Een gebruiker uitnodigen voor je Content Manager

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.
Als je organisatie een Content Manager maakt, wordt één gebruiker de beheerder. De beheerder kan andere mensen uitnodigen om content te beheren.

Beheerders kunnen ook verschillende rollen maken en toewijzen. Zo bepalen ze welke gebruikers toegang hebben tot bepaalde functies en welke beperkingen er voor hen gelden. Lees meer over hoe je rollen maakt en je Content Manager instelt.

Een uitnodiging verloopt 30 dagen nadat die is gestuurd.

Een uitnodiging sturen

Check of de gebruiker die je wilt uitnodigen een Google-account heeft voordat je een uitnodiging stuurt.Alleen e-mailadressen met een Google-account kunnen worden uitgenodigd.

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Klik in het linkermenu op Instellingen.
  3. Klik op Rechten. Op deze pagina vind je een lijst met gebruikers die toegang hebben tot Content Manager en welke rol aan hen is toegewezen.
  4. Klik op UITNODIGEN.
  5. Geef in het veld E-mailadres het e-mailadres op van de gebruiker die je wilt uitnodigen.
  6. Selecteer in het veld Toegang de rol die de uitgenodigde gebruiker moet hebben. Lees meer over rollen.
  7. Klik op KLAAR.
  8. Ga terug naar de pagina Rechten en klik op OPSLAAN om de uitnodiging te sturen.
    • Uitnodigingen verlopen na 30 dagen.

Bevestiging dat de uitnodiging is gestuurd

Nadat je de uitnodiging hebt gestuurd, zie je onderaan de pagina Rechten een bevestigingsbericht. Via de pagina Rechten kun je ook later zien of je al een uitnodiging hebt gestuurd:

1. Klik op Filter selecteren .
  2. Selecteer Zoekwoord.
  3. Geef het e-mailadres van de uitgenodigde gebruiker op.
  4. Klik op TOEPASSEN.
  5. Check of het icoon Uitgenodigd  naast het e-mailadres staat.
    • Als je het icoon ziet, betekent dit dat je de uitnodiging hebt gestuurd. De uitgenodigde persoon moet nu de uitnodiging accepteren via de link in de e-mail.
    • Als je het icoon Uitgenodigd niet ziet, is de uitnodiging al geaccepteerd en kan deze persoon nu content beheren.
    • Als het e-mailadres niet wordt vermeld, is de uitnodiging waarschijnlijk niet gestuurd. Check het e-mailadres en stuur de uitnodiging opnieuw.
Opmerking: Sommige extensies van derden kunnen de lijst met gebruikers of rollen vertekenen. Als je problemen ondervindt met rechten, zet je extensies van derden uit en probeer je de wijzigingen opnieuw aan te brengen.