Je YouTube-kanaal verbergen of verwijderen

Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.

Je kunt ervoor kiezen om de content op je kanaal tijdelijk te verbergen of om je kanaal definitief te verwijderen.

Let op: Als je een YouTube-kanaal verbergt of verwijdert, worden alle Community-posts, reacties en antwoorden definitief verwijderd.

Je kanaal tijdelijk verbergen (merkaccounts kunnen alleen content verbergen)

Je kunt de content op je YouTube-kanaal verbergen en deze later weer inschakelen. Wanneer je content verbergt, worden je kanaalnaam, video's, likes, abonnementen en abonnees privé gemaakt.

Al je reacties en antwoorden worden definitief verwijderd. Je accountgegevens in andere Google-services worden niet verwijderd.

Als je een merkaccount hebt, kun je je kanaal niet verbergen of verwijderen. Je hebt wel de mogelijkheid om je video's en afspeellijsten te verbergen. Het kanaal zelf blijft toegankelijk voor kijkers. Controleer hier of je Google-account een merkaccount is.

Je kunt je kanaal of kanaalcontent als volgt verbergen:

1. Log op een computer in op het YouTube-kanaal dat je wilt verbergen.
  2. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen. Je kunt hier op elk moment naartoe gaan door de volgende stappen te zetten:
    1. Klik rechtsboven op je account en vervolgens op Instellingen of .
    2. Selecteer Overzicht onder Accountinstellingen.
    3. Selecteer Geavanceerd onder de naam van het kanaal.
  3. Selecteer onderaan Kanaal verwijderen. Mogelijk moet je je inloggegevens invoeren.
  4. Selecteer Ik wil mijn kanaal verbergen of Ik wil mijn content verbergen.
  5. Selecteer de vakjes om te bevestigen wat er precies wordt verborgen op je kanaal.
  6. Selecteer Mijn kanaal verbergen.

Als je je content weer zichtbaar wilt maken voor anderen, of als je content wilt uploaden, reacties wilt posten of afspeellijsten wilt gebruiken, kun je je kanaal weer inschakelen.

Je kanaal definitief verwijderen

Als je je YouTube-kanaal sluit, wordt alle content permanent verwijderd. Onder content vallen bijvoorbeeld je video's, reacties, berichten, afspeellijsten en geschiedenis. Op dit moment kun je geen kanalen verwijderen vanaf een mobiel apparaat.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal om alles uit YouTube te halen. Tilmeld

Volg deze stappen om je YouTube-kanaal te verwijderen:

1. Log op een computer in bij het YouTube-kanaal dat je wilt verwijderen.
  2. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen. Je kunt de geavanceerde accountinstellingen als volgt openen:
    1. Klik rechtsboven op je account en vervolgens op YouTube-instellingen .
    2. Selecteer Overzicht onder Accountinstellingen.
    3. Selecteer Geavanceerd onder de naam van het kanaal.
  3. Selecteer onderaan Kanaal verwijderen (mogelijk staat er Content verwijderen). Voer je inloggegevens in als hierom wordt gevraagd.
  4. Selecteer Ik wil mijn content definitief verwijderen.
  5. Selecteer de vakjes om te bevestigen dat je je kanaal wilt verwijderen.
  6. Selecteer Mijn kanaal verwijderen (mogelijk staat er Mijn content verwijderen).

De update neemt enige tijd in beslag. De thumbnails van je video's blijven daarom mogelijk nog korte tijd zichtbaar op de site.

Opmerking: Met deze stappen wordt alleen je YouTube-kanaal verwijderd, niet het Google-account dat je gebruikt om in te loggen. Ontdek hoe je je volledige Google-account verwijdert.

Nadat je een kanaal hebt verwijderd, zijn de kanaal-URL en kanaalnaam niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens die aan het kanaal zijn gekoppeld, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van verzamelrapporten, maar worden niet toegeschreven aan het verwijderde kanaal.