze verwerkingsperiode lijken hogere resoluties voor je video enkele uren te ontbreken. Zodra de hoge resoluties zijn verwerkt, zijn ze beschikbaar voor je video. Meer informatie over videoverwerking na het uploaden.