Oversigt over YouTubes administration af rettigheder

YouTubes system til administration af din intellektuelle ejendom består af tre hoveddele:

• YouTubes system til rettighedsadministration identificerer ejerne og administratorerne af din intellektuelle ejendom og fastlægger politikkerne til håndhævelse af dine rettigheder.

• Content ID scanner automatisk YouTube-videoer for indhold, der matcher din intellektuelle ejendom, og anvender den fastlagte rettighedspolitik på videoer, der matcher.

• YouTube-videoer er en (valgfri) offentliggørelse af din intellektuelle ejendom, som bliver gjort tilgængelig for brugere på youtube.com.

Når du uploader din intellektuelle ejendom til YouTube, skal den være særskilt repræsenteret i hver af disse dele. Det vil altså sige, at en enkelt intellektuel ejendom kan være repræsenteret op til tre forskellige steder i YouTubes system:

• Et aktiv repræsenterer din intellektuelle ejendom i systemet til rettighedsadministration. Du angiver oplysninger om ejerskab og rettigheder som en del af aktivet.

• En reference repræsenterer din intellektuelle ejendom ved Content ID-matchning. Du indsender en digital mediefil, som Content ID sammenligner med uploadet videoindhold.

• En video repræsenterer din intellektuelle ejendom på youtube.com. Videoens metadata beskriver indholdet og angiver, hvordan det vises på youtube.com. Videoen bruger den samme mediefil som reference.

Aktivet er den vigtigste del i systemet. Det er den del, som de andre elementer er forbundet med. Du skal oprette et aktiv for hver enkelt intellektuelle ejendom: Referencer og videoer er valgfrie.

Et aktiv kan have flere referencer. Et filmaktiv kan f.eks. have særskilte referencer med billedformater i 16:9 og 4:3.

Du knytter videoer til aktiver ved at gøre krav på videoen på vegne af aktivet. Du kan gøre krav på videoer, som du uploader, og du kan muligvis også gøre krav på andre brugeres videoer, når de inkluderer indhold, som matcher dit aktiv.

Du opretter også andre understøttende oplysninger, f.eks.:

• Ejerskab indeholder oplysninger om ejerne af et aktiv eller en gruppe af aktiver, f.eks. hvor stor en procentdel af aktivet de ejer, og i hvilke områder de ejer aktivet. Du bruger ejerskab til at angive, hvem der ejer rettighederne til dine aktiver.

• Rettighedspolitik fastlægger vilkårene og reglerne for at tjene penge på videoer, der er gjort krav på. Du kan f.eks. fastlægge en politik, der viser annoncer til seere i USA, men som kun sporer seere i den resterende del af verden. Du knytter politikker til aktiver.