Ta bort eller dölja din YouTube-kanal

Du kan välja att tillfälligt dölja innehåll på din kanal eller att ta bort kanalen permanent.

Observera att om du döljer eller tar bort en YouTube-kanal raderas alla community-inlägg, kommentarer och svar permanent.

How to hide or delete your YouTube channel

Dölja din kanal tillfälligt

Du kan dölja innehåll från din YouTube-kanal och välja att återaktivera den senare. När du döljer innehåll görs kanalnamnet, videor, gilla-markeringar, prenumerationer och prenumeranter privata.

Alla dina kommentarer och svar tas bort permanent. Ditt kontoinnehåll i andra av Googles tjänster tas inte bort.

Dölj din kanal eller innehåll på kanalen:

1. Se till att du är inloggad på YouTube på datorn med kanalen du vill dölja.
  2. Öppna de avancerade kontoinställningarna. Du kommer åt de avancerade inställningarna när du vill med följande steg:
    1. Klicka längst upp till höger på ditt konto > Inställningar eller .
    2. Längst ned till vänster väljer du Avancerade inställningar.
  3. Välj Ta bort kanal längst ned. Obs! Då kommer du till en sida där du kan radera eller dölja din kanal. Det kan hända att du blir ombedd att ange dina inloggningsuppgifter.
  4. Välj Jag vill dölja min kanal eller Jag vill dölja mitt innehåll.
  5. Bekräfta vad som ska döljas på kanalen genom att markera kryssrutorna.
  6. Välj Dölj min kanal.

Om du vill att andra ska kunna se ditt innehåll eller om du vill ladda upp videor, kommentera eller använda spellistor kan du återaktivera kanalen.

Ta bort din kanal permanent

Om du avslutar din YouTube-kanal tas innehållet bort permanent, inklusive videor, kommentarer, meddelanden, spellistor och historik. För närvarande går det inte att ta bort kanaler på mobila enheter.

Följ de här stegen om du vill ta bort din YouTube-kanal:

1. Kontrollera från en dator att du är inloggad på YouTube med den kanal som du vill ta bort.
  2. Öppna avancerade kontoinställningar. Du kan när som helst öppna de avancerade kontoinställningarna genom att följa anvisningarna nedan:
    1. Klicka längst upp till höger på ditt konto > YouTube-inställningar .
    2. Under Kontoinställningar väljer du Översikt.
    3. Under kanalnamnet väljer du Avancerat.
  3. Längst ned väljer du Ta bort kanal (det kan hända att Radera innehåll visas istället). Ange inloggningsuppgifterna om du blir ombedd att göra det.
  4. Välj Jag vill radera mitt innehåll permanent.
  5. Bekräfta att du vill ta bort kanalen genom att markera kryssrutorna.
  6. Välj Ta bort min kanal (det kan hända att Radera mitt innehåll visas istället).

Uppdateringen kan ta lite tid, och miniatyrer av dina videor kan fortsätta att visas på webbplatsen under en kort period.

Obs! Med de här stegen tas bara din YouTube-kanal bort. Google-kontot du loggar in med finns kvar. Läs mer om hur du gör för att ta bort hela Google-kontot.

När du har raderat en kanal går det inte längre att se eller söka efter kanalens webbadress eller namn i YouTube Analytics. Data som hör till kanalen, till exempel visningstid, kommer fortfarande att vara en del av de sammanställda rapporterna, men kommer inte att tillskrivas den raderade kanalen.