Je video vervangen of verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je hebt geüpload naar je YouTube-kanaal. Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je uploadt een nieuwe URL krijgt. Je kunt de bestaande video wel wijzigen.

Je eigen video's verwijderen

Je kunt elke video verwijderen die je vanuit je eigen Google-account hebt geüpload. Als je een video verwijdert, is dit definitief. De video kan niet via YouTube worden hersteld. Sla een back-up op als je de video later nog eens wilt bekijken.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt verwijderen en selecteer Meer '' en dan Definitief verwijderen  .
  4. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat je de video definitief wilt verwijderen.
  5. Selecteer DEFINITIEF VERWIJDEREN.

Als je een video verwijdert van je YouTube-kanaal, beginnen we meteen met het verwijderingsproces en is de video niet langer zoekbaar op YouTube. Gegevens die aan de video zijn gekoppeld, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van verzamelrapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde video. Meer informatie over hoe je video's in bulk verwijdert

Een video vervangen

Je kunt een video niet vervangen, omdat elke nieuwe video die je naar YouTube uploadt een nieuwe URL krijgt. In plaats daarvan kun je een bestaande video wijzigen

• Je video inkorten: Op een computer kun je het begin, het midden of het einde van je video wegknippen.
  • Kaarten aan je video toevoegen: Je kunt kaarten gebruiken om nieuwe elementen aan je video toe te voegen. Kaarten kunnen specifieke websites en meer weergeven.
  • De titel en beschrijving van je video wijzigen:  je kunt de titel, categorie, beschrijving en privacyinstellingen van je video ordenen en wijzigen
Misbruik, intimidatie, ongepaste content of klachten over privacy kun je melden via het Veiligheidscentrum. Voor meer informatie over auteursrechten ga je naar het Auteursrechtcentrum.