Visa och hantera användare

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

På sidan Behörigheter i inställningarna för Innehållshanteraren visas användare i Innehållshanteraren och vilka roller de har tilldelats.

Här kan du visa alla användare, filtrera för att hitta specifika användare, exportera en lista över användare och ta bort användare som inte längre behöver åtkomst.

Visa en lista över användare

Så här visar du en lista över alla användare med åtkomst till Innehållshanteraren:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.

Du kan begränsa listan genom att klicka på Välj filter och filtrera användare efter Sökord eller Roller. Läs mer om att hantera roller.

Om du vill exportera listan väljer du Exportera en lista över användare.

Obs! Upp till 30 användare visas per sida.
Hitta en specifik användare

Så här söker du efter en viss användare i Innehållshanteraren:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på Välj filter följt av Sökord.
  5. Ange ett sökord, till exempel ett namn eller en e-postadress följt av klicka på Använd.
    • Obs! Sökningen är inte skiftlägeskänslig. Dina sökord får inte innehålla jokertecken.
Hitta användare som har tilldelats en roll

Så här visar du en lista med alla användare i Innehållshanteraren som har tilldelats en roll:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på Välj filter följt av Roller. En lista över alla roller du har skapat i Innehållshanteraren visas.
  5. Markera rutan bredvid den roll du vill filtrera efter. Du kan även börja skriva in namnet på en roll för att begränsa listan.
Exportera en lista över användare

Så här exporterar du en lista över användare i Innehållshanteraren:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Markera rutan bredvid varje användare vars information du vill exportera.
    • Om du vill markera alla användare på en sida klickar du på kryssrutan längst upp.
    • Markera alla användare i Innehållshanteraren genom att klicka på kryssrutan längst upp följt av Markera alla.
  5. Klicka på Exportera följt av Kommaavgränsade värden (.csv) . Filen laddas ned automatiskt.

Fältbeskrivningar

Fältnamn Beskrivning

Namn

Användarens visningsnamn.

E-postadress

Användarens e-postadress.

Roll

Rollnamnet, t.ex. Administratör.

Behörigheter: Funktioner

Funktioner som en användare har åtkomst till.

Behörigheter: Begränsningar

Begränsningar som gäller en användare, t.ex. att användaren inte kan se intäkter.

Status

Aktiv: Användaren har godkänt din inbjudan och har aktiv åtkomst till Innehållshanteraren.

Inbjuden: Inbjudan har skickats men användaren har inte godkänt den. Användaren får inte åtkomst till Innehållshanteraren förrän inbjudan har godkänts.

Inbjudan löper ut

När en användares inbjudan löper ut (visas endast för användare med statusen Inbjuden).

Ta bort användare

Så här tar du bort en användare från Innehållshanteraren:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Leta reda på användaren du vill ta bort.
    • Du kan begränsa listan genom att klicka på Välj filter följt av Sökord och ange ett namn eller en e-postadress.
  5. Klicka på rollnamnet i kolumnen Åtkomst och välj Ta bort åtkomst.
  6. Klicka på Klar.
  7. När du kommit tillbaka till sidan Behörigheter klickar du på Spara för att spara ändringarna.

Ett meddelande visas längst ned på sidan som bekräftar att användaren har tagits bort från Innehållshanteraren.

Läs mer om att hantera roller.