Lokaliserad metadata för bildspår och ursprungliga släppdatum

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Du kan tillhandahålla översatta titlar, artistnamn, genrer, etikettnamn, varningsmeddelanden för föräldrar och annan specifik metadata för inspelningar. Översättningar används i YouTube Music-appen och på music.youtube.com. Originaltexten används för titeln och beskrivningen på bildspåret på vanliga YouTube. Attributet LanguageAndScriptCode anger språket i översättningen.

I exemplet nedan visas hur du anger metadata för Japan:

<ReleaseDetailsByTerritory>
    <TerritoryCode>JP</TerritoryCode>
    <LabelName>JP ACME Label Inc.</LabelName>
    <Title TitleType="DisplayTitle" LanguageAndScriptCode="ja-Jpan">
        <TitleText>タイトルテキスト</TitleText>
    </Title>
    <DisplayArtist SequenceNumber="1">
        <PartyName LanguageAndScriptCode="ja-Jpan">
            <FullName>アーティスト名</FullName>
        </PartyName>
        <ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>
    </DisplayArtist>
    <ParentalWarningType>NotExplicit</ParentalWarningType>
    <Genre>
        <GenreText>JPOP</GenreText>
        <SubGenre>JPOP sub genre</SubGenre>
    </Genre>
    <ReleaseDate IsApproximate="true">2020-03-01</ReleaseDate>
</ReleaseDetailsByTerritory>

Ursprungligt släppdatum

<OriginalReleaseDate> i DDEX anger när släppet var eller kommer att vara tillgängligt för distribution, fysiskt, elektroniskt eller online. Om du tar med det här datumet i DDEX-filen måste du kontrollera att

• släppdatumet är korrekt
  • släppdatumet är korrekt formaterat (ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • släppåret infaller 1860 eller senare.