Eigenaren en beheerders wijzigen van kanalen met een merkaccount

Als je een merkaccount hebt, kun je nu kanaalrechten gebruiken om toegang tot je YouTube-kanaal te geven of in te trekken. Meer informatie

Als een kanaal aan een merkaccount is gekoppeld, kunnen meerdere gebruikers het kanaal beheren via hun Google-account. Je hebt geen afzonderlijke gebruikersnaam of afzonderlijk wachtwoord nodig om YouTube-kanalen met een merkaccount te beheren.

Abonneer je op ons TeamYouTube-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Check eerst of je kanaal is gekoppeld aan een merkaccount. Als dit niet het geval is, kun je de eigenaren en beheerders van het kanaal wijzigen door deze instructies te volgen.

Gebruikers bekijken of toevoegen

Alleen de eigenaar van een merkaccount kan anderen toegang geven tot een YouTube-kanaal.

1. Log in bij YouTube als de eigenaar van het merkaccount.
  2. Klik rechtsboven op je account op en dan Instellingen Settings.
  3. Klik onder Account op Beheerders toevoegen of verwijderen.
  4. Klik op Rechten beheren.
  5. Voer je wachtwoord in en verifieer je account opnieuw. Bekijk meer informatie over je account opnieuw verifiëren.
  6. Kies 'Nieuwe gebruikers uitnodigen' Mensen vragen om beheerder te worden.
  7. Geef het e-mailadres van de gebruiker(s) op.
  8. Kies onder hun namen wat hun rol moet zijn:
    • Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één hoofdeigenaar hebben.
      • Opmerking: Eigenaren kunnen alle acties voor het kanaal uitvoeren, zoals het kanaal of andere eigenaren verwijderen en andere mensen als eigenaar of beheerder aanwijzen.
    • Beheerders kunnen Google-services gebruiken die ondersteuning bieden voor merkaccounts, zoals foto's delen op Google Foto's of video's posten op YouTube.
    • Houd er rekening mee dat communicatiebeheerders geen toegang hebben tot YouTube-kanalen. Bekijk meer informatie over rollen voor merkaccounts.
  9. Selecteer Uitnodigen en dan Gereed.

Rollen aanpassen of gebruikers verwijderen

Alleen een eigenaar van een merkaccount kan eigenaren of beheerders verwijderen uit een YouTube-kanaal van dit merkaccount.

1. Log in bij YouTube als de eigenaar van het merkaccount.
  2.  Klik rechtsboven op je account op en danInstellingen Settings.
  3. Klik onder Account op Beheerders toevoegen of verwijderen.
  4. Klik op Rechten beheren.
  5. Voer je wachtwoord in en verifieer je account opnieuw. Bekijk meer informatie over je account opnieuw verifiëren.
  6. Je krijgt een lijst te zien met de mensen die het account kunnen beheren.
  7. Je hebt nu deze opties:
    • Iemands rol aanpassen: Selecteer de huidige rol naast de naam van de persoon en kies dan een nieuwe rol.
    • Iemand verwijderen: Selecteer Verwijderen Verwijderen naast de naam van de persoon. Bevestig je keuze als dit wordt gevraagd.
  8. Selecteer Gereed.

Je kunt jezelf verwijderen als eigenaar of beheerder. Als je de hoofdeigenaar bent en het account wilt verlaten, moet je eerst de rol van een andere gebruiker aanpassen naar Hoofdeigenaar.

De eigenaar van een merkaccount achterhalen

Als je de beheerder van een merkaccount bent, kun je zien wie de eigenaar van het account is:

1. Ga op je computer naar YouTube.com.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik onder Account op Beheerders toevoegen of verwijderen.
  4. Klik op Rechten beheren.
  5. Je ziet de hoofdeigenaar en andere eigenaren.