Je YouTube-kanaal verwijderen

Als je je YouTube-kanaal sluit, wordt alle content permanent verwijderd. Onder content vallen bijvoorbeeld je video's, reacties, berichten, afspeellijsten en geschiedenis. Opmerking: Het is op dit moment niet mogelijk om een kanaal te verwijderen vanaf een mobiel apparaat.

Volg deze stappen om je YouTube-kanaal te verwijderen:

1. Log op een computer in bij het YouTube-kanaal dat je wilt verwijderen.
  2. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen. Met de volgende stappen kun je de geavanceerde accountinstellingen openen:
    • Klik in de rechterbovenhoek op je account > YouTube-instellingen .
    • Selecteer Overzicht onder Accountinstellingen.
    • Selecteer Geavanceerd onder de naam van het kanaal.
  3. Selecteer Kanaal verwijderen onder aan de pagina.
  4. Voer je inloggegevens in als daar om wordt gevraagd. Bevestig vervolgens dat je je kanaal en alle content permanent wilt verwijderen.

De update neemt enige tijd in beslag. De thumbnails van je video's blijven daardoor mogelijk nog korte tijd zichtbaar.

Opmerking: Met deze stappen verwijder je alleen je YouTube-kanaal, en verwijder je niet het Google+ profiel dat of de Google+ pagina die aan het kanaal is gekoppeld, of het Google-account dat je gebruikt om in te loggen. Lees hoe je je Google+ profiel, je Google+ pagina of je hele Google-account kunt verwijderen.