Je YouTube-kanaal verbergen of verwijderen

Er zijn twee YouTube-versies voor desktopcomputers: de huidige en de nieuwe versie. Volg de instructies voor de versie die jij gebruikt.

Je kunt ervoor kiezen om de content op je kanaal tijdelijk te verbergen of om je kanaal definitief te verwijderen.

Je kanaal tijdelijk verbergen

Je kunt de content op je YouTube-kanaal verbergen en deze later weer inschakelen. Wanneer je content verbergt, worden je kanaalnaam, video's, vind-ik-leuks, abonnementen en abonnees privé gemaakt.

Al je reacties en antwoorden worden definitief verwijderd. Je accountgegevens in andere Google-services worden niet verwijderd.
  1. Log op een computer in op het YouTube-kanaal dat je wilt verbergen.
  2. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen. Met de volgende stappen kun je de geavanceerde accountinstellingen openen:
    • Klik rechtsboven op je account en vervolgens op Instellingen of .
    • Selecteer Overzicht onder Accountinstellingen.
    • Selecteer Geavanceerd onder de naam van het kanaal.
  3. Selecteer onderaan Kanaal verwijderen. Mogelijk moet je je inloggegevens invoeren.
  4. Selecteer Ik wil mijn kanaal verbergen of Ik wil mijn content verbergen.
  5. Selecteer de vakjes om te bevestigen wat er precies wordt verborgen op je kanaal.
  6. Selecteer Mijn kanaal verbergen

Als je je content weer zichtbaar wilt maken voor anderen, of als je content wilt uploaden, reacties wilt posten of afspeellijsten wilt gebruiken, kun je je kanaal weer inschakelen.

Je kanaal definitief verwijderen

Als je je YouTube-kanaal sluit, wordt alle content permanent verwijderd. Onder content vallen bijvoorbeeld je video's, reacties, berichten, afspeellijsten en geschiedenis. Opmerking: Het is op dit moment niet mogelijk om een kanaal te verwijderen vanaf een mobiel apparaat.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies. Tilmeld

Volg deze stappen om je YouTube-kanaal te verwijderen:

1. Log op een computer in bij het YouTube-kanaal dat je wilt verwijderen.
  2. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen. Met de volgende stappen kun je de geavanceerde accountinstellingen openen:
    • Klik rechtsboven op je account en vervolgens op YouTube-instellingen .
    • Selecteer Overzicht onder Accountinstellingen.
    • Selecteer Geavanceerd onder de naam van het kanaal.
  3. Selecteer onderaan Kanaal verwijderen (mogelijk staat er Content verwijderen). Voer je inloggegevens in als hierom wordt gevraagd.
  4. Selecteer Ik wil mijn content definitief verwijderen.
  5. Selecteer de vakjes om te bevestigen dat je je kanaal wilt verwijderen.
  6. Selecteer Mijn kanaal verwijderen (mogelijk staat er Mijn content verwijderen).

De update neemt enige tijd in beslag. De thumbnails van je video's blijven daarom mogelijk nog korte tijd zichtbaar op de site.

Opmerking: Met deze stappen verwijder je alleen je YouTube-kanaal, en verwijder je niet het Google+ profiel dat of de Google+ pagina die aan het kanaal is gekoppeld, of het Google-account dat je gebruikt om in te loggen. Leer hoe je je Google+ profiel, je Google+ pagina of je hele Google-account kunt verwijderen.