YouTube-kanavien tilaaminen

Tilaamalla suosikkikanavasi näet enemmän niiden sisältöä. Tilauspainike on jokaisen YouTube-videon alapuolella tai kanavan sivulla. Tilaamiesi kanavien uudet videot näkyvät tilausfiidissäsi.

Voit myös saada ilmoituksia tilaamasi kanavan julkaisemasta uudesta sisällöstä. Oletuksena saat ilmoituksia vain kanavan kohokohdista. Lue lisää ilmoitusten hallinnasta.

Aloitusopas | Miten ja miksi YouTube-kanava kannattaa tilata

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

YouTube-kanavan tilaaminen

1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella.
  2. Siirry videoon, jonka kanavan haluat tilata.
  3. Valitse videosoittimen alapuolelta Tilaa .
    1. Jos videolla esiintyy toinen sisällöntuottaja, voit nähdä linkin hänen kanavasivulleen ja tilauspainikkeen. Katso lisätietoja sisällöntuottajista, jotka näkyvät "Mukana tässä videossa" ‑osiossa.

Ilmoitusten saaminen

Kun tilaat kanavan, sinulle lähetetään automaattisesti ilmoitus kanavan kohokohdista. Jos haluat saada ilmoituksen kanavan jokaisesta julkaistusta sisällöstä, muuta ilmoitusasetuksia

Huom. Jos perut kanavan tilauksen ja tilaat sen myöhemmin uudelleen, ilmoitusasetukset nollautuvat.

Et saa ilmoituksia, jos kanava on merkitty lapsille tehdyksi. Lisäksi ilmoituskellon asetuksena on Ei ilmoituksia . Asetusta ei voi muuttaa.

YouTube-kanavan tilauksen peruminen

1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella.
  2. Siirry videoon, jonka kanavan tilauksen haluat perua.
  3. Valitse videosoittimen alta Tilattu ja sitten Peruuta tilaus.
  4. Näytön alalaidassa näet ilmoituksen tilauksen peruuttamisesta.

Tilausten ylläpito

Tilattavien kanavien etsiminen

YouTube esittelee sinua mahdollisesti kiinnostavia videoita ja kanavia Koti-välilehdellä ja videon katselun jälkeen. Videosuositukset perustuvat katsomaasi sisältöön ja nousussa oleviin videoihin.

Jos et pidä suosituksista, ilmoita meille, ettet ole kiinnostunut niistä.

• Selaa eri kanavaluokkia: Jos haluat nähdä tietyn aihealueen kanavia, valitse Selaa kanavia, niin näet eri luokkien suosittuja kanavia.
  • Käytä hakua: Hae sinua kiinnostavaa YouTube-sisältöä. Sen jälkeen voit suodattaa hakutuloksista osuvimmat kanavat.

YouTube-tilausten katseleminen

Näet tilaamiesi kanavien uudet videot tilausfiidissä. Tilaamiesi kanavien videoita voi näkyä myös etusivun fiidissä mahdollisesti sinua kiinnostavien kanava- ja videosuositusten ohessa.

Jos perut kanavan tilauksen ja tilaat sen myöhemmin uudelleen, ilmoitusasetukseksi valitaan personoidut ilmoitukset tai ei ilmoituksia. Jos haluat saada ilmoituksen kaikista latauksista, ota käyttöön kaikki ilmoitukset.

Et saa ilmoituksia, jos kanava on merkitty lapsille tehdyksi. Lisäksi ilmoituskellon asetuksena on Ei ilmoituksia . Asetusta ei voi muuttaa.

Näet Tilaukset- ja Mitä kannattaa katsoa ‑osiot seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse oppaasta Tilaukset.
  3. Voit vaihtaa tilattujen kanavien näkymän valitsemalla Ruudukkonäkymä  tai Listanäkymä .

YouTube-tilausongelmien vianetsintä

YouTuben tilausrajoitukset

Jos saat liian monista tilauksista kertovan virheviestin, tilausrajasi on saavutettu. Yhden päivän aikana voit tilata enintään 75 kanavaa.

Yhteensä kanavatilauksia voi olla 2 000. Tilausrajasi kuitenkin kasvaa YouTube-kanavasi mukana. Tilausraja on sidottu kanavasi tilaajamäärään tai ikään. Tarkat rajat voivat vaihdella ajan mittaan.

Emme suosittele yli 5 000 kanavan tilaamista, sillä se voi huonontaa tilaussyötteesi ja kanavaluettelosi käyttökokemusta.

Ilman käyttäjän lupaa kanavia tilaavat kolmannen osapuolen laajennukset

Jos saat ilmoituksia videoista ja kanavista, joita et ole tilannut tai joiden tilauksen olet peruuttanut, syynä voi olla selainlaajennus, joka on tilannut sisältöä ilman lupaasi. Katso lisätietoja selainlaajennusten hallinnoimisesta.

Ilmoitusten ja tilaussyötteen erot

Tilaussyöte on käytettävissä sekä mobiililaitteella että tietokoneella, ja sen kautta näet tilaamiesi kanavien uudet videot.

Ilmoitusten avulla saat tiedon uusista videoista. Saat myös tilauksiisi liittyviä päivityksiä ja sisältösuosituksia. Ilmoituksia voi saada sähköpostilla (tietokone tai mobiililaite) tai personoituina ilmoituksina (mobiililaite). Kun tilaat kanavan, saat automaattisesti personoituja ilmoituksia sen toiminnasta.

Sähköposti-ilmoituksissa uusimmat ilmoitukset näkyvät ylimpänä. Jotkin ilmoitukset voivat näkyä uudempien ilmoitusten yläpuolella Tärkeät-kohdassa. Nämä ilmoitukset voivat olla hyödyllisimpiä sinulle. Voit saada tärkeän ilmoituksen esimerkiksi kun kommenttiisi vastataan tai omia videoitasi jaetaan.

Jos haluat saada tilaamasi kanavan kaikki ilmoitukset, napauta ilmoituskelloa . Kellokuvake muuttuu soivaksi kelloksi  sen merkiksi, että olet valinnut kaikki ilmoitukset.

Et saa ilmoituksia, jos kanava on merkitty lapsille tehdyksi. Ilmoituskellon asetuksena on Ei ilmoituksia . Asetusta ei voi muuttaa.