Je video vervangen of verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je hebt geüpload naar je YouTube-kanaal. Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je uploadt een nieuwe URL krijgt. Je kunt de bestaande video wel wijzigen.

Je eigen video's verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je vanuit je eigen Google-account hebt geüpload. Als je een video verwijdert, is dit definitief. De video kan niet via YouTube worden hersteld. Zorg ervoor dat je een back-up hebt als je de video later nog eens wilt bekijken.

1. Log in bij YouTube .
  2. Tik op je profielfoto  en dan Je video's.
  • Of tik in het middenmenu op Kanaal bekijken.
  1. Selecteer naast de video die je wilt verwijderen Meer '' en dan Verwijderen .
  2. Tik op Verwijderen om dit te bevestigen.

Nadat je een video hebt verwijderd, zijn de URL en titel van de video niet meer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens die aan de video zijn gekoppeld, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van verzamelrapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde video.

Een video vervangen

Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je uploadt een nieuwe URL krijgt. Je kunt wel:

Misbruik, intimidatie, ongepaste content of klachten over privacy kun je melden via het Veiligheidscentrum. Voor meer informatie over auteursrechten ga je naar het Auteursrechtcentrum.