Eigenaren en beheerders wijzigen van kanalen met een merkaccount

Het is de verantwoordelijkheid van de kanaaleigenaar om alleen vertrouwde gebruikers toegang te geven. Zo voorkom je problemen met kanaalbeheer.

Met kanaalrechten geef je andere gebruikers toegang tot je kanaal via specifieke rollen. Door rollen toe te wijzen, kies je het juiste toegangsniveau. Migreer naar kanaalrechten om beveiligingsrisico's zoals wachtwoord delen te voorkomen en andere privacyproblemen tot een minimum te beperken.

Als een YouTube-kanaal aan een merkaccount gekoppeld is, kunnen verschillende gebruikers het kanaal beheren via hun Google-account. Je hebt geen afzonderlijke gebruikersnaam of afzonderlijk wachtwoord nodig om YouTube-kanalen met een merkaccount te beheren. Een merkaccount kan aan een YouTube-kanaal zijn gekoppeld, maar niet aan andere Google-services.

Check eerst of je kanaal is gekoppeld aan een merkaccount. Als dit niet het geval is, kun je de eigenaren en beheerders van het kanaal wijzigen met de instructies om toegang tot je YouTube-kanaal te geven of in te trekken.

Problemen oplossen met rollen toevoegen aan merkaccounts

Gebruik kanaalrechten om de gebruikerstoegang tot je kanaal te beheren.

Als je rollen voor merkaccounts moet gebruiken (niet aanbevolen) en problemen ondervindt als je anderen toevoegt, moet je je misschien afmelden voor kanaalrechten en je later weer aanmelden. Als je je merkaccount opnieuw wilt gebruiken, nodig je iedereen opnieuw uit voor het merkaccount.

Als je je kanaal wilt afmelden, ga je in YouTube Studio naar Instellingen en dan Rechten en selecteer je Afmelden voor rechten in YouTube Studio. Meer informatie over hoe je je afmeldt voor kanaalrechten

Rollen bekijken of toevoegen aan je merkaccount

Gebruik rollen voor merkaccounts alleen als dat nodig is.Het is belangrijk dat je gebruikers het juiste toegangsniveau geeft om beveiligingsproblemen te voorkomen. Vermijd onveilige activiteiten, zoals wachtwoorden delen.

Het is de verantwoordelijkheid van de kanaaleigenaar om op de hoogte te zijn van de eigendomsgegevens van het merkaccount. We raden je aan de rechten van merkaccounts regelmatig te checken om de accountbeveiliging te waarborgen.

Zo kom je erachter wie je merkaccount beheert:

1. Ga naar het gedeelte Merkaccounts van je Google-account.
  2. Selecteer onder 'Je merkaccounts' het account dat je wilt bekijken.
  3. Selecteer Rechten beheren. Er verschijnt een lijst met de mensen die het account kunnen beheren, waaronder eigenaren.

Zo nodig je nieuwe mensen uit voor je merkaccount:

1. Kies Nieuwe gebruikers uitnodigen Nieuwe gebruikers uitnodigen om nieuwe mensen uit te nodigen.
  2. Geef hun e-mailadressen op.
  3. Kies hun rol onder hun namen:
    1. Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één hoofdeigenaar hebben.
    2. Beheerders kunnen Google-services gebruiken die ondersteuning bieden voor merkaccounts (zoals foto's delen in Google Foto's of video's posten op YouTube).
    3. Communicatiebeheerders kunnen hetzelfde doen als beheerders, maar kunnen YouTube niet gebruiken.
  4. Tik op Uitnodigen en dan Klaar.

Mensen die je uitnodigt, krijgen een e-mail waarin ze je uitnodiging kunnen accepteren.

Jezelf instellen als hoofdeigenaar van je merkaccount

Als je eigenaar bent van een merkaccount, kun je jezelf toewijzen als de hoofdeigenaar. Je moet minimaal 7 dagen eigenaar zijn om dat te kunnen doen. Als je niet aan deze voorwaarde voldoet, krijg je een foutmelding.

We raden je aan niet 1 maar minstens 2 hoofdeigenaren voor het merkaccount in te stellen.

Als je geen nieuwe hoofdeigenaar kunt aanwijzen, check je of je bent afgemeld voor kanaalrechten. Beheerders kunnen de rol van hoofdeigenaar niet wijzigen.

1. Ga op je computer naar het gedeelte Merkaccounts van je Google-account.
  2. Selecteer onder 'Je merkaccounts' het account dat je wilt beheren.
  3. Klik op Rechten beheren.
  4. Zoek je naam.
    • Tip: Als je je naam niet kunt vinden, moet een andere kanaaleigenaar je als eigenaar toevoegen. Nadat je de uitnodiging hebt geaccepteerd en 7 dagen hebt gewacht, probeer je het opnieuw vanaf stap 1.
  5. Klik naast de naam op de pijl-omlaag en dan Hoofdeigenaar en dan Overdragen.