Administrer YouTube-kanaler

Du kan se henvisninger til en «merkevarekonto» i YouTube-kanalen din eller se en ny konto i kontoveksleren. Dette skyldes at kanalen din ble koblet til en merkevarekonto under en nylig YouTube-oppdatering. Finn ut mer om kanaler som overføres til merkevarekontoer.

Du kan velge om YouTube-kanalene dine skal kunne administreres bare av deg eller av flere personer. Du kan velge ett av følgende alternativer for en YouTube-kanal:

• Knytt kanalen til den personlige Google-kontoen din: Navnet og bildet fra Google-kontoen din blir brukt for kanalen.
  • Knytt kanalen til en merkevarekonto: Du kan bruke et annet navn for YouTube-kanalen enn det du bruker for Google-kontoen.

Vi anbefaler at du knytter kanalen til enten en merkevarekonto eller en personlig Google-konto. Tilknytningen kan bidra til å bekrefte kanalidentiteten din.

Bruk Google-kontoen din

En Google-konto tilhører bare én bestemt person og er knyttet til ett navn og én identitet som brukes for alle Google-tjenester, inkludert for eventuelle tilknyttede YouTube-kanaler.

koble Google-kontoen til YouTube-kanalen din

Hvis du knytter sammen YouTube-kanalen og Google-kontoen din:

• Hvem kan administrere kanalen? Bare du har tilgang til YouTube-kanalen, og du må bruke Google-kontoen din.
  • Hvilket navn og bilde vises? Navnet og bildet som brukes for Google-kontoen din (og de andre Google-tjenestene dine, som Gmail eller Google Dokumenter), brukes også for YouTube-kanalen.

Bruk en merkevarekonto

Hvis en YouTube-kanal er knyttet til en merkevarekonto, kan flere kontoer ha tilgang til den.

Hvis du knytter YouTube-kontoen din til en merkevarekonto:

• Hvem kan administrere og eie kanalen? Flere Google-kontoer kan administrere og eie en merkevarekonto, og alle disse administratorene og eierne har tilgang til YouTube-kanalen som er tilknyttet merkevarekontoen. Hvis du legger til andre eiere for kanalen, kan de utføre alle handlinger, inkludert å slette kanalen og fjerne andre eiere.
  • Hvilket navn og bilde vises? Navnet og bildet som brukes for YouTube-kanalen, trenger ikke å samsvare med navnet og bildet som brukes i Google-kontoen din eller noen av de andre administratorkontoene.

Bruk merkevarekontoer som administreres av Google-kontoen din

Du kan bruke én Google-konto til å administrere flere merkevarekontoer som er tilknyttet ulike YouTube-kanaler.

Hvis du knytter YouTube-kanalen din til en merkevarekonto som bare administreres av Google-kontoen din:

• Hvem kan administrere kanalen? Hvis du har flere YouTube-kanaler som er knyttet til ulike merkevarekontoer, kan du administrere alle med den samme Google-kontoen – uten å logge av. Finn ut hvordan du bytter mellom kanaler du administrerer.
  • Hvilket navn og bilde vises? Navnet og bildet som brukes for YouTube-kanalen, trenger ikke å samsvare med navnet og bildet som brukes i Google-kontoen din og merkevarekontoene du administrerer.