Få statistik för dina spellistor och grupper av videor

Du kan enkelt få åtkomst till statistik för dina spellistor eller gruppera dina videor för att titta på deras data tillsammans.

Spellistor

Du kan använda spellistor för att ordna ditt innehåll. Med dem kan du gruppera videor och enkelt få åtkomst till din statistik på ett och samma ställe. På flikarna Översikt, Innehåll, Tittare och Intäkter för varje spellista hittar du sammanställd statistik om alla videor i spellistan. Läs mer om hur du skapar en spellista.

Få åtkomst till statistik för spellistor

Så här visar du statistik för spellistan:

1. Logga in på YouTube Studio.
    • Eller öppna YouTube Studio-appen .
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Spellistor.
  4. Klicka på Analytics bredvid titeln eller beskrivningen för den spellista du vill visa.

Så här jämför du statistiken för flera spellistor:

1. Logga in på YouTube Studio.
    • Eller öppna YouTube Studio-appen .
  2. Välj Analytics  i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Innehåll följt av Spellistor.
    • Obs! Som standard visas de fem populäraste spellistorna under de senaste 28 dagarna.
  4. Du kan jämföra flera spellistor eller klicka på en enskild spellista som du vill visa.

Hur fungerar statistik för spellistor?

I statistiken för spellistor används rapporter om videogrupper för att visa sammanställd statistik för alla videor i en spellista. På flikarna Översikt, Innehåll, Tittare och Intäkter för varje spellista hittar du sammanställd statistik om alla videor i spellistan. Det finns dessutom statistik som hjälper dig att förstå tittarnas beteende i varje spellista. Läs mer om mätvärden för spellistor.
Videor som exkluderas från statistik för spellistor

Flera av mätvärdena i spellistans statistik inkluderar inte videor som ägs av andra kanaler. De här mätvärdena sammanställer all tittaraktivitet för en video, oavsett om den visas i spellistan eller någon annanstans på YouTube. Insikter om totalt antal visningar, tittare och intäkter innefattar till exempel inte videor från andra kanaler.

Andra mätvärden, som visningar från spellistor, visningstid för spellistor och genomsnittlig längd för spellistor, inkluderar videor från andra kanaler. Dessa mätvärden speglar bara tittarnas aktivitet i samband med din spellista.

Kom ihåg att du kan hantera videorna i dina spellistor direkt i YouTube Studio. Läs mer om hur du hanterar din spellista.

Grupper

Grupper är en anpassningsbar samling med upp till 500 av dina videor. Med grupper kan du gruppera liknande innehåll och se deras data på en enda plats.

Skapa grupper

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics.
  3. Klicka på AVANCERAT LÄGE eller VISA MER för att visa den utökade statistikrapporten.
  4. Klicka på kanalnamnet i sökfältet uppe till vänster.
  5. Välj fliken Grupper och välj sedan SKAPA NY GRUPP.
  6. Ge gruppen ett namn, välj videor och Spara.

Hantera grupper

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics.
  3. Klicka på AVANCERAT LÄGE eller VISA MER för att visa den utökade statistikrapporten.
  4. Klicka på kanalnamnet i sökfältet uppe till vänster.
  5. Välj fliken Grupper och välj sedan en grupp.
  6. Du kan redigera , radera och ladda ned data för dina grupper.