YouTube-kanalen beheren

Misschien zie je ineens verwijzingen naar een merkaccount op je YouTube-kanaal of zie je een nieuw account in de accountschakelaar. Dit is omdat je account tijdens een recente YouTube-update is gekoppeld aan een merkaccount. Meer informatie over kanalen die zijn gemigreerd naar merkaccounts

Je kunt zelf of samen met andere mensen je YouTube-kanalen beheren. Je kunt kiezen uit een van de volgende opties voor een YouTube-kanaal:

• Koppelen aan je eigen Google-account: Het kanaal gebruikt de naam en foto van je Google-account.
  • Koppelen aan een merkaccount: Het YouTube-kanaal kan een andere naam gebruiken dan de naam die je in je Google-account gebruikt.

We raden je aan om je kanaal te koppelen aan een merkaccount of je persoonlijke Google-account. Zo kunnen we je kanaalidentiteit verifiëren.

Je Google-account gebruiken

Een Google-account hoort bij één persoon en dus wordt er één naam en identiteit gebruikt voor alle Google-services, ook voor gekoppelde YouTube-kanalen.

Je Google-account koppelen aan je YouTube-kanaal

Als je je YouTube-kanaal aan je Google-account koppelt:

• Wie het kanaal kan beheren: Alleen jij hebt toegang tot het YouTube-kanaal en je moet je Google-account gebruiken.
  • Welke naam en foto worden gebruikt: Het YouTube-kanaal gebruikt dezelfde naam en foto als je Google-account (en de rest van je Google-services, zoals Gmail of Google Documenten).

Een merkaccount gebruiken

Een YouTube-kanaal dat is gekoppeld aan een merkaccount kan met verschillende accounts worden gedeeld.

Als je je YouTube-kanaal koppelt aan een merkaccount:

• Wie het kanaal kan beheren en bezitten: Meerdere Google-accounts kunnen een merkaccount beheren en bezitten en al deze beheerders en eigenaren hebben ook toegang tot het YouTube-kanaal dat is gekoppeld aan het merkaccount. Wanneer je andere eigenaren toevoegt aan een kanaal, kunnen zij alle mogelijke acties uitvoeren. Ze kunnen dus ook het kanaal verwijderen of andere eigenaren verwijderen.
  • Welke naam en foto worden gebruikt: Voor het YouTube-kanaal kun je een andere naam en foto gebruiken dan voor je Google-account en de Google-accounts van de andere beheerders.

Merkaccounts gebruiken die door je Google-account worden beheerd

Je kunt één Google-account gebruiken om meerdere merkaccounts te beheren die aan je YouTube-kanalen zijn gekoppeld.

Als je je YouTube-kanaal koppelt aan een merkaccount dat alleen door jouw Google-account wordt beheerd:

• Wie het kanaal kan beheren: Als er meerdere YouTube-kanalen aan merkaccounts zijn gekoppeld, kun je ze allemaal met één Google-account beheren, zonder dat je hoeft uit te loggen. Meer informatie over hoe je schakelt tussen kanalen die je beheert
  • Welke naam en foto worden gebruikt: Voor het YouTube-kanaal kun je een andere naam en foto gebruiken dan voor je Google-account en alle merkaccounts die het beheert.