Je YouTube-kanaal verbergen of verwijderen

Je kunt ervoor kiezen om de content op je kanaal tijdelijk te verbergen of om je kanaal definitief te verwijderen.

How to hide or delete your YouTube channel

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Je kanaal tijdelijk verbergen

Je kunt de content op je YouTube-kanaal verbergen en deze later weer aanzetten. Als je je kanaal verbergt, worden je kanaalnaam, video's, likes, abonnementen en abonnees privé gemaakt.

Je kanaal of kanaalcontent verbergen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in de zijbalk links.
  3. Selecteer Kanaal en dan Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer onderaan YouTube-content verwijderen. Opmerking: Hiermee ga je naar een pagina waar je je kanaal kunt verwijderen of verbergen. Mogelijk moet je je inloggegevens invoeren.
  5. Selecteer Ik wil mijn content verbergen.
  6. Selecteer de vakjes om te bevestigen wat er precies wordt verborgen op je kanaal.
  7. Selecteer Mijn kanaal verbergen.

Als je je content weer zichtbaar wilt maken voor anderen, of als je content wilt uploaden, reacties wilt posten of playlists wilt gebruiken, kun je je kanaal weer aanzetten.

Je kanaal definitief verwijderen

Als je je YouTube-kanaal sluit, wordt alle content permanent verwijderd. Onder content vallen bijvoorbeeld je video's, reacties, berichten, playlists en geschiedenis. Op dit moment kun je geen kanalen verwijderen vanaf een mobiel apparaat.

Als je je kanaal definitief verwijdert, kan het voor ons moeilijker zijn om je account te herstellen.

Zo verwijder je je YouTube-kanaal:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen  in de zijbalk links.
  3. Selecteer Kanaal en dan Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer onderaan YouTube-content verwijderen. Vul je inloggegevens in als je hierom wordt gevraagd.
  5. Selecteer Ik wil mijn content definitief verwijderen.
  6. Selecteer de vakjes om te bevestigen dat je je kanaal wilt verwijderen.
  7. Selecteer Mijn content verwijderen.

Het kan even duren voordat je kanaal definitief is verwijderd. De thumbnails van je video's kunnen nog korte tijd zichtbaar blijven op de site.

Opmerking: Met deze stappen wordt alleen je YouTube-kanaal verwijderd, niet het Google-account dat je gebruikt om in te loggen. Meer informatie over hoe je je hele Google-account verwijdert.

Nadat je een kanaal hebt verwijderd, zijn de kanaal-URL en kanaalnaam niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens die aan het kanaal zijn gekoppeld, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van verzamelrapporten, maar worden niet toegeschreven aan het verwijderde kanaal.