Videoiden lataaminen YouTubeen

Uusi lisäominaisuus YouTubessa: 17.8.2023 alkaen voit lisätä Shorts-videoon linkin oman kanavasi toiseen videoon. Linkki näkyy Shorts-soittimessa, ja sen avulla voit ohjata katsojat muuhun YouTube-sisältöösi. Voit linkittää videoita, Shorts-videoita ja livesisältöä. Linkittämäsi videon on oltava julkinen tai piilotettu, eikä se saa rikkoa YouTuben yhteisösääntöjä. Muutos tulee voimaan vaiheittain, eikä ominaisuus välttämättä ole heti kaikkien kanavien tai katsojien saatavilla.

Videoiden lataaminen YouTubeen on helppoa. Alla olevien ohjeiden avulla voit ladata videoita tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Videoita ei välttämättä voi ladata YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää täältä.

Uusien videoiden lataaminen YouTube Studiossa

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO  ja sitten Lataa videoita .
  3. Valitse ladattava tiedosto. Voit ladata enintään 15 videota kerralla. Muista klikata kunkin tiedoston kohdalta Muokkaa , jotta voit muokata videoiden tietoja.

Huom. Videon laatu muuntuu mahdollisimman korkeaan resoluutioon, jotta sitä voidaan toistaa eri laitteilla ja verkoissa. Voit tarkastella SD-, HD- ja 4K-videoiden arvioituja käsittelyaikoja. Korkealaatuisten videoiden (kuten 4K tai HD) käsittely voi kestää kauemmin. Lue lisää videoiden laadusta latauksen jälkeen ja videoiden resoluutiosta ja kuvasuhteista. Jos sinulla on ongelmia, tutustu yleisiä latausvirheitä käsittelevään oppaaseen.

Jos suljet lataustyökalun ennen kuin olet valinnut tarvittavat asetukset, video tallennetaan yksityisenä Sisältö-sivulle.

Tiedot
Lisää videoosi tärkeitä yksityiskohtia. Huom. Voit kopioida niitä aiemmin ladatuista videoista klikkaamalla KÄYTÄ UUDESTAAN.
Nimi

Videon nimi.

Huom. Videoiden nimissä voi olla enintään 100 merkkiä, eivätkä ne saa sisältää virheellisiä merkkejä.

Kuvaus

Videon alla näkyvät tiedot. Käytä videon nimeämistiedoissa seuraavaa muotoa: [Kanavan nimi] [Videon nimi] [Videotunnus]

Lisää tieto videoon tehdyistä korjauksista. Voit lisätä erilliselle riville kunkin korjauksen aikaleiman ja selityksen. Esimerkki:

Korjaus:

0.35 Korjauksen syy

Tämän pitäisi näkyä videon osien jälkeen. Kun yleisö katsoo videotasi, näkyviin tulee Näytä korjaukset ‐tietokortti.

Voit muotoilla kuvauksen tekstiä valitsemalla kuvauskentän alla olevista vaihtoehdoista lihavoinnin, kursivoinnin tai yliviivauksen.

Videoiden kuvauksissa voi olla enintään 5 000 merkkiä, eivätkä ne saa sisältää virheellisiä merkkejä.

Huom. Korjaukset eivät ole käytettävissä, jos kanavalla on aktiivisia varoituksia tai sisältö voi olla sopimatonta osalle katsojista.

Pikkukuva Kuva, jonka katsojat näkevät ennen videon klikkaamista.
Soittolista Lisää video soittolistalle tai luo uusi lista.
Yleisö Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑lain nojalla sinun on kerrottava, onko videosi tehty lapsille.
Ikärajoitus Aseta ikärajoitus videoille, jotka eivät välttämättä sovi tietyille yleisöille.

Kanavallasi oleva video, joka näkyy klikattavana linkkinä Shorts-soittimessa. Sen avulla voit ohjata katsojat muuhun YouTube-sisältöösi.

Jos sinulla on pääsy lisäominaisuuksiin, voit lisätä Shorts-videoon linkin kanavallasi olevaan videoon. Voit linkittää videoita, Shorts-videoita ja livesisältöä.

Huom. Linkitetyn videon on oltava julkinen tai piilotettu sekä YouTuben yhteisösääntöjen mukainen.

Pääset lisäasetuksiin valitsemalla tietosivun alareunasta NÄYTÄ LISÄÄ.

