Clips met hoogtepunten maken

Onze klassieke tools voor livestreaming verdwijnen binnenkort. Probeer ons nieuwe Live controlecentrum waar je zowel de klassieke desktoptools voor livestreaming als nieuwe en verbeterde functies vindt. Meer info

Als je een livestream maakt, kun je met clips met hoogtepunten een ingekorte, bewerkte versie van de livestream delen terwijl je aan het streamen bent. Hoe je clips met hoogtepunten kunt maken, hangt af van of je het Live controlecentrum, Nu streamen of Evenementen gebruikt.

1. Open YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN  om het Live controlecentrum te openen.
  3. Klik op Streamen of Beheren en start een stream.
  4. Klik bovenaan op Hoogtepunt maken .
Nu streamen

Als je 'Nu streamen' gebruikt, kunnen we automatisch je streamresolutie en framesnelheid detecteren.

1. Nadat de stream is gestart, klik je onder de speler op de knop Hoogtepunt maken.
  2. Gebruik Spelertijd gebruiken op de tijdlijn van de speler om de begin- en eindtijd van de clip in te stellen.
  3. Klik op Uploaden om een clip met hoogtepunten te uploaden. Je kunt meerdere clips met hoogtepunten maken.
  4. Je vindt de bestanden die worden verwerkt terug in het gedeelte 'Uploads' in 'Videobeheer'. Je kunt op elk moment metadata en aangepaste thumbnails toevoegen.
Evenementen

Als je een livestream plant met Evenementen kun je hoogtepunten maken zonder Archiefopnamen in te schakelen.

1. Maak je evenement en begin met streamen terwijl de functie synchroniseren met voorbeeldspeler is ingeschakeld.
  2. Gebruik de tijdlijn van de voorbeeldspeler om de begin- en eindpunten in te stellen met Hoogtepunt maken, Beginpunt instellen, en Eindpunt instellen.
  3. Klik op Uploaden om een clip met hoogtepunten te uploaden. Je kunt meerdere clips met hoogtepunten maken.
  4. Je vindt de bestanden die worden verwerkt terug in het gedeelte Uploads in Videobeheer. Je kunt op elk moment metadata en aangepaste thumbnails toevoegen.