Informació general sobre la gestió de drets de YouTube

El sistema de YouTube per gestionar la teva propietat intel·lectual consta d'aquests tres components principals:

• El sistema de gestió dels drets de YouTube identifica els propietaris i els administradors de la teva propietat intel·lectual i defineix les polítiques que es fan servir per exercir els teus drets.

• Content ID comprova de manera automàtica si els vídeos de YouTube inclouen contingut que coincideixi amb la teva propietat intel·lectual i aplica la política de drets definida al vídeo coincident.

• Els vídeos de YouTube són la representació pública (opcional) de la teva propietat intel·lectual, disponibles per als usuaris de youtube.com.

Quan penges contingut amb propietat intel·lectual a YouTube, has de crear-ne una representació a cada un d'aquests components per separat. Dit d'una altra manera, un mateix contingut amb propietat intel·lectual té fins a tres representacions al sistema de YouTube:

• Un recurs és la representació de la teva propietat intel·lectual al sistema de gestió dels drets. Especifiques informació sobre la propietat i els drets com a part del recurs.

• Una referència és la representació de la teva propietat intel·lectual per a la cerca de coincidències de Content ID. Proporciones un fitxer multimèdia digital que Content ID compara amb el contingut dels vídeos penjats.

• Un vídeo és la representació de la teva propietat intel·lectual a youtube.com. Les metadades del vídeo descriuen el contingut i especifiquen com es mostra a youtube.com. El vídeo fa servir el mateix fitxer multimèdia com a referència.

El recurs és el nucli del sistema, l'objecte amb què s'associen els altres objectes. Has de crear un recurs per a cada contingut amb propietat intel·lectual; les referències i els vídeos són opcionals.

Un recurs pot tenir més d'una referència associada. Per exemple, un recurs d'una pel·lícula pot tenir diferents referències amb les relacions d'aspecte 16:9 i 4:3.

Enllaces vídeos als recursos reclamant el vídeo en nom del recurs. Reclames vídeos que penges, i també pots reclamar vídeos d'altres usuaris si inclouen contingut que coincideix amb el teu recurs.

També crees altres dades de suport, com ara les següents:

• La propietat proporciona informació sobre els propietaris d'un recurs o grup de recursos, com ara el percentatge del recurs que és propietat seva i els territoris on ho és. Fas servir la propietat per declarar qui és el propietari dels drets dels teus recursos.

• La política de drets defineix les condicions i les regles per monetitzar els vídeos reclamats. Per exemple, pots definir una política que mostri anuncis als espectadors dels Estats Units, però que només faci un seguiment dels espectadors de la resta del món. Associes polítiques amb recursos.