Slett eller skjul YouTube-kanalen din

Du kan velge å skjule innhold midlertidig på kanalen din, eller du kan slette kanalen for godt.

How to hide or delete your YouTube channel

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Skjul kanalen din midlertidig

Du kan skjule innhold i YouTube-kanalen din og velge å gjøre det tilgjengelig igjen senere. Hvis du skjuler kanalen din, blir kanalnavnet samt kanalens videoer, liker-klikk, abonnementer og abonnenter gjort private.

Skjul kanalen din eller kanalinnholdet:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innstillinger i sidefeltet til venstre.
  3. Velg Kanal etterfulgt av Avanserte innstillinger.
  4. Velg Fjern YouTube-innhold nederst. Merk: Dette åpner en side der du kan slette eller skjule kanalen din. Du kan bli bedt om å skrive inn påloggingsinformasjonen din.
  5. Velg Jeg vil skjule innholdet mitt.
  6. Merk av i boksene for å bekrefte hva som skal skjules på kanalen din.
  7. Velg Skjul kanalen min.

Hvis du vil gjøre innholdet ditt synlig for andre, eller hvis du vil laste opp videoer, kommentere eller bruke spillelister, kan du aktivere kanalen igjen.

Slett kanalen din for godt

Hvis du stenger YouTube-kanalen din, slettes innholdet ditt for godt, inkludert videoer, kommentarer, meldinger, spillelister og logger. Det er foreløpig ikke mulig å slette kanaler via mobilenheter.

Hvis du velger å slette kanalen din for godt, kan det bli vanskeligere for oss å gjenopprette kontoen din.

Slik sletter du YouTube-kanalen din:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innstillinger i sidefeltet til venstre.
  3. Velg Kanal etterfulgt av Avanserte innstillinger.
  4. Nederst på skjermen velger du Fjern YouTube-innhold. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn påloggingsinformasjonen din.
  5. Velg Jeg vil slette innholdet mitt permanent.
  6. Merk av i boksene for å bekrefte at du vil slette kanalen din.
  7. Velg Slett innholdet mitt.

Det kan ta litt tid før kanalen din er slettet for godt. Det kan hende at du fortsatt ser miniatyrbilder for videoene dine på nettstedet i en kort periode.

Merk: Det er bare YouTube-kanalen din som blir slettet når du følger denne fremgangsmåten. Google-kontoen du bruker til å logge på, slettes ikke. Finn ut hvordan du sletter hele Google-kontoen din.

Når du har slettet en kanal, er nettadressen til og navnet på kanalen ikke lenger synlige eller søkbare i YouTube Analytics. Data som er knyttet til kanalen, for eksempel seertid, blir fortsatt en del av samlerapportene, men blir ikke tilskrevet den slettede kanalen.