Een video met hoogtepunten maken

Onze klassieke tools voor livestreaming verdwijnen binnenkort. Probeer onze nieuwe Live regiekamer waar je zowel de klassieke desktoptools voor livestreaming als nieuwe en verbeterde functies vindt. Meer info

Als je een livestream maakt, kun je met hoogtepunten een ingekorte, bewerkte versie van de livestream delen terwijl je aan het streamen bent. Hoe je hoogtepunten kunt maken, hangt af van of je de 'Live regiekamer', 'Nu streamen' of 'Evenementen' gebruikt.

Een streammarkering toevoegen om gemakkelijk hoogtepunten te maken

Als er iets interessants gebeurt tijdens je livestream kun je streammarkeringen  invoegen om gemakkelijker hoogtepunten te maken. Je ziet deze streammarkeringen op de tijdlijn tijdens het maken van hoogtepunten in de YouTube Editor.

Hoogtepunten maken

Je kunt tijdens het streamen een hoogtepunt maken of deze bewerken na het streamen. Als je zelf streamt (zoals de meeste gamers), voeg je waarschijnlijk ter referentie een streammarkering in en maak je een hoogtepunt na afloop van de stream. Als je deel uitmaakt van een team, kun je gemakkelijk een hoogtepunt maken tijdens het streamen.

1. Open YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op Maken en dan Live gaan.
  3. Klik op Streamen of Beheren en start een stream.
  4. Klik als er iets interessants gebeurt rechtsboven op 'Streammarkering invoegen'  om een streammarkering in te voegen.
  5. Klik bovenaan op 'Hoogtepunt maken' .
  6. De video inkorten: Selecteer wat je wilt uitlichten. Je kunt de handgrepen op de tijdlijn verschuiven of de tijdstempels bewerken.
    Dempen of dempen opheffen: Tik op 'Dempen' .
  7. Voer een titel in, stel de privacy van de video in en voeg een beschrijving toe.
  8. Klik op Maken. Je video wordt automatisch gepubliceerd.
Nu streamen

Als je 'Nu streamen' gebruikt, kunnen we automatisch je streamresolutie en framesnelheid detecteren.

1. Nadat de stream is gestart, klik je onder de speler op de knop Hoogtepunt maken.
  2. Gebruik Spelertijd gebruiken op de tijdlijn van de speler om de begin- en eindtijd van de clip in te stellen.
  3. Klik op Uploaden om een clip met hoogtepunten te uploaden. Je kunt meerdere clips met hoogtepunten maken.
Evenementen

Als je een livestream plant met Evenementen kun je hoogtepunten maken zonder Archiefopnamen in te schakelen.

1. Maak je evenement en begin met streamen terwijl de functie synchroniseren met voorbeeldspeler is ingeschakeld.
  2. Gebruik de tijdlijn van de voorbeeldspeler om de begin- en eindpunten in te stellen met Hoogtepunt maken, Beginpunt instellen, en Eindpunt instellen.
  3. Klik op Uploaden om een clip met hoogtepunten te uploaden. Je kunt meerdere clips met hoogtepunten maken.