Mainossisältö Kerro katsojille ja YouTubelle, jos videolla on maksettua mainossisältöä.
Automaattiset osat

Voit lisätä videoiden eri osille nimet ja aikaleimat katselun helpottamiseksi. Voit luoda omia osia videoon tai käyttää automaattisesti luotuja osia merkitsemällä "Salli automaattiset osat (jos käytettävissä)" ‑ruudun valituksi.

Itse lisätyt videon osat korvaavat aina automaattisesti luodut osat.

Esitellyt paikat Esitellyt paikat (jos käytettävissä) ovat paikkoja, jotka ovat näkyvästi esillä videon kuvauksessa, transkriptiossa ja itse videossa. Nämä tärkeimmät paikat esitellään karusellissa videon kuvauksessa. Jos haluat laittaa ominaisuuden pois päältä, poista valinta kohdasta "Salli automaattiset Esitellyt paikat". Huom. Esitellyt paikat ei käytä laitteen sijaintitietoja tai vaikuta videossa näkyviin mainoksiin (jos sisältö on kaupallistettu).
Tagit

Lisää kuvaavia avainsanoja hakuvirheiden korjaamiseksi.

Tagit ovat hyödyllisiä, jos videon aiheessa on sana, joka kirjoitetaan usein väärin. Muissa tapauksissa tageilla on vain pieni vaikutus videosi löydettävyyteen.

Kieli ja tekstitystodistus Valitse videon alkuperäinen kieli ja tekstitystodistus.
Kuvausaika ja ‑paikka Lisää videolle kuvauspäivä ja ‑paikka.
Lisenssi ja jakelu Valitse, voiko videon upottaa muihin sivustoihin ja lähetetäänkö videosta ilmoitus tilaajille.
Shorts-videoiden samplaaminen Salli muiden käyttää videosi ääniraitaa lyhytvideoissaan.
Luokka

Valitse luokka, jotta katsojat löytävät videosi helpommin. Koulutusvideoiden vaihtoehdot:

• Tyyppi: Valitse koulutuksen tyypiksi esimerkiksi toiminta, konseptin yleiskatsaus, ohjeet, luento, ongelmien ratkaiseminen, tosielämän ohjeita, tieteellinen kokeilu tai vinkkejä.
  • Ongelmat: Lisää aikaleima ja kysymys, johon videossa vastataan. Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain koulutustyypissä, jossa ratkaistaan ongelmia.
  • Koulutusjärjestelmä: Valitse maa tai alue, johon video liittyy. Näin voit määrittää tarkemmin tason ja kokeen, kurssin tai oppimisstandardin. Huom. Tämä voidaan valita automaattisesti kanavasi oletusmaan/-alueen perusteella.
  • Taso: Valitse videon taso, esimerkiksi 9. luokka tai edistynyt taso.
  • Koe, kurssi tai oppimisstandardi: Hae tietokannastamme videoon liittyvä oppimisstandardi, koe tai kurssi.
Kommentit ja arviot Valitse, voivatko katsojat kommentoida videota ja näkevätkö he videon tykkäysmäärän.
Kaupallistaminen
Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit
Sopivuus mainostamiseen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, Sopivuus mainostamiseen ‑sivulla voit arvioida, noudattaako videosi mainontaan sopivan sisällön sääntöjä. Se auttaa meitä tekemään kaupallistamista koskevia päätöksiä nopeammin ja tarkemmin. Lue lisää itseluokittelusta.

Copyright & Ad-Suitability "Checks" in Upload Flow: Address Issues Before Your Video Goes Public

Videoelementit
Lisäämällä kortteja ja päätösruutuja voit näyttää yleisöllesi aiheeseen liittyviä videoita, sivustoja ja toimintakehotuksia.
Tekstitykset Voit tavoittaa laajemman yleisön lisäämällä videoihisi tekstityksiä.
Päätösruutu Lisää videon loppuun visuaalisia elementtejä. Videon on oltava vähintään 25 sekunnin pituinen, jotta päätösruudun voi lisätä.
Kortit Lisää videoon interaktiivista sisältöä.
Tarkistukset

Tarkistukset-sivun kautta voit katsoa, liittyykö videoosi tekijänoikeusongelmia. Jos kuulut YouTube-kumppaniohjelmaan, voit myös tarkistaa videon sopivuuden mainostamiseen.

