Ladda upp videor

Du kan ladda upp videor på YouTube i några få enkla steg. Följ anvisningarna nedan och ladda upp videor från datorn eller en mobil enhet.

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig med kontrollerade upplevelser på YouTube. Läs mer här.

Ladda upp videor i YouTube Studio

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på  SKAPA  följt av Ladda upp videor  längst upp till höger.
  3. Välj filen du vill ladda upp.

Obs! Du kan ladda upp högst 15 videor åt gången. Glöm inte att klicka på Redigera  på varje fil för att redigera videoinformationen.

Om du avslutar uppladdningen innan du är klar med inställningarna sparas videon som ett utkast på sidan Innehåll.

Information

Lägg till viktiga uppgifter om videon. Obs! Du kan klicka på ÅTERANVÄND DETALJER för att kopiera utvalda detaljer från en tidigare uppladdad video.
Titel Videons titel. Fältet är obligatoriskt.
Beskrivning

Information som visas under videon. Använd följande format för videoattribution:

[Kanalnamn]|[Videotitel]|[Video-id]

Miniatyr Bilden som tittarna ser innan de klickar på videon.
Spellista Lägg till videon i en befintlig spellista eller skapa en spellista.
Målgrupp För att följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) måste du informera oss om ditt innehåll är anpassat för barn.
Åldersgräns Ange åldersgräns för videor som kanske inte lämpar sig för alla tittare.

Längst ned på informationssidan väljer du VISA MER och väljer dina avancerade inställningar.

Betald marknadsföring Informera tittarna och YouTube om att videon innehåller betald marknadsföring.
Automatiska kapitel

Du kan lägga till videokapiteltitlar och tidsstämplar i videorna så att det blir enklare att titta på dem. Du kan skapa egna videokapitel eller använda automatiskt genererade kapitel genom att markera kryssrutan Tillåt automatiska kapitel (om tillgängligt och om du är kvalificerad).

Alla videokapitel du anger åsidosätter automatiskt genererade kapitel.

Taggar

Ange beskrivande sökord för att hjälpa till att korrigera felaktiga sökningar.

Taggar kan vara användbara om videons innehåll ofta stavas fel. Annars spelar taggar en liten roll för videons upptäckt.

Språk och textningscertifiering Välj videons originalspråk och textningscertifiering.
Inspelningsdatum och inspelningsplats Ange videons inspelningsdatum och inspelningsplats.
Licens och distribuering Ange om din video kan bäddas in på en annan webbplats. Ange om du vill skicka aviseringar till dina prenumeranter om din nya video.
Behörigheter för Shorts Tillåt andra att skapa Shorts-videor med ljud från den här videon.
Kategori Välj kategori för videon, som utbildning eller komedi.
Kommentarer och betyg Ange om tittarna får skriva kommentarer om videon. Ange om tittarna får se antalet gilla-markeringar för videon.

Intäktsgenerering

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du

Lämplighet för annonser

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du använda sidan Lämplighet för annonser för att klassificera dina videor enligt våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll. Den här åtgärden hjälper oss att fatta snabbare och mer korrekta beslut om intäktsgenerering. Läs mer om självcertifiering.

Videokomponenter
Lägg till kort och slutskärmar för att visa tittarna relaterade videor, webbplatser och uppmaningar.
Undertexter Lägg till undertexter i videon för att nå en bredare publik.
Slutskärm Lägg till visuella element i slutet på videon. Videon måste vara minst 25 sekunder lång för att kunna ha en slutskärm.
Kort Lägg till interaktivt innehåll i videon.
Kontroller

Använd den här sidan för att kontrollera att videon inte har några upphovsrättsliga problem och, om du deltar i YouTubes partnerprogram, kontrollera lämplighet för annonser.

De här kontrollerna hjälper dig att ta reda på eventuella begränsningar så att du kan åtgärda problem innan du publicerar videon. Kontrollerna kan ta lite tid, men de körs i bakgrunden, så du kan alltid återvända till processen senare. Du kan även publicera din video medan kontrollerna pågår och åtgärda eventuella problem senare.

Obs! Upphovsrättskontroller och kontroller av lämplighet för annonser är inte slutgiltiga. Till exempel kan din video påverkas av framtida manuella Content ID-anspråk, upphovsrättsvarningar och ändringar av videoinställningar.

Copyright Takedowns & Content ID - Copyright on YouTube

Synlighet

På sidan Synlighet väljer du när du vill publicera videon och vem du vill ska se den. Du kan även dela din video privat.
Obs! För kreatörer mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen för videor som standard privat. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen för videor offentlig som standard. Alla kan ändra den här inställningen och göra sin video offentlig, privat eller olistad.
  • Spara eller publicera: Om du vill publicera videon väljer du det här alternativet och sedan Privat, Olistad eller Offentlig som integritetsinställning för videon. Om du väljer att göra videon offentlig kan du också ställa in den som en Premiär direkt.
  • Schemalägg: Om du vill publicera videon senare väljer du det här alternativet och väljer datum när du vill att videon ska publiceras. Videon är privat fram till det datumet. Du kan också ställa in videon som en Premiär.
Förhandsgranska ändringarna och se till att de följer YouTubes policyer. Klicka sedan på SPARA.

Se hur du laddar upp videor

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du laddar upp videor.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Mer om hur du laddar upp videor

Antalet videor du kan ladda upp per dag

Det finns en gräns för hur många videor du får ladda upp på en kanal varje dag. Läs den här artikeln om du vill höja din dagliga gräns.

Ladda upp ljudfiler

Du kan inte ladda upp ljudfiler till YouTube. Se en lista med filformat som stöds som kan laddas upp till YouTube.
Du kan testa att konvertera din ljudfil till en video genom att lägga till en bild, och därefter lägga till ditt innehåll på YouTube. YouTube har inget verktyg för detta men du kan testa annan videoredigeringsprogramvara.

Lär dig skillnaden mellan att ladda upp och publicera

När du laddar upp en video importeras videofilen i YouTube.
När du publicerar en video blir den tillgänglig för alla.

Ladda upp vertikala videor

När du laddar upp och publicerar videon bestämmer YouTube det bästa sättet att visa innehållet. För bästa användarupplevelse bör du inte lägga till svarta kanter i vertikala videor. Videon tar upp hela skärmen oavsett om den är vertikal, kvadratisk eller horisontell.

Förstå varför videons uppladdningsdatum och publiceringsdatum är olika

• Uppladdningsdatum: Datumet då du laddade upp videon. Visas bredvid din video på sidan Videor.
  • Publiceringsdatum: Datumet då videon blev offentlig. Visas under din livevideo och anges alltid i Pacific Standard Time (PST).

De här två datumen kan vara olika om:

1. du har laddat upp videon som privat eller olistad och gjort den offentlig senare
  2. du befinner dig i en tidszon som ligger före PST.
Tips: Du kan alltid ange att videon ska publiceras vid en viss tidpunkt.

Förstå bearbetning av videokvalitet

När du laddar upp en video bearbetas den först i låg upplösning. Den här processen hjälper dig att slutföra uppladdningen snabbare. När uppladdningen är klar kan videon streamas i låg upplösning till en mängd olika enheter.
Högre upplösningar som 4K eller 1080p kan ta längre tid att bearbeta. Under bearbetningsprocessen kan videon se ut att sakna högre upplösningar i flera timmar. När bearbetningen för hög upplösning är klar blir högre upplösningsalternativ tillgängliga för din video. Läs mer om videobearbetning efter uppladdning.