Video's uploaden

Je kunt video's in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Volg de instructies hieronder om je video's te uploaden vanaf een computer of mobiel apparaat.

Video's uploaden in YouTube Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer rechtsboven 'Een video of post maken'  en vervolgens Video uploaden.
  3. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.

Als je de uploadflow verlaat voordat je de instellingen hebt bepaald, wordt de video als concept opgeslagen op de pagina Video's.

Stap 1: Basisinformatie toevoegen

Voeg belangrijke informatie toe aan je video.
Titel De titel van je video. Dit veld is verplicht.
Beschrijving Informatie die onder je video wordt weergegeven.
Thumbnail De afbeelding die kijkers zien voordat ze op je video klikken.
Playlists Voeg de video toe aan een van je playlists of maak een nieuwe playlist voor de video.
Publiek Je moet ons laten weten of je video's gemaakt zijn voor kinderen. Dat is nodig om de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) na te leven.
Leeftijdsbeperking (geavanceerd) Stel een leeftijdsbeperking in voor video's die mogelijk niet geschikt zijn voor alle doelgroepen.

Stap 2: Geavanceerde instellingen kiezen

Selecteer onderaan de detailpagina MEER OPTIES voor geavanceerde instellingen.
Opmerking: Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar als de video nog niet volledig is verwerkt. Je kunt de video altijd als verborgen video uploaden en deze functies toevoegen zodra de video is verwerkt. Ontdek hoe je de privacyinstellingen van een video wijzigt na de upload.
Betaalde promotie Laat kijkers en YouTube weten dat je video betaalde promoties bevat.
Tags

Voeg beschrijvende zoekwoorden toe waarmee fouten in zoekopdrachten kunnen worden verbeterd.

Tags zijn handig als de content van je video vaak verkeerd wordt gespeld. Maar verder spelen tags nauwelijks een rol als het gaat om het ontdekken van je video.

Taal Kies de oorspronkelijke taal van de video.
Ondertiteling Upload ondertitelingsbestanden.
Opnamedatum Voer de datum in waarop de video is opgenomen.
Videolocatie Voeg de locatie toe waar de video is opgenomen.
Opnamedatum Voer de datum in waarop de video is opgenomen.
Licentie en distributie

Kies tussen een standaard auteursrechtlicentie en een Creative Commons-licentie.

Selecteer of de video kan worden ingesloten op een andere website. Geef aan of je meldingen over je nieuwe video naar je abonnees wilt sturen.

Categorie Selecteer de categorie van de video, zoals educatie of humor.
Reacties en beoordelingen Geef aan of kijkers reacties kunnen achterlaten bij de video. Kies ook of kijkers kunnen zien hoeveel likes en dislikes de video heeft.

Stap 3: Kiezen hoe je inkomsten wilt genereren (als je hiervoor in aanmerking komt)

Op de pagina 'Inkomsten genereren' kun je het genereren van inkomsten in- of uitschakelen voor je video. Alleen leden van het YouTube-partnerprogramma komen in aanmerking voor het genereren van inkomsten.

Stap 4: Video-elementen toevoegen

Voeg kaarten en eindschermen toe om kijkers gerelateerde video's, websites en call-to-actions te laten zien.
Eindscherm Voeg visuele elementen toe aan het einde van je video. Je video moet minstens 25 seconden of langer duren om een eindscherm te kunnen toevoegen. Deze optie is pas beschikbaar nadat je video is verwerkt.
Kaarten Voeg interactieve content toe aan je video. Deze optie is pas beschikbaar nadat je video is verwerkt.

Step 5: Voorbeeld bekijken en publiceren

Open de pagina Zichtbaarheid om de privacyinstelling en publicatietijd voor je video te kiezen.
  • Je video nu publiceren: Selecteer Nu publiceren en kies de privacyinstelling voor je video.
    • Tip: Upload je video als 'Verborgen' om problemen met het genereren van inkomsten of het verwerken van je video te voorkomen voor de publicatie.
  • Je video later publiceren: Selecteer Planning en kies de datum waarop je video moet worden gepubliceerd. Je video blijft tot die datum privé.
    • Als je een première wilt instellen, vink je het vakje naast 'Instellen als première' aan. Verborgen video's en privévideo's kunnen na het uploaden ook worden omgezet in premières.
Bekijk een voorbeeld van de video voordat je deze publiceert en zorg dat alles voldoet aan het beleid van YouTube.

Meer informatie over het uploaden van video's

Audiobestanden uploaden

Je kunt geen audiobestanden uploaden naar YouTube. Bekijk een lijst met ondersteunde bestandsindelingen die kunnen worden geüpload naar YouTube.
Als je je content wilt uploaden naar YouTube, kun je het audiobestand converteren naar een videobestand door een afbeelding toe te voegen. YouTube heeft geen tools waarmee je dit kunt doen, maar je kunt andere videobewerkingssoftware gebruiken.

Meer informatie over het verschil tussen 'uploaden' en 'publiceren'

Als je een video uploadt, wordt het videobestand geïmporteerd naar YouTube.
Als je een video publiceert, wordt de video beschikbaar gemaakt voor iedereen die toegang heeft tot je video.

Verticale video's uploaden

Als je je video uploadt en publiceert, bepaalt YouTube hoe de content het best kan worden weergegeven. Voeg geen zwarte balken aan de zijkanten van je verticale video toe. De video past altijd op het scherm, of hij nu verticaal, vierkant of horizontaal is.

Ontdek waarom de uploaddatum en de publicatiedatum van je video van elkaar verschillen.

• Uploaddatum: De datum waarop je je video hebt geüpload. Je ziet deze datum naast je video op de pagina Video's.
  • Publicatiedatum: De datum waarop je video openbaar is gemaakt. Je ziet deze datum onder je live video. De datum is altijd in Pacific Standard Time (PST).

Deze datums kunnen verschillen als je:

1. Je video als privévideo of verborgen video hebt geüpload en later openbaar hebt gemaakt.
  2. Je in een tijdzone bevindt die voorloopt op PST.
Tip: Je kunt de publicatie van je video altijd inplannen op een specifieke datum.

Over videoverwerking en -kwaliteit

Als je een video uploadt, wordt deze in eerste instantie in een lage resolutie verwerkt. Hierdoor verloopt het uploadproces sneller. Als de upload is voltooid, kan je video in een lage resolutie op allerlei verschillende apparaten worden gestreamd.
Het kan meer tijd kosten om hogere resoluties zoals 4K of 1080p te verwerken. Tijdens deze verwerkingsperiode lijken hogere resoluties voor je video enkele uren te ontbreken. Zodra de hoge resoluties zijn verwerkt, zijn ze beschikbaar voor je video. Lees meer informatie over videoverwerking na de upload.