Ta bort eller dölja din YouTube-kanal

Det finns två versioner av YouTube till datorn, den aktuella och den gamla versionen. Följ anvisningarna för den version du använder.

Du kan välja att tillfälligt dölja innehåll på din kanal eller att ta bort kanalen permanent.

Dölja din kanal tillfälligt

Du kan dölja innehåll från din YouTube-kanal och välja att återaktivera den senare. När du döljer innehåll görs kanalnamnet, videor, gilla-markeringar, prenumerationer och prenumeranter privata.

Alla dina kommentarer och svar tas bort permanent. Ditt kontoinnehåll i andra av Googles tjänster tas inte bort.
  1. Se till att du är inloggad på YouTube på datorn med kanalen du vill dölja.
  2. Öppna avancerade kontoinställningar. Du kan när som helst öppna de avancerade kontoinställningarna genom att följa anvisningarna nedan:
    • Klicka längst upp till höger på ditt konto > Inställningar eller .
    • Under Kontoinställningar väljer du Översikt.
    • Under kanalnamnet väljer du Avancerat.
  3. Välj Ta bort kanal längst ned. Det kan hända att du blir ombedd att ange dina inloggningsuppgifter.
  4. Välj Jag vill dölja min kanal eller Jag vill dölja mitt innehåll.
  5. Bekräfta vad som ska döljas på kanalen genom att markera kryssrutorna.
  6. Välj Dölj min kanal

Om du vill att andra ska kunna se ditt innehåll eller om du vill ladda upp videor, kommentera eller använda spellistor kan du återaktivera kanalen.

Ta bort din kanal permanent

Om du avslutar din YouTube-kanal tas innehållet bort permanent, inklusive videor, kommentarer, meddelanden, spellistor och historik. Observera att du för närvarande inte kan ta bort kanaler på mobila enheter.

Prenumerera på YouTubes hjälpkanal om du vill få fler tips, tricks och instruktioner. prenumerera

Följ stegen nedan för att ta bort din YouTube-kanal:

1. Kontrollera från en dator att du är inloggad på YouTube med den kanal som du vill ta bort.
  2. Öppna avancerade kontoinställningar. Du kan när som helst öppna de avancerade kontoinställningarna genom att följa anvisningarna nedan:
    • Klicka längst upp till höger på ditt konto > YouTube-inställningar .
    • Under Kontoinställningar väljer du Översikt.
    • Under kanalnamnet väljer du Avancerat.
  3. Längst ned väljer du Ta bort kanal (det kan hända att Radera innehåll visas istället). Ange inloggningsuppgifterna om du blir ombedd att göra det.
  4. Välj Jag vill radera mitt innehåll permanent.
  5. Bekräfta att du vill ta bort kanalen genom att markera kryssrutorna.
  6. Välj Radera min kanal (det kan hända att Radera mitt innehåll visas istället).

Uppdateringen kan ta lite tid, och miniatyrer av dina videor kan fortsätta att visas på webbplatsen under en kort period.

Obs! Ovanstående steg tar bara bort din YouTube-kanal, inte din profil eller sida på Google+ som är kopplade till kanalen, eller Google-kontot som du använder för att logga in. Läs mer om hur du tar bort din profil på Google+, din sida på Google+ eller hela ditt Google-konto.