Radera eller dölja din YouTube-kanal

Du kan välja att tillfälligt dölja innehåll på din kanal eller att radera kanalen permanent.

How to hide or delete your YouTube channel

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Dölja din kanal tillfälligt

Du kan dölja innehåll från din YouTube-kanal och välja att återaktivera den senare. När du döljer din kanal görs kanalnamnet, videor, gilla-markeringar, prenumerationer och prenumeranter privata.

Dölj din kanal eller innehåll på kanalen:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Inställningar i det vänstra sidofältet.
  3. Välj Kanal följt avAvancerade inställningar.
  4. Längst ned väljer du Ta bort YouTube-innehåll. Obs! Då kommer du till en sida där du kan ta bort eller dölja din kanal. Du kan bli ombedd att ange dina inloggningsuppgifter.
  5. Välj Jag vill dölja mitt innehåll.
  6. Bekräfta vad som ska döljas på kanalen genom att markera kryssrutorna.
  7. Välj Dölj min kanal.

Om du vill att andra ska kunna se ditt innehåll eller om du vill ladda upp videor, kommentera eller använda spellistor kan du återaktivera kanalen.

Ta bort din kanal permanent

Om du avslutar din YouTube-kanal tas innehållet bort permanent, inklusive videor, kommentarer, meddelanden, spellistor och historik. Observera att du för närvarande inte kan radera en kanal på mobila enheter.

Om du väljer att radera kanalen permanent kan det bli svårare att återställa kontot.

Radera din YouTube-kanal

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Inställningar  i det vänstra sidofältet.
  3. Välj Kanal följt avAvancerade inställningar.
  4. Längst ned väljer du Ta bort YouTube-innehåll. Ange dina inloggningsuppgifter om du blir ombedd att göra det.
  5. Välj Jag vill radera mitt innehåll permanent.
  6. Bekräfta att du vill radera kanalen genom att markera kryssrutorna.
  7. Välj Radera mitt innehåll.

Det kan ta lite tid innan kanalen har raderats permanent. Under en kort period kan du fortsätta att se miniatyrer av dina videor på webbplatsen.

Obs! Med de här stegen tas bara din YouTube-kanal bort. Google-kontot du loggar in med finns kvar. Läs mer om hur du gör för att radera hela Google-kontot.

När du har raderat en kanal går det inte längre att se eller söka efter kanalens webbadress eller namn i YouTube Analytics. Data som hör till kanalen, till exempel visningstid, kommer fortfarande att vara en del av de sammanställda rapporterna, men kommer inte att tillskrivas den raderade kanalen.