YouTube-video's uploaden

Nieuwe geavanceerde functie op YouTube: Vanaf 17 augustus 2023 kun je in je Shorts een link opnemen naar één andere video van je eigen kanaal. De link is zichtbaar in de Shorts-speler en leidt kijkers van de Short naar je andere YouTube-content. Je kunt video's, Shorts en live content linken. De video die je selecteert, moet openbaar of verborgen zijn en mag onze Communityrichtlijnen niet schenden. We rollen deze wijziging geleidelijk uit. Totdat de functie helemaal is uitgerold, is deze misschien niet voor alle kanalen of kijkers beschikbaar.

Je kunt video's in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Volg de instructies hieronder om je video's te uploaden vanaf een computer of mobiel apparaat. Uploaden is misschien niet beschikbaar voor accounts onder ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

Video's uploaden

Instructievideo over hoe je vanaf je telefoon video's, Shorts, mobiele livestreams en posts maakt voor YouTube

Upload video's via de YouTube-app voor de iPhone en iPad door een nieuwe video op te nemen of een bestaande video te selecteren.

YouTube-app

1. Open de YouTube-app .
  2. Tik op Maken  en dan Een video uploaden.
  3. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden en tik op VOLGENDE.
    • Je video wordt geüpload als Short als deze maximaal 60 seconden is en een vierkante of verticale beeldverhouding heeft. Meer informatie
    • (Optioneel) Als je video langer dan 60 seconden is en een vierkante of verticale beeldverhouding heeft, kun je op Bewerken tot een Short tikken om de video in te korten en te uploaden als Short. Meer informatie

Als je het uploadproces verlaat voordat je de instellingen hebt bepaald, wordt de video als concept opgeslagen op de pagina Content.

YouTube Studio-app

Opmerking: Je kunt je video's niet zelf classificeren via de YouTube Studio-app.
  1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik bovenaan op Maken  en dan Een video uploaden.
  3. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.
  4. Voeg details toe aan je video, zoals een titel (maximaal 100 tekens), de privacyinstellingen en instellingen voor het genereren van inkomsten.
  5. Tik op Volgende.
  6. Kies je publiek: Ja, de video is gemaakt voor kinderen of Nee, de video is niet gemaakt voor kinderen. Meer informatie over content die is gemaakt voor kinderen
  7. Tik op Video uploaden om je video te publiceren.

Details

Voeg belangrijke informatie toe aan je video.
Thumbnail De afbeelding die kijkers zien voordat ze op je video klikken.
Titel

De titel van je video.

Opmerking: Videotitels hebben een limiet van 100 tekens en mogen geen ongeldige tekens bevatten.

Beschrijving

De informatie die onder je video staat. Gebruik deze indeling voor videotoeschrijvingen: [Kanaalnaam] [Videotitel] [Video-ID].

Als je tekst wilt opmaken, markeer je de tekst die je wilt wijzigen en selecteer je een optie in de bewerkingsbalk. Je kunt tekst vet, cursief of doorgehaald maken.

Videobeschrijvingen hebben een limiet van 5000 tekens en mogen geen ongeldige tekens bevatten.

Zichtbaarheid

Kies de privacyinstellingen van je video om te bepalen waar je video kan worden getoond en wie deze kan bekijken.

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je je video instellen als verborgen of privé totdat de controles zijn afgerond. Als je een melding wilt krijgen wanneer de checks zijn afgerond, kun je je daarvoor aanmelden in de YouTube Studio-app. Opmerking: We rollen deze functie geleidelijk uit. ​​

Locatie Vermeld de locatie waar de video is opgenomen.
Playlist Voeg de video toe aan een van je playlists of maak een nieuwe playlist.

Klik op VOLGENDE om je doelgroep te selecteren.

Publiek Vanwege de naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) moet je ons te laten weten of je video's zijn gemaakt voor kinderen.
Leeftijdsbeperking Stel een leeftijdsbeperking in voor video's die misschien niet geschikt zijn voor alle doelgroepen.

Controles

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je je video's checken op auteursrechtproblemen en geschiktheid voor advertenties.
Met deze controles spoor je mogelijke problemen op, zodat je ze kunt oplossen voordat je een video publiceert.
Opmerking: De controles op auteursrechtclaims en geschiktheid voor advertenties zijn niet definitief. Zo kunnen toekomstige handmatige Content ID-claims, waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten en aanpassingen aan je video-instellingen invloed hebben op je video.

Een voorbeeld bekijken

Bekijk de volgende video om te zien hoe je video's uploadt op je iPhone of iPad.

Uploaden naar YouTube met je iPhone of iPad

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Meer informatie over video's uploaden

Hoeveel video's je per dag kunt uploaden

Er is een limiet voor het aantal video's dat je per dag kunt uploaden via desktops, mobiele apparaten en de YouTube-API. Bekijk dit artikel als je je dagelijkse limiet wilt verhogen.

Het gedeelte Uitgelicht in deze video

Als er een populaire creator voorkomt in je video, zien kijkers misschien een link naar het kanaal van deze creator op de weergavepagina. Ze kunnen zich ook op de creator abonneren. Deze functie maakt het voor kijkers makkelijker om nieuwe creators te ontdekken en zich te abonneren op hun kanalen.

Er is een diverse groep populaire creators op YouTube die automatisch wordt getagd. Creators kunnen niet handmatig worden getagd.

Een tag verwijderen

Als jij de video hebt gemaakt, tik je op de naam van de uitgelichte creator en verwijder je de tag van de video.

Als je zelf in een video bent getagd, tik je op je naam op de weergavepagina. Daarna kun je ervoor kiezen jezelf uit de video te verwijderen. Je kunt ook jezelf verwijderen uit alle video's waarin je bent getagd op dit kanaal.

Uploaden via het mobiele netwerk of via wifi

Je kunt het type verbinding wijzigen dat wordt gebruikt om video's te uploaden.

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Instellingen.
  3. Zet 'Alleen uploaden via wifi' in het vak Uploads aan of uit.

Meer informatie over het verschil tussen uploaden en publiceren

Als je een video uploadt, wordt het videobestand geïmporteerd naar YouTube.
Wanneer je een video publiceert, kan iedereen de video bekijken.
Verticale video's uploaden
Als je een video uploadt, bepaalt YouTube hoe de content het best kan worden getoond. Voeg geen zwarte balken aan de zijkanten van je verticale video toe. De video past altijd op het scherm, of deze nu verticaal, vierkant of horizontaal is.