Gebruikers bekijken en beheren

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.

In de instellingen van Content Manager zie je op de pagina Rechten welke Content Manager-gebruikers zijn toegewezen en welke rol ze zijn toegewezen.

Hier kun je alle gebruikers bekijken, filteren om specifieke gebruikers te vinden, een lijst met gebruikers exporteren en gebruikers verwijderen die geen toegang meer nodig hebben.

Een lijst met gebruikers weergeven

Zo bekijk je een lijst van alle gebruikers die toegang hebben tot je Content Manager:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.

Als je de lijst wilt verfijnen, klik je op Filter selecteren  en filter je gebruikers op Zoekwoord of Rollen. Meer informatie over het beheer van rollen

Zie Een lijst met gebruikers exporteren om de lijst te exporteren.

Opmerking: Elke pagina toont maximaal 30 gebruikers.
Een specifieke gebruiker zoeken

Zo zoek je een specifieke Content Manager-gebruiker:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op Filter selecteren  en dan Zoekwoord.
  5. Geef een zoekwoord op, zoals een naam of e-mailadres en dan TOEPASSEN.
    • Opmerking: De zoekfunctie is niet hoofdlettergevoelig. De zoektermen mogen geen jokertekens bevatten.
Gebruikers zoeken die zijn toegewezen aan een rol

Zo bekijk je een lijst met alle Content Manager-gebruikers die zijn toegewezen aan een rol:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op Filter selecteren  en dan Rollen. Er verschijnt een lijst met alle rollen die je hebt gemaakt in Content Manager.
  5. Vink de rol aan waarop je wilt filteren. Je kunt ook de naam van een rol invoeren om de lijst te verfijnen.
Een lijst met gebruikers exporteren

Zo exporteer je een lijst met Content Manager-gebruikers:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Vink het vakje aan naast de gebruikers van wie je de informatie wilt exporteren.
    • Klik op het selectievakje bovenaan om alle gebruikers op een pagina te selecteren.
    • Als je alle Content Manager-gebruikers wilt selecteren, vink je het selectievakje bovenaan aan en dan Alles selecteren.
  5. Klik op Exporteren  en dan Door komma's gescheiden waarden (.csv) . Het bestand wordt automatisch gedownload.

Veldbeschrijvingen

Veldnaam Beschrijving

Naam

Weergavenaam van de gebruiker

E-mailadres

E-mailadres van de gebruiker

Rol

Naam van de rol, bijv. beheerder

Rechten: Functies

Functies waartoe een gebruiker toegang heeft

Rechten: Beperkingen

Beperkingen die van toepassing zijn op een gebruiker, bijvoorbeeld geen opbrengst bekijken

Status

Actief: De gebruiker heeft de uitnodiging geaccepteerd en heeft actieve toegang tot je Content Manager.

Uitgenodigd: De uitnodiging is verzonden, maar de gebruiker heeft deze niet geaccepteerd. De gebruiker heeft pas toegang tot je Content Manager als de uitnodiging is geaccepteerd.

Uitnodiging verloopt op

Als de uitnodiging van een gebruiker verloopt (wordt alleen getoond voor gebruikers met de status Uitgenodigd)

Gebruikers verwijderen

Zo verwijder je een gebruiker uit je Content Manager:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Klik op Rechten.
  4. Zoek de gebruiker die je wilt verwijderen.
    • Klik op Filter selecteren  en dan Zoekwoord en geef de naam of het e-mailadres op om de lijst te verfijnen.
  5. Klik in de kolom Toegang op de rolnaam  en selecteer Toegang verwijderen.
  6. Klik op KLAAR.
  7. Klik op de pagina Rechten op OPSLAAN om de wijzigingen op te slaan.

Onderaan de pagina verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd dat de gebruiker is verwijderd uit je Content Manager.

Meer informatie over het beheer van rollen