Ladda upp videor

Du kan ladda upp videor på YouTube i några få enkla steg. Följ anvisningarna nedan och ladda upp videor från datorn eller en mobil enhet.

Ladda upp videor i YouTube Studio

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Längst uppe till höger klickar du på SKAPA  följt av Ladda upp video.
  3. Välj filen du vill ladda upp.

Obs! Du kan ladda upp högst 15 videor åt gången. Glöm inte att klicka på Redigera  på varje fil för att redigera videoinformationen.

Om du avslutar uppladdningen innan du är klar med inställningarna sparas videon som ett utkast på sidan Videor.

Steg 1: Lägg till grundläggande information

Lägg till viktiga uppgifter om videon.
Titel Videons titel. Fältet är obligatoriskt.
Beskrivning Information som visas under videon.
Miniatyr Bilden som tittarna ser innan de klickar på videon.
Spellistor Lägg till videon i en befintlig spellista eller skapa en ny.
Målgrupp För att följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) måste du informera oss om ditt innehåll är anpassat för barn.
Åldersbegränsning (avancerat) Ange åldersgräns för videor som kanske inte lämpar sig för alla tittare.

Steg 2: Välj avancerade inställningar

Längst ned på informationssidan väljer du FLER ALTERNATIV och väljer dina avancerade inställningar.
Obs! En del funktioner är eventuellt inte tillgängliga om videon fortfarande bearbetas. Du kan alltid ladda upp din video som Olistad och lägga till funktionerna när bearbetningsprocessen är klar. Läs om hur du ändrar sekretessinställningen på videon efter uppladdning.
Betald marknadsföring Informera tittarna och YouTube om att videon innehåller betald marknadsföring.
Taggar

Ange beskrivande sökord för att hjälpa till att korrigera felaktiga sökningar.

Taggar kan vara användbara om videons innehåll ofta stavas fel. Annars spelar taggar liten roll för videons upptäckt.

Språk och undertexter  Välj videons originalspråk. Ladda upp undertextfiler.
Inspelningsdatum och inspelningsplats Ange videons inspelningsdatum och inspelningsplats.
Licens och distribuering

Välj en standardlicens för upphovsrätt eller en licens för Creative Commons.

Ange om din video kan bäddas in på en annan webbplats. Ange om du vill skicka aviseringar till dina prenumeranter om din nya video.

Kategori Välj kategori för videon, som utbildning eller komedi.
Kommentarer och betyg Ange om tittarna får skriva kommentarer om videon. Ange om tittarna får se antalet gilla- och ogilla-markeringar för videon.

Steg 3: (Om du är kvalificerad) Välj metod för intäktsgenerering

På sidan Intäktsgenerering kan du aktivera eller inaktivera intäktsgenerering för din video. Endast medlemmar i YouTubes partnerprogram kan använda intäktsgenerering.

Steg 4: Lägg till videoelement

Uppmärksamma tittarna på liknande videor, webbplatser och uppmaningar via kort och slutskärmar.
Slutskärm Lägg till visuella element i slutet på videon. Videon måste vara minst 25 sekunder lång för att kunna ha en slutskärm. Alternativet blir tillgängligt när videon har bearbetats.
Kort Lägg till interaktivt innehåll i videon. Alternativet blir tillgängligt när videon har bearbetats.

Steg 5: Förhandsgranska och publicera

Öppna sidan Synlighet för att välja videons sekretessinställning och publiceringstillfälle.
  • Publicera videon nu: Välj Publicera och välj videons sekretessinställning.
    • Tips: Ladda upp videon som Olistad för att se till att det inte finns några problem med intäktsgenerering eller bearbetning innan du publicerar den.
  • Publicera videon senare: Välj Schemalägg och välj när du vill att videon ska publiceras. Videon är privat fram till det datumet.
    • Ställ in en premiär genom att markera rutan bredvid Ställ in som premiär. Olistade och privata videor kan omvandlas till premiärer efter uppladdningen.
Förhandsgranska ändringarna och se till att de följer YouTubes policyer innan du avslutar.

Se hur du laddar upp videor

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du laddar upp videor.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Mer om hur du laddar upp videor

Antalet videor du kan ladda upp per dag

Det finns en gräns för hur många videor du får ladda upp på en kanal per dag. Om felmeddelandet ”Daglig uppladdningsgräns uppnådd” visas när du försöker ladda upp en video kan du försöka igen om 24 timmar.

Gränserna kan variera efter region eller kanalhistorik. Upphovsrättsvarningar kan påverka bedömningen av hur kvalificerad kanalhistoriken är. Varningar om brott mot communityns riktlinjer påverkar hur mycket du kan ladda upp.

Ladda upp ljudfiler

Du kan inte ladda upp ljudfiler till YouTube. Se en lista med filformat som stöds som kan laddas upp till YouTube.
Du kan testa att konvertera din ljudfil till en video genom att lägga till en bild, och därefter lägga till ditt innehåll på YouTube. YouTube har inget verktyg för detta men du kan testa annan videoredigeringsprogramvara

Lär dig skillnaden mellan att ladda upp och publicera

När du laddar upp en video importeras videofilen i YouTube.
När du publicerar en video blir den tillgänglig för alla som har tillgång att se den.

Ladda upp vertikala videor

När du laddar upp och publicerar videon bestämmer YouTube det bästa sättet att visa innehållet. För bästa användarupplevelse bör du inte lägga till svarta kanter i vertikala videor. Videon tar upp hela skärmen oavsett om den är vertikal, kvadratisk eller horisontell.

Förstå varför videons uppladdningsdatum och publiceringsdatum är olika

• Uppladdningsdatum: Datumet då du laddade upp videon. Visas bredvid din video på sidan Videor.
  • Publiceringsdatum: Datumet då videon blev offentlig. Visas under din livevideo och anges alltid i Pacific Standard Time (PST).

De här två datumen kan vara olika om:

1. du har laddat upp videon som privat eller olistad och gjort den offentlig senare
  2. du befinner dig i en tidszon som ligger före PST.
Tips: Du kan alltid ange att videon ska publiceras vid en viss tidpunkt.

Förstå bearbetning av videokvalitet

När du laddar upp en video bearbetas den först i låg upplösning. Den här processen hjälper dig att slutföra uppladdningen snabbare. När uppladdningen är klar kan videon streamas i låg upplösning till en mängd olika enheter.
Högre upplösningar som 4K eller 1080p kan ta längre tid att bearbeta. Under bearbetningsprocessen kan videon se ut att sakna högre upplösningar i flera timmar. När bearbetningen för hög upplösning är klar blir högre upplösningsalternativ tillgängliga för din video. Läs mer om videobearbetning efter uppladdning.