Nämä tarkistukset auttavat sinua tunnistamaan mahdolliset rajoitukset, jotta voit korjata ongelmat ennen videon julkaisua. Tarkistukset voivat kestää jonkin aikaa, mutta ne tehdään taustalla, joten voit palata katsomaan niiden tilanteen myöhemmin. Voit myös julkaista videosi sillä aikaa, kun tarkistuksia tehdään, ja korjata ongelmat myöhemmin.

Huom. Näiden tarkistusten tulokset eivät ole lopullisia. Videoosi voivat jatkossa vaikuttaa esimerkiksi manuaaliset Content ID ‑vaatimukset, tekijänoikeusvaroitukset ja videoasetusten muutokset.

Näkyvyys

Näkyvyys-sivulta voit valita, milloin haluat julkaista videon ja keille haluat sen näkyvän. Voit jakaa videon myös yksityisesti.
Huom. 13–17-vuotiailla yksityisyysasetus on oletuksena yksityinen. 18 vuotta täyttäneillä oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita videon asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.
  • Tallenna tai julkaise: Valitse tämä, jos haluat julkaista videon heti, ja valitse sitten videon yksityisyysasetukseksi Yksityinen, Piilotettu tai Julkinen. Jos päätät tehdä videosta julkisen, voit myös asettaa videon näkymään heti ensiesityksenäHuom. Video voidaan julkaista, kun SD-käsittely on valmis.
  • Ajasta: Jos haluat julkaista videon myöhemmin, valitse tämä vaihtoehto ja haluamasi julkaisuaika. Video on yksityinen valittuun päivään asti. Samalla voit asettaa videon ensiesitykseksi.
Esikatsele muutokset ja varmista, että ne ovat YouTuben käytäntöjen mukaisia, ja klikkaa sitten TALLENNA.
Huom. Jos tililläsi on varoitus yhteisösääntöjen rikkomisesta, ajoitettua videotasi ei julkaista sanktiojakson aikana. Video asetetaan yksityiseksi sanktiojakson ajaksi, ja sinun on ajoitettava videon julkaisu uudelleen, kun jäädytys poistuu. Katso, millä periaatteilla varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta annetaan.
Katso vinkkejä videoiden lataamiseen sisällöntuottajille.

Katso, miten video ladataan

Seuraavassa YouTube Creators ‑kanavan videossa käydään läpi videoiden lataaminen.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Lisätietoja videoiden lataamisesta

Kuinka monta videota yhden päivän aikana voi ladata?

Kanavalle voi ladata yhden päivän aikana rajallisen määrän videoita tietokoneella, mobiililaitteella ja YouTube APIn kautta. Katso ohjeet päivittäisen rajan nostamiseen tästä artikkelista.

Audiotiedostojen lataaminen

YouTube-videoita ei voi luoda lataamalla audiotiedostoja. Tutustu tuettuihin tiedostomuotoihin, joita voi ladata YouTubeen.

Jos haluat lisätä audiosisältöä YouTubeen, kokeile muuntaa audiotiedosto videotiedostoksi lisäämällä siihen kuva. YouTubessa ei ole audiotiedostojen lataamiseen sopivaa työkalua, mutta voit kokeilla jotakin muuta videonmuokkausohjelmaa.

Mitä eroa on videon lataamisella ja julkaisemisella?

Videon lataaminen tarkoittaa, että videotiedosto tuodaan YouTubeen.
Videon julkaiseminen tarkoittaa, että videon voi nähdä kuka tahansa.

Pystyvideoiden lataaminen

Kun lataat ja julkaiset videon, YouTube määrittää parhaan tavan sen näyttämiseksi. Parhaan lopputuloksen saat, kun et lisää pystysuuntaiseen videoon mustia sivupalkkeja. Olipa video pysty- tai vaakasuunnassa kuvattu tai neliönmuotoinen, se sovitetaan näyttöön.

Miksi videon lataus- ja julkaisupäivät eroavat toisistaan?

• Latauspäivä tarkoittaa päivää, jolloin video on ladattu. Se näkyy yksityisen tai piilotetun videon vieressä Sisältö-sivulla.
  • Julkaisupäivä tarkoittaa päivää, jolloin videosta on tehty julkinen. Se näkyy videon alla ja on Tyynenmeren normaaliaikaa (PST).

Nämä päivämäärät voivat erota toisistaan, jos latasit videon ensin yksityisenä tai piilotettuna ja teit siitä julkisen myöhemmin.

Vinkki: Voit ajastaa videosi julkaistavaksi tiettyyn aikaan.