Ladda upp YouTube-videor

Du kan ladda upp videor på YouTube i några få enkla steg. Följ anvisningarna nedan och ladda upp videor från datorn eller en mobil enhet.

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig med kontrollerade upplevelser på YouTube. Läs mer här.

Ladda upp videor i YouTube Studio

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Längst upp till höger klickar du på SKAPA "" följt av Ladda upp videor .
  3. Välj filen du vill ladda upp.

Obs! Du kan ladda upp högst 15 videor åt gången. Glöm inte att klicka på Redigera penna på varje fil för att redigera videoinformationen.

Om du avslutar uppladdningen innan du är klar med inställningarna sparas videon som ett utkast på sidan Innehåll.

Information

Lägg till viktiga uppgifter om videon. Obs! Du kan klicka på ÅTERANVÄND DETALJER för att kopiera utvalda detaljer från en tidigare uppladdad video.
Titel Videons titel.
Beskrivning

Information som visas under videon. Använd följande format för videoattribution: [kanalnamn] [videotitel] [video-id].

Om du vill göra ändringar i videon lägger du till ”korrigering:” eller ”korrigeringar:” och sedan en tidsstämpel och en förklaring till korrigeringen. Det här avsnittet visas efter alla videokapitel. När tittarna tittar på din video visas informationskortet Visa korrigeringar.

För formaterad text i beskrivningar använder du följande:

• *exempel* för fetstil
  • _exempel_ för kursiv text
  • –exempel– för genomstruken text

Obs! Om kanalen har aktiva varningar, eller om innehållet kan vara olämpligt för vissa tittare, är inte funktionen för korrigeringar tillgänglig.

Miniatyr Bilden som tittarna ser innan de klickar på videon.
Spellista Lägg till videon i en befintlig spellista eller skapa en spellista.
Målgrupp För att följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) måste du informera oss om ditt innehåll är avsett för barn.
Åldersgräns Ange åldersgräns för videor som kanske inte lämpar sig för vissa tittare.

Längst ned på informationssidan väljer du VISA MER och väljer dina avancerade inställningar.

Betald marknadsföring Informera tittarna och YouTube om att videon innehåller betald marknadsföring.
Automatiska kapitel

Du kan lägga till videokapiteltitlar och tidsstämplar i videorna så att det blir enklare att titta på dem. Du kan skapa egna videokapitel eller använda automatiskt genererade kapitel genom att markera kryssrutan Tillåt automatiska kapitel (om tillgängligt och om du är kvalificerad).

Alla videokapitel du anger åsidosätter automatiskt genererade kapitel.

Taggar

Ange beskrivande sökord för att hjälpa till att korrigera felaktiga sökningar.

Taggar kan vara användbara om videons innehåll ofta stavas fel. Annars spelar taggar en liten roll för videons upptäckt.

Språk och textningscertifiering Välj videons originalspråk och textningscertifiering.
Inspelningsdatum och inspelningsplats Ange videons inspelningsdatum och inspelningsplats.
Licens och distribuering Ange om din video kan bäddas in på en annan webbplats. Ange om du vill skicka aviseringar till dina prenumeranter om din nya video.
Shorts-sampling Tillåt andra att skapa Shorts-videor med ljud från den här videon.
Kategori

Välj en kategori så att det blir lättare för tittarna att hitta videon. För utbildningsvideor kan du välja följande alternativ:

• Typ: Välj aktivitet, begreppsöversikt, anvisning, föreläsning, instruktioner för problemlösning, användning i verkligheten, vetenskapligt experiment, tips eller annat som utbildningstyp.
  • Problem: Lägg till tidsstämpeln och frågan som besvaras i videon. Obs! Det här alternativet är endast tillgängligt för utbildningstypen Instruktioner för problemlösning.
  • Akademiskt system: Välj landet eller regionen som passar för videon. Då kan du ytterligare specificera nivå, prov, kurs och akademisk standard. Obs! Det här kan väljas automatiskt utifrån kanalens standardland/-region.
  • Nivå: Välj nivå för din video, till exempel årskurs 9 eller avancerad.
  • Prov, kurs eller standard: Sök i databasen om du vill lägga till akademisk standard, prov eller kurs för videon.
Kommentarer och betyg Ange om tittarna får skriva kommentarer om videon. Ange om tittarna får se antalet gilla-markeringar för videon.

Intäktsgenerering

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du

Lämplighet för annonser

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du använda sidan Lämplighet för annonser för att klassificera dina videor enligt våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll. Den här åtgärden hjälper oss att fatta snabbare och mer korrekta beslut om intäktsgenerering. Läs mer om självcertifiering.

