Läs mer om kommentarsinställningar

Du kan välja att dölja vissa kommentarer i väntan på granskning innan de visas på din video eller kanal. Läs mer om hur du ändrar dina kommentarsinställningar.

Kommentarsinställningar för videor

Du kan välja att aktivera, pausa eller inaktivera kommentarer för en viss video. När kommentarer har aktiverats kan du bestämma vilka som ska spärras i väntan på granskning.

Aktivera

När du aktiverar kommentarer kan du även välja om de ska spärras i väntan på granskning. Tryck på rullgardinsmenyn Kommentarsmoderering om du vill se dina alternativ:

• Inga: Spärra inga kommentarer.
  • Grundläggande: Spärra potentiellt olämpliga kommentarer.
  • Strikt: Spärra ett större urval av potentiellt olämpliga kommentarer.
  • Spärra alla: Spärra alla kommentarer.
Tips! Om det finns fler ord eller fraser du vill spärra i väntan på granskning kan du lägga till dem i din lista över blockerade ord.

Kommentarer som spärras i väntan på granskning

• sparas i YouTube Studio i upp till 60 dagar
  • visas inte offentligt om du inte godkänner dem
  • är tillgängliga för granskning på över 100 språk.
Pausa

Om du väljer alternativet Pausa finns dina befintliga kommentarer kvar, men du får inga fler kommentarer om videon förrän du aktiverar kommentarer igen.

Du kan välja att pausa kommentarer av olika skäl. Du kanske till exempel vill ha mer tid på dig att granska en plötslig ökning av kommentarer på en video, utan att det kommer några nya kommentarer. Om du vill börja få nya kommentarer igen kan du när som helst aktivera kommentarer.

Inaktivera

När du inaktiverar kommentarer kan tittare inte kommentera videon. De ser ett meddelande om att kommentarer har inaktiverats.

Inställningar för kommentarer på kanalnivå

Dolda användare

Du kan välja att dölja kommentarer från specifika personer för alla videor på din kanal.
Obs! Dolda användare kan inte heller skapa klipp av dina videor och livestreamar. Läs mer.

Godkänd användare

Kommentarer från de här användarna publiceras automatiskt och filtreras inte för blockerade länkar, blockerade ord eller innehåll som kan vara olämpligt. Dessa användare kan även skicka meddelanden i livechatten när läget för livekommentardeltagande är på.
Blockerade ord
Du kan skapa en lista över ord och fraser som du inte vill ska visas i kommentarer i listan över blockerade ord.
Kommentarer som helt eller delvis matchar något av dessa ord blockeras i upp till 60 dagar tills du granskat dem, såvida de inte har skapats av någon i din lista över godkända användare. Livechattmeddelanden som innehåller eller delvis matchar de här orden kommer att blockeras.
Kommentarer som innehåller blockerade ord kan granskas och godkännas på sidan Kommentarer under fliken Väntar på granskning.
Så här lägger du till listor med blockerade ord:
  1. Öppna YouTube Studio.
  2. Klicka på Inställningar följt av Community till vänster.
  3. Scrolla till Blockerade ord på fliken Automatiska filter.
  4. Lägg till ord och fraser avgränsade med kommatecken.
  5. Välj SPARA.
Obs! Blockerade ord kan inte heller användas för att skapa klipp av dina videor och livestreamar. Läs mer.
Blockera kommentarer med länkar
Du kan spärra kommentarer som innehåller webbadresser och granska dem. Gör så här:
  1. Öppna YouTube Studio.
  2. Klicka på Inställningar följt av Community till vänster.
  3. Välj Blockera länkar under fliken Automatiska filter.
Kommentarer med länkar blockeras inte om de läggs upp av dig, moderatorer eller godkända användare.
Livechattmeddelanden med webbadresser blockeras också.
Kommentarer med hashtaggar och länkar kan granskas och godkännas på sidan Kommentarer under fliken Väntar på granskning i upp till 60 dagar.

Standardinställningar för kommentarer

Du kan tillämpa samma kommentarsinställning på alla nya videouppladdningar. Befintliga videor påverkas inte om du ändrar standardinställningarna för nya videouppladdningar.
Du kan ändra kommentarsinställningarna för enskilda videor efter uppladdning. Läs om hur du ändrar dina standardinställningar för kommentarer för nya videor.

Kommentarsinställningar för kanalens startsida

Du kan ändra inställningen för nya kommentarer på Community-fliken på din kanal. Läs mer om hur du ändrar dina kommentarsinställningar.

Vanliga frågor om kommentarsinställningar

Kan jag blockera vissa ord, länkar eller användare från en viss video?

Nej. Dolda användare, blockerade ord och länkblockering tillämpas automatiskt på alla videor och på din kanals startsida. Ändringar av dina inställningar kan också gälla nya och befintliga videor.
Obs! Ändringar av dina kommentarsinställningar tillämpas endast på nya videor.

Kan jag granska kommentarer från dolda användare?

Nej. Kommentarer från dolda användare visas inte i YouTube Studio.

Kan jag granska kommentarer som är blockerade för vissa ord eller länkar?

Ja. Kommentarer som innehåller blockerade ord kan granskas och godkännas på sidan Kommentarer under fliken Väntar på granskning i upp till 60 dagar.

Om jag har inaktiverat kommentarer och sedan aktiverar dem igen, visas gamla kommentarer igen då?

Ja. Om du inaktiverar kommentarer och sedan aktiverar dem igen visas befintliga kommentarer igen.
Om du inaktiverar kommentarer visas inte befintliga kommentarer på visningssidan eller i YouTube Studio.

Påverkas befintliga och framtida kommentarer om jag ändrar inställningarna?

Ändringar av inställningar på kanalnivå, inställningar på videonivå, blockerade ord, dolda användare och blockerade länkar tillämpas på framtida kommentarer.

Befintliga kommentarer påverkas bara i följande fall:

• Om du inaktiverar kommentarer för en video. När funktionen är inaktiverad visas inte befintliga kommentarer förrän du har aktiverat kommentarer igen.
  • Om du döljer en användare. Om en användare är dold visas inte deras kommentarer i någon av dina videor.

Vilken typ av kommentarer spärras i väntan på granskning i grundläggande och strikt läge?

Om du väljer Grundläggande kommentarsmoderering spärras kommentarer i YouTube Studio som kan vara spam, egen marknadsföring, nonsenstext eller potentiellt olämpliga. De här kommentarerna publiceras bara om du godkänner dem.

Om du vill ha en högre skyddsnivå för din kanal kan du välja Strikt kommentarsmoderering. Då ökar antalet kommentarer som spärras i väntan på granskning.

Eftersom de här inställningarna använder AI för att identifiera kommentarer som ska spärras kanske det inte alltid blir rätt. Kanalägare kan välja att antingen ignorera, ta bort eller godkänna kommentarer som visas på deras videor.

Du kan dela feedback direkt i produkten när du granskar kommentarer i YouTube Studio genom att välja Skicka feedback.

Exaktheten och antalet kommentarer som hittas av dessa inställningar kan ändras i takt med att vi förbättrar våra system över tid.