Eigenaren en beheerders wijzigen van kanalen met een merkaccount

Als je geen merkaccount hebt en wilt dat anderen je kanaal beheren, kun je ze toegang geven of de toegangsrechten wijzigen in YouTube Studio. Meer informatie

Als een kanaal aan een merkaccount gekoppeld is, kunnen meerdere mensen het kanaal beheren via hun Google-account. Je hebt geen afzonderlijke gebruikersnaam of afzonderlijk wachtwoord nodig om YouTube-kanalen met een merkaccount te beheren.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Kijk eerst of je kanaal aan een merkaccount gekoppeld is. Als dit niet het geval is, kun je de eigenaren en beheerders van het kanaal wijzigen door deze instructies te volgen.

Mensen bekijken of toevoegen

Alleen de eigenaar van een merkaccount kan mensen toegang geven tot een YouTube-kanaal.

1. Log in bij YouTube als de eigenaar van het merkaccount.
  2. Klik rechtsboven op je account op en dan Instellingen Settings.
  3. Klik onder 'Account' op Beheerders toevoegen of verwijderen.
  4. Klik op Rechten beheren.
  5. Voer je wachtwoord in en verifieer je account opnieuw. Meer informatie over je account opnieuw verifiëren.
  6. Kies Nieuwe gebruikers uitnodigen Mensen vragen om beheerder te worden om nieuwe mensen uit te nodigen.
  7. Geef hun e-mailadressen op.
  8. Kies onder hun namen wat hun rol moet zijn:
    • Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één primaire eigenaar hebben. Opmerking: Eigenaren kunnen alle acties voor het kanaal uitvoeren, zoals het kanaal of andere eigenaren verwijderen, en andere mensen als eigenaar of beheerder aanwijzen.
    • Beheerders kunnen Google-services gebruiken die ondersteuning bieden voor merkaccounts, zoals foto's delen op Google Foto's of video's posten op YouTube.
    • Houd er rekening mee dat communicatiebeheerders geen toegang hebben tot YouTube-kanalen. Bekijk meer informatie over rollen voor merkaccounts.
  9. Selecteer Uitnodigen en dan Gereed.

Rollen wijzigen of mensen verwijderen

Alleen een eigenaar van een merkaccount kan eigenaren of beheerders verwijderen uit een YouTube-kanaal van dit merkaccount.

1. Log in bij YouTube als de eigenaar van het merkaccount.
  2.  Klik rechtsboven op je account op en danInstellingen Settings.
  3. Klik onder 'Account' op Beheerders toevoegen of verwijderen.
  4. Klik op Rechten beheren.
  5. Voer je wachtwoord in en verifieer je account opnieuw. Meer informatie over je account opnieuw verifiëren.
  6. Er wordt een lijst weergegeven met de mensen die het account kunnen beheren.
  7. Je hebt nu deze opties:
    • Iemands rol wijzigen: Selecteer de huidige rol naast de naam van de persoon en kies dan een nieuwe rol.
    • Iemand verwijderen: Selecteer Verwijderen Verwijderen naast de naam van de persoon. Bevestig je keuze als dit wordt gevraagd.
  8. Selecteer Gereed.

Je kunt jezelf verwijderen als eigenaar of beheerder. Als je de primaire eigenaar bent en het account wilt verlaten, moet je eerst de rol van een andere persoon wijzigen naar 'Primaire eigenaar'.