Skapa en ny kanal i din innehållshanterare

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.
I Innehållshanteraren i Studio kan du skapa nya kanaler som automatiskt länkas till ditt innehållshanteringskonto. När du har skapat en ny kanal i Innehållshanteraren kan du
  • styra intäktsgenereringen för videor på den kanalen
  • aktivera Content ID-matchning för videor på den kanalen
  • ange behörigheter för enskilda kanalägare.
Obs! Kopplade MCN-nätverk är inte kvalificerade att skapa nya kanaler.

Skapa en kanal

Så här skapar du en kanal som är länkad till din innehållshanterare:

1. Öppna YouTube Studio.
  2. Klicka på Inställningar till vänster.
  3. Klicka på Kanalföljt av Avancerade inställningar.
  4. Scrolla ned och klicka på Hantera YouTube-konto.
  5. Klicka på Lägg till eller hantera kanaler följt av Skapa en kanal .
    • Du kan även klicka på Skapa en ny kanal.
  6. Du kan ange ditt kanalnamn och skapa en ny kanal.

När den nya kanalen har skapats ser du den på din kanalsida. Ägaren av den nya kanalen är ditt Google-konto. Du kan också lägga till ägare och ansvariga och flytta kanalen till ett annat konto.

Generera intäkter med den nya kanalen

Den nya kanalen måste uppfylla YouTubes partnerprograms kvalifikationskriterier för att du ska kunna generera intäkter med den. YouTube granskar automatiskt kanalen när den uppfyller kraven på visningstid och antal prenumeranter. Granskningen slutförs vanligtvis inom en månad när kraven uppfylls.

När kanalen har granskats får du en e-postavisering.