Analytische gegevens over je playlists en groepen video's krijgen

Je kunt makkelijk toegang krijgen tot de analytische gegevens van je playlists of je video's groeperen om de gegevens samen te bekijken.

Playlists

Gebruik playlists om je content te ordenen. Zo kun je video's groeperen en makkelijk op één plek toegang krijgen tot al je analytische gegevens. Voor al je playlists ga je naar de tabbladen Overzicht, Content, Publiek en Opbrengst. Hier vind je verzamelde inzichten over al je video's in de playlist. Meer informatie over hoe je een playlist maakt

Analytische gegevens voor je playlist openen

Zo bekijk je de analytische gegevens van een playlist:

1. Log in bij YouTube Studio.
    • Of open de YouTube Studio-app .
  2. Selecteer Content  in het linkermenu.
  3. Selecteer het tabblad Playlists.
  4. Klik naast de titel of beschrijving van de playlist die je wilt bekijken op Analytics .

Zo vergelijk je de analytische gegevens over meerdere playlists:

1. Log in bij YouTube Studio.
    • Of open de YouTube Studio-app .
  2. Selecteer in het linkermenu Analytics .
  3. Selecteer het tabblad Content en dan Playlists.
    • Opmerking: Standaard zie je de 5 populairste playlists van de afgelopen 28 dagen.
  4. Je kunt meerdere playlists vergelijken of klikken op een afzonderlijke playlist die je wilt bekijken.

Hoe werken analytische gegevens voor playlists?

Analytische gegevens voor playlists gebruiken rapporten over videogroepen om verzamelde analytische gegevens voor alle video's in een playlist te tonen. Voor al je playlists ga je naar de tabbladen Overzicht, Content, Publiek en Opbrengst. Hier vind je verzamelde inzichten over al je video's in de playlist. Er zijn ook statistieken die je inzicht geven in het gedrag van kijkers in elke playlist. Meer informatie over playliststatistieken
Video's die uitgesloten zijn van analytische gegevens voor playlists

Diverse statistieken in de analytische gegevens voor je playlist bevatten geen video's die eigendom zijn van andere kanalen. Deze statistieken verzamelen alle kijkersactiviteit voor een video, ongeacht of de video in de playlist of ergens anders op YouTube wordt bekeken. In Totaal aantal weergaven, Publiek en Opbrengst worden bijvoorbeeld geen video's van andere kanalen gebruikt.

Andere statistieken, zoals weergaven van playlists, kijktijd van playlists en gemiddelde duur van playlists, bevatten wel video's van andere kanalen. Deze statistieken tonen alleen de activiteit van kijkers in de context van je playlist.

Vergeet niet dat je de video's in je playlists rechtstreeks in YouTube Studio kunt beheren. Meer informatie over hoe je playlists beheert

Groepen

Groepen zijn een aanpasbare verzameling van maximaal 500 video's. Je kunt vergelijkbare content groeperen en de gegevens op één plek met groepen bekijken.

Groepen maken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Klik op Geavanceerde modus of Meer zien om het uitgebreide Analytics-rapport te bekijken.
  4. Klik linksboven op de zoekbalk op je kanaalnaam.
  5. Selecteer het tabblad Groepen en selecteer Nieuwe groep maken.
  6. Voer een naam in voor je groep, selecteer video's en klik op Opslaan.

Groepen beheren

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Klik op Geavanceerde modus of Meer zien om het uitgebreide Analytics-rapport te bekijken.
  4. Klik linksboven op de zoekbalk op je kanaalnaam.
  5. Selecteer het tabblad Groepen en kies een groep.
  6. Je kunt gegevens bewerken , verwijderen  en voor je groepen.