DDEX-referensresurser

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

I exempelmeddelandena visas hur du meddelar nya videor och borttagningar för streaming med annonser, YouTube Premium och Content ID. Alla exempel baseras på DDEX ERN version 3.8.

Ljudinspelningar – albumpubliceringar

Exempelfilerna följer profilen för Ljudalbum och bör användas för publicering av enskilda releaser. Läs mer om hur du väljer en releaseprofil.

Exempel på ny video Exempel på borttagning
YouTube Premium  721620118165_yt_premium.xml 721620118165_yt_premium_takedown.xml
Content ID 721620118165_content_id.xml​ 721620118165_content_id_takedown.xml
Kombinerat flöde
(YouTube Premium och Content ID)
721620118165_combined.xml 721620118165_combined_takedown.xml
Creator Music

721620118165_creator_music.xml

721620118165_creator_music_takedown.xml
Kombinerat flöde för YouTube Premium, Content ID och Creator Music 721620118165_ytpremium_contentid_creatormusic_combined.xml 721620118165_ytpremium_contentid_creatormusic_combined_takedown.xml

Ljudinspelningar – spårpubliceringar

Exempelfilerna följer profilen för releaseprofil med enskild resurs och bör användas för publicering av enskilda releaser. Läs mer om hur du väljer en releaseprofil.

Exempel på ny video Exempel på borttagning
Content ID USGCV1172318_content_id.xml USGCV1172318_content_id_takedown.xml
Creator Music USGCV1172318_creator_music.xml USGCV1172318_creator_music_takedown.xml
Kombinerat flöde för Content ID och Creator Music USGCV1172318_contentid_creatormusic_combined.xml USGCV1172318_contentid_creatormusic_combined_takedown.xml

Musikvideor

Exempelfilerna följer profilen för Video Single (videosingel) och bör användas för publicering av enskilda videor.

Exempel på ny video Exempel på uppdatering
Uppladdning av musikvideo music_video_only.xml music_video_only_update.xml
Content ID QZ6RS1700001_music_video_content_id_only.xml QZ6RS1700001_music_video_content_id_only_update.xml
Kombinerat flöde
(uppladdning av musikvideo och Content ID)
QZ6RS1700001_music_video_content_id_combined.xml QZ6RS1700001_music_video_content_id_combined_update.xml

Webbvideor

Exempelfilerna följer profilen för Video Single (videosingel) och bör användas för publicering av enskilda videor.

Exempel på ny video Exempel på uppdatering
Uppladdning av webbvideo web_video_only.xml web_video_only_update.xml
Content ID web_video_content_id_only.xml web_video_content_id_only_update.xml
Kombinerat flöde
(uppladdning av webbvideo och Content ID)
web_video_content_id_combined.xml web_video_content_id_combined_update.xml

Enligt DDEX-konventionen måste DDEX-filens namn innehålla albumets unika utgivnings-id. Utgivnings-id:t är streckkoden eller EAN-, GRid- eller ISRC-koden från <ReleaseId>-elementet.

Nedanstående tabell anger när respektive <ProprietaryId>-element ska kommuniceras.

Video-id Kanal-id Tillgångs-id
Levererar ny video Inte tillåtet Krävs Valfritt
Gör anspråk på ny video Krävs Valfritt Valfritt
Skapar fingeravtryck från befintlig video Krävs Valfritt Valfritt
Endast uppladdning av referens/fingeravtryck Inte tillåtet Inte tillåtet Valfritt
Endast tillgångsuppdatering Inte tillåtet Inte tillåtet Valfritt

Statusrapporter för DDEX-publiceringar

Från och med 2018 övergår YouTube till att använda DDEX-standarden FtpAcknowledgmentMessage för alla DDEX-statusrapporter. Om du vill ha mer information om detta meddelande kan du läsa dokumentationen för ERN Choreography Standard.

Lyckad paketrapport Misslyckad paketrapport
YouTube Premium ACK_721620118178.xml ACK_721620118178_failed.xml