Hämta data för YouTube Analytics-grupper

En YouTube Analytics-grupp är en anpassningsbar samling som kan bestå av upp till 200 videor, spellistor, kanaler och tillgångar. Med grupper kan du sortera liknande innehåll tillsammans och se data för innehållet på ett och samma ställe.

Obs! YouTube Studio har för närvarande bara stöd för videogrupper.

Visa gruppresultat

1. Välj Analytics i menyn till vänster i YouTube Studio.
  2. Klicka för att utöka alla klickbara kort och diagram.
  3. Klicka på nedåtpilen uppe till vänster bredvid kanalnamnet.
  4. Välj fliken Grupper och välj sedan en grupp.

Du kan också använda fliken Grupper för att redigera  eller ta bort  befintliga grupper. Ladda ned data för en grupp med hjälp av nedladdningspilen .

Skapa grupper

1. Välj Analytics i menyn till vänster i YouTube Studio.
  2. Klicka för att utöka alla klickbara kort och diagram.
  3. Klicka på nedåtpilen uppe till vänster bredvid kanalnamnet.
  4. Välj Grupper följt av Skapa ny grupp
  5. Ge gruppen ett namn, välj videor och Spara

Grupptyper och synlighet

Kanalägare kan skapa videogrupper och spellistegrupper. Grupper kan ses och redigeras av alla som har tillgång till YouTube-kontot.

Multi-Channel Network kan även skapa kanal- och tillgångsgrupper. Grupper som du skapar är synliga för alla som har tillgång till YouTube- eller CMS-kontot, men det är bara du som kan redigera gruppen.