Videokomponenter
Lägg till kort och slutskärmar för att visa tittarna relaterade videor, webbplatser och uppmaningar.
Undertexter Lägg till undertexter i videon och nå en bredare publik.
Slutskärm Lägg till visuella element i slutet på videon. Videon måste vara minst 25 sekunder lång för att kunna ha en slutskärm.
Kort Lägg till interaktivt innehåll i videon.
Kontroller

Använd den här sidan för att kontrollera att videon inte har några upphovsrättsliga problem och, om du deltar i YouTubes partnerprogram, kontrollera lämplighet för annonser.

De här kontrollerna hjälper dig att ta reda på eventuella begränsningar så att du kan åtgärda problem innan du publicerar videon. Kontrollerna kan ta lite tid, men de körs i bakgrunden, så du kan återvända till processen senare. Du kan även publicera din video medan kontrollerna pågår och åtgärda eventuella problem senare.

Obs! Upphovsrättskontroller och kontroller av lämplighet för annonser är inte slutgiltiga. Till exempel kan din video påverkas av framtida manuella Content ID-anspråk, upphovsrättsvarningar och ändringar av videoinställningar.

Synlighet

På sidan Synlighet väljer du när du vill publicera videon och vem du vill ska hitta den. Du kan även dela din video privat.
Obs! För kreatörer mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen för videor som standard privat. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen för videor offentlig som standard. Alla kan ändra den här inställningen och göra sin video offentlig, privat eller olistad.
  • Spara eller publicera: Om du vill publicera videon väljer du det här alternativet och sedan Privat, Olistad eller Offentlig som integritetsinställning för videon. Om du väljer att göra videon offentlig kan du också ställa in den som en Premiär direkt.
  • Schemalägg: Om du vill publicera videon senare väljer du det här alternativet och väljer datum när du vill att videon ska publiceras. Videon är privat fram till det datumet. Du kan också ställa in videon som en Premiär.
Förhandsgranska ändringarna och se till att de följer YouTubes policyer. Klicka sedan på SPARA.
Obs! Om ditt konto har en varning om brott mot communityns riktlinjer publiceras inte den schemalagda videon under varningsperioden. Din video är inställd som privat under varningsperioden. Du måste schemalägga publiceringen av den på nytt när varningen löpt ut. Läs grundläggande information om varningar om brott mot communityns riktlinjer.
tips om videouppladdning för kreatörer.

Se hur du laddar upp videor

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du laddar upp videor.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Mer om hur du laddar upp videor

Antalet videor du kan ladda upp per dag

Det finns en gräns för hur många videor du får ladda upp på en kanal per dag på datorer, mobila enheter och YouTube API. Läs den här artikeln om du vill höja din dagliga gräns.

Ladda upp ljudfiler

Du kan inte ladda upp ljudfiler till YouTube. Här finns en lista med filformat som stöds och som kan laddas upp till YouTube.
Du kan testa att konvertera din ljudfil till en video genom att lägga till en bild, och därefter lägga till ditt innehåll på YouTube. YouTube har inget verktyg för att ladda upp ljudfiler, men du kan testa annan programvara för videoredigering.

Lär dig skillnaden mellan att ladda upp och publicera

När du laddar upp en video importeras videofilen i YouTube.
När du publicerar en video blir den tillgänglig för alla.

Ladda upp vertikala videor

När du laddar upp och publicerar videon bestämmer YouTube det bästa sättet att visa innehållet. För bästa användarupplevelse bör du inte lägga till svarta kanter i vertikala videor. Videon tar upp hela skärmen oavsett om den är vertikal, kvadratisk eller horisontell.

Förstå varför videons uppladdningsdatum och publiceringsdatum är olika

• Uppladdningsdatum: Datumet då du laddade upp videon. Visas bredvid din privata eller olistade video på sidan Innehåll.
  • Publiceringsdatum: Datumet då videon blev offentlig. Visas under din livevideo och är inställt på Pacific Standard Time (PST).

De här två datumen kan vara olika om du laddade upp videon som privat eller olistad och gjorde den offentlig senare.

Tips: Du kan ange att videon ska publiceras vid en viss tidpunkt.

Förstå bearbetning av videokvalitet

När du laddar upp en video bearbetas den först i låg upplösning. Den här processen hjälper dig att slutföra uppladdningen snabbare. När uppladdningen är klar kan videon streamas i låg upplösning till en mängd olika enheter.
Högre upplösningar som 4K eller 1080p kan ta längre tid att bearbeta. Under bearbetningsprocessen kan videon se ut att sakna högre upplösningar i flera timmar. När bearbetningen för hög upplösning är klar blir högre upplösningsalternativ tillgängliga för din video. Läs mer om videobearbetning efter uppladdning.