Rollen maken en beheren

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Als je een gebruiker uitnodigt voor je Content Manager, wijs je diegene een rol toe. Met een rol geef je aan welke rechten een gebruiker heeft als deze je Content Manager-account gebruikt. Een rol bepaalt met name welke functies toegankelijk zijn en welke beperkingen er gelden.

Met de beheerdersrol heb je toegang tot alle Content Manager-functies. Als je gebruikers meer gespecialiseerde toegang wilt geven, kun je aangepaste rollen maken en deze zo nodig bewerken.

Aangepaste rollen maken

Ga als volgt te werk om een aangepaste rol te maken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op ROLLEN BEHEREN.
  5. Klik op het dropdownmenu en dan Nieuwe maken.
  6. Geef de rol een naam onder Rolnaam.
    • Kies een naam waarmee de rol makkelijk te herkennen is en die zich onderscheidt van andere rollen.
    • De maximumlengte is 100 tekens
  7. Klik op de selectievakjes naast de functies en beperkingen die je aan de rol wilt toewijzen.
    • Plaats voor meer informatie over elk recht de cursor op de vraagtekens .
  8. Klik op KLAAR.
  9. Klik op de pagina Rechten op OPSLAAN om de nieuwe rol op te slaan.

Je kunt de rol nu toewijzen aan gebruikers van je Content Manager.

Bestaande rollen bewerken

Nadat een rol is gemaakt, kun je de naam van een rol bewerken of de functies en beperkingen aanpassen die aan de rol zijn toegewezen. Als je een rol bewerkt, zijn je bewerkingen van invloed op de rechten van alle gebruikers die zijn toegewezen aan de rol.

Een bestaande rol bewerken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op ROLLEN BEHEREN.
  5. Klik op het dropdownmenu en selecteer de rol die je wilt bewerken.
  6. Breng je wijzigingen aan. Je kunt de naam van de rol wijzigen en de functies en beperkingen aanpassen die je aan de rol wilt toewijzen.
  7. Klik op KLAAR.
  8. Klik op de pagina Rechten op OPSLAAN om de wijzigingen op te slaan.

De bewerkingen die je hebt aangebracht, hebben nu invloed op de rechten van alle gebruikers die zijn toegewezen aan de rol.

De rol van een gebruiker wijzigen

Ga als volgt te werken om de rol die is toegewezen aan een gebruiker te wijzigen:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Zoek de gebruiker die je wilt updaten.
    • Klik op Filter selecteren  en dan Zoekwoord en geef de naam of het e-mailadres op om de lijst te verfijnen.
  5. Klik op de naam van de toegewezen rol.
  6. Selecteer de nieuwe rol die je aan de gebruiker wilt toewijzen.
  7. Klik op OPSLAAN om de wijzigingen op te slaan.
Gebruikers zoeken die zijn toegewezen aan een rol

Zo bekijk je een lijst met alle Content Manager-gebruikers die zijn toegewezen aan een rol:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op Filter selecteren  en dan Rollen. Er verschijnt een lijst met alle rollen die je hebt gemaakt in Content Manager.
  5. Vink de rol aan waarop je wilt filteren. Je kunt ook de naam van een rol invoeren om de lijst te verfijnen.
Rollen verwijderen

Als er geen rol is toegewezen aan gebruikers, kun je de rol verwijderen. Rollen met actieve gebruikers kunnen niet worden verwijderd.

Een rol verwijderen:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Selecteer ROLLEN BEHEREN.
  5. Zoek de rol die je wilt verwijderen.
  6. Klik op ROL VERWIJDEREN.
  7. Klik op de pagina Rechten op OPSLAAN om de wijzigingen op te slaan.

Onderaan de pagina verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd dat de rol is verwijderd.

Meer informatie over hoe je gebruikers beheert.