Specifikationer for video- og lydformatering

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes CMS til at administrere deres ophavsretsligt beskyttede indhold.
Du skal være enten rettighedshaveren eller den autoriserede repræsentant for indehaveren af ophavsretten for alle video- og lydfiler, du leverer til YouTube.

Retningslinjer for videoformatering

Følgende retningslinjer beskriver specifikationerne for formatering, der giver den højeste kvalitet ved afspilning af videoer på YouTube. YouTube opfordrer partnere til at uploade videoer, der er så tæt på det oprindelige højkvalitets kildeformat som muligt, for at øge sandsynligheden for, at dine videoer afspilles i højere kvalitet (HQ). Bemærk, at YouTube altid omkoder videoer for at optimere deres afspilningskvalitet.

• Filformat: YouTube foretrækker det originale 1080p HD-udsendelsesformat, som du har i dit digitale indholdsbibliotek, samt dvd-kompatible MPEG-2-programstreams gemt med en .MGP-udvidelse. Hvis du ikke kan indsende videoer i MPEG-2-format, er MPEG-4 det foretrukne format. Følgende specifikationer giver optimal afspilning af MPEG-2- og MPEG-4-videoer:

• MPEG-2

• Lydcodec: MPEG Layer II eller Dolby AC-3
      • Lydbithastighed: 128 kbps eller bedre
    • MPEG-4

• Videocodec: H.264
      • Lydcodec: AAC
      • Lydbithastighed: 128 kbps eller bedre
  • Mindste varighed af lyd/video: 33 sekunder (eksklusive sorte og statiske billeder på videokanalen samt stilhed og baggrundsstøj på lydkanalen)

• Billedfrekvens: Videoer skal være i deres oprindelige billedfrekvens uden resampling. For filmkilder giver en progressiv master på 24 fps eller 25 fps de bedste resultater. Billedfrekvensen er typisk indstillet til 24, 25 eller 30 billeder pr. sekund. Brug ikke teknikker til resampling, da de kan få billeder til at ryste og ofte resulterer i lavere kvalitet. Nogle eksempler på uønskede teknikker er upsampling- og overførselsprocesser såsom Telecine pulldown.

• Billedformat: Videoer bør være i deres oprindelige billedformat, og uploadede videoer bør aldrig indeholde letterbox- eller pillarbox-bjælker. YouTube-afspilleren indrammer automatisk videoer for at sikre, at de vises korrekt, uden at beskære eller udstrække dem, uanset størrelsen af videoen eller afspilleren. Se Avanceret kodning for at få visuelle eksempler.

• Hvis videoens oprindelige billedformat er 1,77:1, og den samlede billedstørrelse også har et format på 1,77:1, skal du bruge 16:9-beskæring med kvadratiske pixels og uden kant.
    • Hvis videoens oprindelige billedformat er 1,77:1, og den samlede billedstørrelse ikke har et format på 1,77:1, skal du bruge 16:9-beskæring med kvadratiske pixels og en ensfarvet, uforanderlig kant.
    • Hvis videoens oprindelige billedformat er 1,33:1, og den samlede billedstørrelse også har et format på 1,33:1, skal du bruge 4:3-beskæring med kvadratiske pixels og uden kant.
    • Hvis videoens oprindelige billedformat er 1,33:1, og den samlede billedstørrelse ikke har et format på 1,33:1, skal du bruge 4:3-beskæring med kvadratiske pixels og en ensfarvet, uforanderlig kant.

Hvis biograffilm har en "pan-and-scan"-version ud over den originale 16:9-version, skal du uploade begge versioner separat.

• Videoopløsning: YouTube foretrækker videoer i HD, og generelt skal du levere videoer i den højeste opløsning, der er tilgængelig, for at give maksimal fleksibilitet i kodnings- og afspilningsprocesserne. For videoer beregnet til salg eller udlejning skal du levere en opløsning på mindst 1920 x 1080 med et billedformat på 16:9. For indhold med eller uden annoncer fastsætter YouTube ikke en mindsteopløsning, men vi anbefaler en opløsning på mindst 1280 x 720 for video, der har et billedformat på 16:9, og en opløsning på mindst 640 x 480 for video, der har et billedformat på 4:3.

Du kan overveje at levere videoer af reduceret kvalitet, hvis disse videoer ikke bliver offentligt synlige på YouTube og kun uploades som referencer for Content ID. Disse videoer kan typisk have en opløsning på "en fjerdedel" – dvs. 320 x 240. Videoerne skal dog være på mere end 200 linjer for at give effektive referencer.

• Videobithastighed: Da bithastighed er stærkt afhængig af codec, er der ingen anbefalet minimumsværdi. Videoer bør optimeres for billedfrekvens, billedformat og opløsning snarere end for bithastighed. Bithastigheder på 50 eller 80 Mbps er almindeligt for videoer, der er beregnet til salg eller udlejning.

Hvis du ikke kan kode dine videoer med de foretrukne specifikationer, kan du stadig indsende din video i formaterne .WMV, .AVI, .MOV og .FLV. I dette tilfælde anbefaler vi, at du uploader videoen i den højest mulige kvalitet. YouTube accepterer stadig dit videoindhold og genkoder dine videofiler efter behov. Men kvaliteten af ​​dine videoer er måske ikke optimal, og det kan gøre, at dine videoer ikke er kvalificerede til HQ-kodning. Hvis du ikke kan kode dine videoer med de foretrukne specifikationer, anbefaler vi, at du uploader et par testvideoer online for at sikre, at du er tilfreds med afspilningskvaliteten på YouTube.

Retningslinjer for lydfiler

De følgende retningslinjer gælder for lydspor, du leverer til YouTube. Disse retningslinjer beskriver de specifikationer for formatering, der giver den højeste kvalitet ved afspilning af lyd på YouTube og ved matchning af dine lydspor med lydsporene på brugeruploadede videoer. Bemærk, at et lydspor kun afspilles på YouTube, hvis du har valgt at medtage det pågældende spor i YouTubes AudioSwap-program. Generelt anbefaler vi, at du uploader lyd i den højest mulige kvalitet.

• Understøttede filformater:
    • MP3-lyd i MP3-/WAV-container
    • PCM-lyd i WAV-container
    • AAC-lyd i MOV-container
    • FLAC-lyd
  • Mindste lydbithastighed for formater med tab: 64 kbps
  • Mindste hørbare varighed: 33 sekunder (eksklusive stilhed og baggrundsstøj)
  • Maksimal varighed: Ingen